Δόθηκαν στην κυκλοφορία Καρτέρι – Πάργα και κόμβος Άρτας

– Δήλωση Αντ. Μπέζα με αιχμές

Στην παράδοση του κόμβου Άρτας της Ιόνιας Οδού, που έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία του έργου, αλλά και στη χρησιμότητα που θα έχει για τη Βορειοδυτική Ελλάδα η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού. Από την Περιφέρεια Ηπείρου, παραβρίσκονταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Γιάννης Κατέρης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ιωάννης Παπαγιάννης και Παύλος Μίχας.

Μετά την παράδοση του κόμβου της Άρτας ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Υποδομών κ. Στράτος Σιμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκε τη γέφυρα της «Δέσπως» επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, που ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης.

Η παρουσία του Γ.Γ. στην περιοχή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο δρόμο Καρτέρι – Πάργα. Το τελευταίο τμήμα του δρόμου, μήκους 2 χιλιομέτρων, δόθηκε επίσης σήμερα στην κυκλοφορία, παρουσία του Περιφερειάρχη, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων της αναδόχου εταιρίας και των περιφερειακών συμβούλων κ.κ. Αντιγόνης Φίλη και Δημητρίου Δημάκου.

Δήλωση Αντ. Μπέζα με… αιχμές

Ο Υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, με αφορμή την παράδοση στην κυκλοφορία του οδικού άξονα Καρτέρι – Πάργα έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση με την οποία αφήνει αιχμές για ¨κάποιους εκτός Θεσπρωτίας που πολέμησαν το έργο”, ενώ ο ίδιος δεν παρευρέθει στην τελετή των εγκαινείων κίνηση που, όπως ερμηνεύεται, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την επιλογή του Υπουργείου Υποδομών να κρατήσει το δρόμο κλειστό για μέρες, μέχρι ώτου η πολιτική ηγεσία βρει χρόνο να τον εγκαινιάσει… Η δήλωση του κ. Μπέζα αναφέρει:

«Ένα σημαντικό έργο υποδομής της Θεσπρωτίας ολοκληρώθηκε και δίνεται στο σύνολο του στην κυκλοφορία. Από το 2008 που ξεκινήσαμε την υλοποίηση του έργου με την εκπόνηση της μελέτης και τη διασφάλιση της χρηματοδότησης μέσω του ΠΕΠ Ηπείρου 2007-2013, αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες και αντιδράσεις εκτός Θεσπρωτίας. Όμως το έργο τελείωσε. Συγχαρητήρια σε όσους συνετέλεσαν στην κατασκευή του. Συνεχίζουμε την προσπάθεια».