ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας δίνει “μάχη” για να ικανοποιήσει τους έχοντες ανάγκη
Συνεχίζει να αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των απόρων συνανθρώπων μας, προβληματίζοντας άπαντες για τη διάσταση του προβλήματος, το οποίο αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο στους επόμενους μήνες, οι οποίοι προμηνύονται ως εξαιρετικά δύσκολοι. 
Κι ενώ ο αριθμός των απόρων αυξάνεται, μειώνεται, ταυτόχρονα, δραματικά η προσφορά και τα εισοδήματα των κοινωφελών οργανισμών, με αποτέλεσμα ν’ αναζητούν τρόπους για να αντεπεξέλθουν. 
Προς την κατεύθυνση αυτή, αρκετοί στρέφονται προς τους απλούς πολίτες ζητώντας χείρα βοηθείας, έστω και την πιο μικρή, καθώς, όπως επισημαίνεται, και η πιο μικρή εισφορά είναι μεγάλη. 
Όλο και νέες αιτήσεις στο Κοινωνικό Παντοπωλείο 
Δεν προλαβαίνουν vα εξετάζουν νέες αιτήσεις από άπορες οικογένειες για παροχή βοήθειας από το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο, οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία, 575 είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, αν και απ’ αυτό εξυπηρετούνται πολλοί περισσότεροι. 
Πως συμβαίνει αυτό; 
Eίναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί συνάνθρωποί μας αδυνατούν ακόμη και να προσέλθουν για να αιτηθούν βοήθειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και άρα ο αριθμός των 575 δικαιούχων, μοιάζει πλασματικός, όταν είναι πολλοί περισσότεροι εκείνοι που χρήζουν βοήθειας. 
Ωστόσο είναι προς τιμήν της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου και όσων ασχολούνται με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχουν επισκεφθεί ακόμη και κατ’ οίκον άπορους συμπολίτες, για να τους προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης. 
Στην παρούσα φάση, γίνεται προσπάθεια για τη δημιουργία ενός Μητρώου για εκείνους που εξυπηρετούνται, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και φυσικά εξυπηρέτηση των εχόντων ανάγκη. 
Ενώ και η τοπική εκκλησία, ανάλογα, στηρίζει σημαντικό αριθμό συνανθρώπων μας, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των πολιτών που… φυτοζωούν και προσπαθούν να επιζήσουν με τον όποιο τρόπο. 
Επίσης, να σημειωθεί ότι εκτός από είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου προσφέρει και ρουχισμό σε οικογένειες και κυρίως για μικρά παιδιά. 
Ραγδαία αύξηση και των ανασφάλιστων 
Από την αρχή της οικονομικής κρίσης μέχρι