Διεθνής συνάντηση Σπηλαίων στο Πέραμα Ιωαννίνων

ioadhmarxeio

ioadhmarxeioΈνα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο χώρο της Σπηλαιολογίας θα φιλοξενήσουν τα Γιάννινα από τις 4 μέχρι τις 6 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την συνάντηση εκπροσώπων διοικήσεων από 86 Σπήλαια του κόσμου, την οποία συνδιοργανώνουν η Διεθνής Οργάνωση Αξιοποιημένων Σπηλαίων, o Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος και η ΠΕΔ Ηπείρου.

Η ISCA επέλεξε το Πέραμα ως τον πρώτο σταθμό της πολύ σημαντικής διοργάνωσης, η οποία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Κώστας Γκόγκος, σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο γεγονός που συμβάλλει ιδιαίτερα στην προβολή των Ιωαννίνων και καθιστά το Πέραμα σημείο αναφοράς για την σπηλαιολογία.

«Στόχος μας είναι η συνεχής αναβάθμιση του Σπηλαίου και της ευρύτερης περιοχής και αυτό το κάνουμε πράξη αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία που υπάρχει. Ήδη έχει ολοκληρωθεί μία σημαντική σειρά έργων και με όσα έχουν σχεδιαστεί και θα περάσουν στη φάση της υλοποίησης το επόμενο διάστημα, όμως οι αναπλάσεις και το Πάρκο Παλαιοντολογίας, επιχειρούμε να μετατρέψουμε την περιοχή σε υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης. Έτσι θα αναδειχθεί πλήρως η φυσιογνωμία της και θα καταστεί πόλος ακόμη μεγαλύτερης τουριστικής προσέλευσης», τόνισε ο κ. Γκόγκος.

Οι εργασίες της συνάντησης θα ξεκινήσουν την Κυριακή στις εννέα το πρωί, στην αίθουσα Άννας Πετροχείλου, ενώ το Σάββατο στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης Αξιοποιημένων Σπηλαίων και εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου.