Δύο εντάλματα σύλληψης για τους νεκρούς μετανάστες στην Πάργα

METANASTES PARGA Ένα χρόνο περίπου χρειάστηκαν οι αστυνομικές κι ανακριτικές αρχές της Ηπείρου για να εξιχνιάσουν μία ανθρώπινη τραγωδία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ήταν 6 Φεβρουαρίου του 2012 όταν από σύμπτωση, είχαν εντοπιστεί τρία πτώματα Αφγανών μεταναστών, πεταμένα στην κυριολεξία στην άκρη του δρόμου.

Οι σοροί των τριών λαθρομεταναστών είχαν πεταχθεί από τους μεταφορείς τους στο 52ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, κοντά στην Πάργα. Ο θάνατός τους είχε επέλθει στο φορτηγό που τους μετέφερε και το οποίο ήταν φορτωμένο με βαμβακόσπορο.

Ίχνη βαμβακόσπορου είχαν βρεθεί τόσο στο σημείο που εντοπίστηκαν τα πτώματα, όσο και στα ρούχα τους, από τους αστυνομικούς αλλά και τον ιατροδικαστή, Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, που έκανε επιτόπου αυτοψία. Ήταν μία ανθρώπινη τραγωδία άνευ προηγουμένου…

Δεκαπέντε μήνες μετά οι ένοχοι για την τραγωδία αυτή βρέθηκαν. Από την ανακρίτρια Θεσπρωτίας εκδόθηκαν δύο εντάλματα σύλληψης για τα άτομα που οδηγούσαν το φορτηγό. Πρόκειται για έναν 59χρονο και τον τριαντάχρονο γιο του, από το Βόλο οι οποίοι θα βρεθούν πλέον αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πατέρας και γιος που βρίσκονταν στο φορτηγό, το οποίο κινούνταν στην Εγνατία, όταν διαπίστωσαν το θάνατο τριών από τους μετανάστες που μετέφεραν, άλλαξαν τη διαδρομή. Επέλεξαν ένα σημείο απόμακρο και τους πέταξαν στην κυριολεξία….

Έκτοτε ξεκίνησε η έρευνα η οποία ήταν και μακρά αλλά και επίπονη. Έγινε αξιοποίηση και του παραμικρού στοιχείου που βρέθηκε, ακολούθησε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ο επίλογος γράφηκε με την έκδοση των δύο ενταλμάτων σύλληψης….