Δραστηριότητες του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

%25CE%2595%25CE%25A0%25CE%2599%25CE%259C%25CE%2595%25CE%259B%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%2597%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%259F%2B%25288%2529Συνάντηση Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Επιμελητηρίου μεταξύ του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, και του Εμπο/κού Συλλόγου Ηγουμενίτσας.

Το Εμπορικό Τμήμα του Επιμελητηρίου εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον Πρόεδρο του κο Τσώνη Αθανάσιο και από τους κ.κ Κώστα Ελευθέριο Α΄ Αντιπρόεδρο, Τσακίρη Ηλία Β΄ Αντιπρόεδρο, Σταύρου Ανδρέα Γενικό Γραμματέα και Χανδρινό Ανέστη μέλος Δ.Σ του Επιμελητηρίου. Ο Εμπο/κός Σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του κο Μαρέτη Ανδρέα και τον κο Κυπριανό Γεώργιο Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα του Εμπορικού Τμήματος και αναζητήθηκαν περαιτέρω τρόποι συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου και Εμπορικού Συλλόγου για την στήριξη του κλάδου.

Παρουσία Καχριμάνη η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e-Business)

SAG_2201
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών του, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση, σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου, για την Δράση του Ε.Π Ήπειρος 2014 – 2020: Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e-Business), την Τετάρτη 16/05/2018 και ώρα 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Ο Ά Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Ελευθέριος Κώστας, αφού υποδέχθηκε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κο Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον οποίο και ευχαρίστησε τόσο για την παρουσία του όσο και για την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας στο αίτημα για την υλοποίηση της εκδήλωσης, καλωσόρισε τους εισηγητές και τους συμμετέχοντες τους οποίους και ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου, κα Παπανικολάου Εύη που παρουσίασε τη γενικές αρχές των Προγραμμάτων της Περιφέρειας, η κα Γιαννούση Πηνελόπη που παρουσίασε την Δράση «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (E-Business)» και «Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών», και ο κος Μπαλτογιάννης Νικόλαος ο οποίος παρουσίασε το θεματικό πεδίο «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020 και την Δράση «Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών».

Στο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, έγινε παρουσίαση των ανωτέρω δράσεων και ακολούθησε διαλογική συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες των παρισταμένων με παροχή χρήσιμων οδηγιών για την ορθή υποβολή των προτάσεων και διευκρινίσεων για υλοποίηση των έργων με κύριο στόχο την ομαλή και χωρίς απώλειες εκταμίευση της δημόσιας χρηματοδότησης.

Συμμετοχή του Αλ. Πάσχου σε συνάντηση των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Ηπείρου με τον Υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κο Στέργιο Πιτσιόρλα

%25CE%25A6%25CE%25A9%25CE%25A4%25CE%259F1%25287%2529Ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 16/05/2018 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα στην έδρα του οικείου Επιμελητηρίου, συνάντηση του Προέδρου κ. Αλέξανδρου Πάσχου και των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Ηπείρου με τον Υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κο Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αφού παρουσίασε στον Υφυπουργό την παραγωγική δυναμική του Νομού μας, τοποθετήθηκε επί της νέας Επιμελητηριακής Νομοθεσίας (Ν. 4497/2017), τονίζοντας συγκεκριμένα ουσιαστικά σημεία που χρίζουν βελτίωσης, αντικατάστασης ή ακόμη και εισαγωγής τους σε αυτή.

Ανέπτυξε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα της Θεσπρωτίας, παρουσίασε το πρόβλημα τη κωλυσιεργίας στην έκδοση του Π.Δ. για την ίδρυση και λειτουργία της ΘΕΣ.Π.Ο.Α.Υ. ζητώντας την στήριξή του, τόσο στην επίλυση αυτού, όσο και σε ζητήματα υποστήριξης της εξωστρέφειας, αλλά και βελτίωσης των οδικών αξόνων, χάριν της ανάπτυξης και της ασφάλειας των μετακινούμενων.

Το έντονο ενδιαφέρον του Υφυπουργού ειδικά για το ζήτημα της ΘΕΣ.Π.Ο.Α.Υ. ευελπιστούμε ότι θα μετουσιωθεί σε ουσιαστική στήριξη δίνοντας λύση σε ένα κρίσιμο θέμα για την αναπτυξιακή πορεία της Θεσπρωτίας.