ΔΩΔΩΝΗ: Στο σπίτι του κρεμασμένου… μιλάνε για σχοινί!

epirus-topos

epirus-toposΜετά τα κροκοδείλια δάκρυα που τις προηγούμενες ημέρες έχυσαν κατά σειρά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Κασσής και Γκόγκας, σήμερα και ο πρώην αντιπρόεδρος της βουλής, πρώην βουλευτής και πρώην… Ηπειρωτάρχης του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Αργύρης… θυμήθηκε να κλάψει για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας. 

Με επιστολή  που απέστειλε  σήμερα  προς  τον  Πρόεδρο  και  Περιφερειάρχη  του  Περ.Συμβουλίου  Ηπείρου,  η παράταξη “ΗΠΕΙΡΟΣ  ΤΟΠΟΣ  ΝΑ  ΖΕΙΣ”  ζητά  την  άμεση  σύγκλιση  του  Περιφερειακού  Συμβουλίου  για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ.Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Ιωάννινα  5  Σεπτεμβρίου  2012

 

Προς :

 1. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Κ. Πέτσιο

2. Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλ. Καχριμάνη

 

Θέμα : Σύγκληση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου

Αγαπητέ  Πρόεδρε,

Οι εξελίξεις σε σχέση με τη μεταβίβαση της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ  σε ιδιώτες τρέχουν.

Χωρίς σαφή και πειστική αιτιολογία, έχει απορριφθεί η πρόταση των Ενώσεων με στρατηγικό εταίρο την εταιρία ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

Με  δηλώσεις  του  ο. κ. Περιφερειάρχης  εχθές, στην  πρώτη  του  παρέμβαση  για  το  θέμα  αυτό, ζήτησε  λήψη  αποφάσεων  σε  υψηλότερο  επίπεδο  από  αυτό  των  αξιολογητών, με  γνώμονα  τη  στήριξη  των  κτηνοτρόφων.

Ταυτόχρονα  απαξίωσε  τις  Ε.Α.Σ  και  τους  παραγωγικούς  φορείς  με  τους  οποίους « Δεν  θέλει  καμία  επαφή».

Ασαφείς  στοχεύσεις  και  αντικρουόμενη  επιχειρηματολογία.

Η  ΔΩΔΩΝΗ  ΑΕ  αποτελεί  καίρια  επιχείρηση  για  την  απασχόληση  και την  ανάπτυξη  της  Περιφέρειας  Ηπείρου.

Για  το  λόγο  αυτό   προτείνουμε την άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου η Περιφέρεια να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων για το θέμα.

Οι  πρωτοβουλίες  μας  πρέπει  να  είναι  συντονισμένες  και  αξιόπιστες  και  να  αναληφθούν  συλλογικά.

Παράλληλα η Περιφέρεια με βάση και τη σχετική εγκύκλιο που έχει σταλεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης από τον Απρίλιο, πρέπει να επεξεργαστεί συγκεκριμένες προτάσεις για το σχεδιασμό και την κατάρτιση του αναπτυξιακού προγραμματισμού της περιόδου 2014 – 2020, τις οποίες οφείλει να υποβάλει μέσα στο Σεπτέμβριο συγκεκριμένες προτάσεις για τον Εθνικό Σχεδιασμό.
Τέλος και επειδή περιορίζονται δραστικά οι δυνατότητες ένταξης στο ΕΣΠΑ των μεγάλων υποδομών που αφορούν την Περιφέρεια, αφού ολοκληρώνονται οι εντάξεις έργων στα Επιχειρησιακά Προγράμματα το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να συζητήσει τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των υποδομών αυτών πριν να είναι αργά.

Ο επικεφαλής της Παράταξης

       Βαγγέλης Αργύρης