Δωδώνη: Οδηγεί στην καταστροφή τους κτηνοτρόφους, περίεργη σιωπή από τις Ενώσεις

DODONI7 Ο ίδιος επενδυτικός όμιλος παζαρεύει τώρα τον Αστέρα Βουλιαγμένης!!!

Με την τακτική των διαρροών επιχειρεί η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη να διασκεδάσει το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ήπειρο, ειδικά στον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής. Βαρύ κλίμα που γίνεται εκρηκτικό από το μεσημέρι της Δευτέρας, όπου οι κτηνοτρόφοι διαπίστωσαν ότι τους κατατέθηκε μόλις το 20% των χρημάτων που αντιστοιχούν στις ποσότητες γάλακτος που παραδόθηκαν το Μάρτιο.

Έτσι εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι για διάστημα δύο μηνών, γεγονός που τους οδηγεί όχι σε αδιέξοδο αλλά σε πλήρη αφανισμό. Κι αυτό γιατί πρόκειται για ένα διάστημα όπου οι υποχρεώσεις τους είναι εξαιρετικά αυξημένες και τα έσοδα ανύπαρκτα. Παράλληλα τα χρέη τρέχουν κι όπως σημειώνουν οι ίδιοι η πολιτική που ακολουθεί η διοίκηση της Δωδώνης ισούται με την καταδίκη τους. Οι εκπρόσωποι των συλλογικών οργάνων του κτηνοτροφικού κόσμου αδυνατούν να έχουν οποιαδήποτε επικοινωνία με τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας καθώς η ίδια επέλεξε να κόψει κάθε γέφυρα. Κι αυτό μετά τη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε δημόσια για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων.

  Η κατάσταση μεταξύ των κτηνοτρόφων είναι εκρηκτική και θα μεταφερθεί με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη ο οποίος την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Άρτα.

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί η απόλυτη σιωπή των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου. Οι Ενώσεις εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα τηρούν σιγή ιχθύος, άγνωστο για ποιους λόγους με αποτέλεσμα η στάση αυτή να σχολιάζεται πλέον ποικιλοτρόπως.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μένουν παρατηρητές στα προβλήματα με τη μη καταβολή των χρημάτων προς τους κτηνοτρόφους ενώ δεν μπήκαν καν στον κόπο να ενημερώσουν τους παραγωγούς για τις αποφάσεις του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης όπου η συζήτηση αφορούσε στην πορεία της μονάδας.  Εκτός αν η επαναστατική γυμναστική εξαντλήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπέιρου, όπου συναγωνίζονταν στο να αναδείξουν τον… προτιμότερο αγοραστή!

 Παζαρεύει τον Αστέρα

Κι ενώ η κτηνοτροφία της Ηπείρου καταρρέει με τους παραγωγούς να εκλιπαρούν για μικρές προκαταβολές, τις οποίες παίρνουν ως ψίχουλα, oi πολλά υποσχόμενες επενδύσεις του “κολοσσού” δεν υπάρχουν στον ορίζοντα και με τις φήμες για νέα δάνεια να πληθαίνουν, το ίδιο σχήμα μετέχει στο διαγωνισμό για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για έναν από τους ομίλους που έχουν καταθέσει σχετική πρόταση και στα «Νέα» περιγράφεται ως εξής:

Strategic Initiatives Capital Partners Ltd (Ρωσία) : Ρωσικών συμφερόντων επενδυτική εταιρεία με γραφεία όπως γράφει η ιστοσελίδα της σε Μόσχα, Ελσίνκι, Χονγκ Κόνγκ, Παρίσι, Αμπου Ντάμπι, κ.ά. Επενδύει σε μικρές και μεσαίου μεγέθους εταιρείες, ενώ έχει μεταξύ άλλων εμπειρία στον αγροτικό τομέα, την αυτοκινητοβιομηχανία, τις οικονομικές υπηρεσίες, τα τρόφιμα και το λιανεμπόριο. Στην Ελλάδα, απέκτησε το 2012 την ιστορική γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» έναντι 21 εκατ. ευρώ. Η εξαγορά έγινε από κοινοπραξία στην οποία συμμετείχαν κατά 90% η Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% η Simos Food Group.