Δυναμικά μπλόκα αγροτών στο λιμάνι Ηγουμενίτσας και την Άρτα

agrotes th1

Με παρατεταγμένα τα τρακτέρ στο λιμάνι και την Εγνατία οι αγρότες της Θεσπρωτίας, στο Κομπότι και το γεφύρι, οι αγρότες της Άρτας, έχουν μπει δυναμικά στο χορό των πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Στη διάρκεια της Κυριακής, έγιναν δύο φορές αποκλεισμοί στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων Άρτας, ενώ έκλεισε και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για μία ώρα το βράδυ της Κυριακής.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν συγκροτήσει ομάδες που παραμένουν όλη τη διάρκεια της νύχτας στους χώρους που είναι παρατεταγμένα τα τρακτέρ προκειμένου να αποφευχθεί προβοκάτσια ή δολιοφθορά.

Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει το Συντονιστικό Ηπείρου προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις ενώ την Τρίτη το πιθανότερο θα υπάρξουν αποκλεισμοί και στα Γιάννινα.

Το Συντονιστικό της Άρτας έχει αποφασίσει ήδη την Τετάρτη 27 Γενάρη να προχωρήσει στον της ΔΟΥ Άρτας και του Δημαρχείου Άρτας από τις 9 το πρωί και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από αυτές τις δυο υπηρεσίες στην Περιφερειακή Οδό Άρτας.

• Συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 30 Γενάρη στη Θεσσαλονίκη.

• Συντονισμός κοινών δράσεων στην πορεία προς την μεγάλη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη 2016.

Κοινό ψήφισμα, θα αποσταλεί στους βουλευτές του νομού και στον Πρωθυπουργό μαζί με αίτημα για συνάντηση μαζί του, τη στιγμή μάλιστα που έλκει την καταγωγή του από το Αθαμάνιο Άρτας.

«Ήρθαμε για να μείνουμε» διαμηνύουν και οι αγρότες της Θεσπρωτίας, οι οποίοι τονίζουν με έμφαση πως τα νέα μέτρα αποτελούν ταφόπλακα.

πηγή: epiruspost.gr