Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας: ”Θέλουν να μετατρέψουν τους δικηγόρους της επαρχίας σε… δουλοπάροικους!”

Με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, μεταξύ των άλλων προβλέπεται η ελεύθερη σύσταση  Δικηγορικών Εταιριών από Δικηγόρους που είναι εγκατεστημένοι σε όλη την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς κανέναν τοπικό ή άλλο περιορισμό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο μεμονωμένος Δικηγόρος της επαρχίας, να μετατραπεί σύντομα σε υπάλληλο κάποιας Δικηγορικής εταιρίας (πιθανώς και Πολυεθνικής) , με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τον ίδιο αλλά και για τον πολίτη.

Η δήθεν εξυπηρέτηση του πολίτη με  την αναμενόμενη  (κατά τους εμπνευστές της διάταξης) μείωση των  τιμών των υπηρεσιών  είναι το μεγαλύτερο “παραμύθι” και το είδαμε με τις μεγάλες  εταιρίες τροφίμων και τις κάθε είδους πολυεθνικές  που έχουν εξαφανίσει “από το χάρτη” τον μικρομεσαίο έμπορο με την δικαιολογία της μείωσης των τιμών,  οι οποίες όμως εξακολουθούν “να αντιστέκονται” και αντί να μειώνονται αυξάνονται συνεχώς.

Είναι σαφές επομένως ότι όλη η δήθεν  απελευθέρωση του επαγγέλματος του Δικηγόρου, που σημειωτέον είναι το πλέον ελεύθερο και κορεσμένο επάγγελμα στην Ελλάδα (Κάθε φοιτητής Νομικής, εσωτερικού ή εξωτερικού, μπορεί να εγγραφεί ελεύθερα μετά απο τυπικές εξετάσεις, σε οποιοδήποτε Δικηγορικό Σύλλογο της χώρας), έχει να κάνει καθαρά με τα συμφέροντα των μεγάλων Τραπεζών , των Ασφαλιστικών εταιριών και των εφοπλιστών, που θέλουν να μετατρέψουν τον δικηγόρο της επαρχίας σε “δουλοπάροικο”,  με  μισθούς  κάτω και από αυτούς του ανειδίκευτου εργάτη, πράγμα που θα σημάνει την εξαθλίωση των Δικηγόρων και την  βίαιη έξοδο από το επάγγελμα. Και βέβαια όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει για τον πολίτη και τα δικαιώματά του ο εξαθλιωμένος και φοβισμένος Δικηγόρος. Αυτός είναι ο στόχος, αυτό είναι το διακύβευμα!
Για το λόγο αυτό   οι δικηγόροι αντιδρούν, και απέχουν από τα καθήκοντά τους  με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων Των Δικηγορικών Συλλόγων από 11 έως 17 Ιανουαρίου 2012.