Δυσαρέσκεια σε Πρέβεζα και ΤΕΙ για την έδρα της Ηγουμενίτσας

tei igoumenitsas

tei igoumenitsasΣφόδρα ενοχλημένοι είναι φορείς κι αρχές της Πρέβεζας από τις εξελίξεις σχετικά με το ΤΕΙ καθώς η πόλη χάνει την έδρα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας η οποία στο εξής θα βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα.

Από το Δήμο Πρέβεζας, την Περιφερειακή Ενότητα αλλά και τον τοπικό βουλευτή Δημήτρη Τσουμάνη, που από κοινού είχαν επισκεφθεί τον Υπουργό Παιδείας κατά το παρελθόν για να διεκδικήσουν περισσότερα τμήματα, δεν υπάρχει επίσημα καμία αντίδραση.
Ανεπίσημα όμως φαίνεται ότι τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και όλοι ψάχνουν να βρουν τι έφταιξε κι έμειναν με ένα τμήμα του ΤΕΙ κι αυτό κουτσουρεμένο.

Η δυσαρέσκεια είναι έντονη και πολλοί μιλούν για μία τεράστια πολιτική ήττα που υπέστησαν από κοινού καθώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύει ότι τους άκουσε μεν, δεν τους πήρε τοις μετρητοίς δε…

Την ίδια ώρα έκπληξη προκαλεί η δήλωση του Προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου Ευριπίδη Γλαβά, ο οποίος μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων υποστήριξε ότι ήταν λάθος του Υπουργείου η μεταφορά της έδρας από την Πρέβεζα στην Ηγουμενίτσα και για το λάθος αυτό το ΤΕΙ θα κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας… ζητώντας την αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος.
Είναι αλήθεια δύσκολο να κατανοήσει κάποιος τι ενοχλεί τον Πρόεδρο του ΤΕΙ, εκτός κι αν βρίσκει πολλά τα χιλιόμετρα από την Άρτα μέχρι την Ηγουμενίτσα ή θεωρεί ότι η Πρέβεζα θα εξυπηρετούσε καλύτερα κάποιους συναδέλφους του που ίσως χρειαστεί να μετακινηθούν. Γιατί παιδαγωγικά ή ακαδημαϊκά κριτήρια πράγματι θα δυσκολευτεί να βρει…