Δραστηριότητες του Δημάρχου Ηγουμενίτσας

katsinos2

katsinos2Επίσκεψη του Πρέσβη της Βενεζουέλας στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη  στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Ημερίδα με θέμα  « κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο»

Επίσκεψη του Πρέσβη της Βενεζουέλας στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Την Παρασκευή  20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του πρέσβη της Βενεζουέλας  κ. Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.
Στη συνάντηση του πρέσβη με τον Δήμαρχο κ. Κάτσινο, έγινε αναφορά στις σχέσεις των δύο χωρών και την προοπτική τους, τις  συνεργασίες που μπορούν να αναπτυχθούν σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο Δήμου, ιδιαίτερα στον τομέα του Πολιτισμού.
Ο κ. Δήμαρχος τόνισε στον κ. πρέσβη “το ενδιαφέρον που ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί τις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα του στον τομέα της ανάπτυξης και τα  ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης”        

Από την πλευρά του κ. πρέσβη έγινε αναφορά σε “καλές πρακτικές” που εφαρμόζονται στη χώρα του σε επίπεδο Δήμων, στους τομείς του εθελοντισμού και της ανάπτυξης της κοινωνικής συνοχής.

Επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη  στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε το Σάββατο 21. 01. 2012,  η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. κ. Μπακογάννη,  στα πλαίσια περιοδειών της στην περιφέρεια.
Στη συνάντησή  της  με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Κάτσινο, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη Δημοτική Αρχή  για την αντιμετώπισή τους.
Από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη συνέστησε “ ψύχραιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων την δύσκολη αυτή περίοδο που  διανύει η χώρα και συνέχιση της προσπάθειας βελτίωσης των υπηρεσιών που προσφέρει ο δήμος προς τους πολίτες”.

Ημερίδα με θέμα  « κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο 21.01 στην Ηγουμενίτσα,  η ημερίδα με  θέμα «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο – Cyberbullying»  που διοργανώθηκε από το Δήμο Ηγουμενίτσας,  σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας,  την οποία παρακολούθησαν 200 και πλέον συμπολίτες μας.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης και η 11μελής ομάδα αξιωματικών που απαρτίζουν την Υπηρεσία  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έκαναν αρχικά την επιστημονική παρουσίαση του θέματος, κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από τα καθημερινά περιστατικά που αντιμετωπίζουν καθώς  και τους τρόπους που κάθε πολίτης  μπορεί να προστατευτεί από τους κινδύνους στο Διαδίκτυο. Στο τέλος της ημερίδας απαντήθηκαν ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.    
«Από τη σημερινή παρουσίαση και συμμετοχή, φάνηκε πως όταν οργανώνονται ημερίδες που έχουν ενδιαφέρον για τους πολίτες (ιδιαίτερα τους νέους), ακουμπούν σύγχρονα προβλήματα  και παρουσιάζονται από ειδικούς επιστήμονες, τότε οι πολίτες ανταποκρίνονται και οι εκδηλώσεις είναι αποτελεσματικές. Στην κατεύθυνση αυτή, όπως έγινε και σήμερα, ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα είναι πάντα αρωγός» δήλωσε ο κ. Δήμαρχος.   

                                                             Από το Γραφείο Δημάρχου