Δώρης Δήμας: Γιατί στο Δήμο Ηγουμενίτσας ψηφίζουμε ”ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”

dimasd

dimasd1. Γιατί η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» και τα μέλη της, ποτέ δεν κρύφτηκαν πίσω από τίτλους ανεξαρτησίας. Εμείς δεν ντρεπόμαστε για τις πολιτικές που υπηρετούμε και που έχουν σαν γνώμονά τους, την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Δεν σας κρύβουμε (όπως οι άλλοι), ότι τα εκλογικά αποτελέσματα για τους Δήμους, θα δώσουν πράσινο ή κόκκινο φως για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζονται. Δεν σας κρύβουμε ότι αυτές οι εκλογές, θα είναι από τις πιο πολιτικές εκλογές στην ιστορία της μεταπολίτευσης.

2. Γιατί εμείς δεν εξαγοράζουμε συνειδήσεις, με διάφορες πιέσεις, εκβιασμούς και ρουσφετάκια. Το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται από ανιδιοτελείς αγωνιστές της προσφοράς και της θυσίας για το συνάνθρωπο και για μια καλύτερη κοινωνία.

3. Γιατί οι άλλοι συνδυασμοί δεν έχουν κάνει σχεδόν τίποτα, ώστε να δικαιούνται την ψήφο σου. Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους τους είναι στελέχη ή πρώην στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη ή πρώην στελέχη των κομμάτων που αυτή την στιγμή είναι στην κυβέρνηση, δεν έχουν καθόλου προγραμματικές ή ιδεολογικοπολιτικές διαφορές και θα εφαρμόσουν κατά γράμμα την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική. Το μόνο που τους χωρίζει είναι τα διάφορα οικονομικά, πολιτικά συμφέροντα και οι καρέκλες της εξουσίας.

4. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση έχει σαφή και συνεπή πολιτικό λόγο, που ακούστηκε εντός και εκτός των τειχών του Δημοτικού Συμβουλίου, όλο το προηγούμενο διάστημα.

5. Γιατί επιβεβαιωθήκαμε στις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις που κάναμε για τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη», για το είδος και τον τρόπο διαχείρισης των τοπικών ζητημάτων από τις απερχόμενες δημοτικές αρχές, για τις εμπλοκές συμφερόντων και παραγόντων που άφησαν σταθερό το κοινωνικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό έλλειμμα της περιοχής.

6. Γιατί όταν οι άλλοι σήκωναν λάβαρα υπέρ του «Καλλικράτη» και εφάρμοζαν κατά γράμμα τις διατάξεις του, η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» σας αποκάλυπτε ότι ο «Καλλικράτης» θα σημάνει:

• Ακόμα μεγαλύτερη απομάκρυνση της τοπικής διοίκησης από τον πολίτη.

• Ασφυκτικό εναγκαλισμό από την πολιτική της κεντρικής διοίκησης.

• Υλοποίηση των εντολών της Ε.Ε., όπως η εμπλοκή των Δήμων σε παιδεία και υγεία, σε αγαστή συνεργασία με τις επιχειρήσεις.

• Παραχώρηση εκτάσεων σε ιδιώτες για «επενδύσεις».

7. Γιατί η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» αρνείται να μετατραπεί ο Δήμος σε επιχείρηση, η οποία θα σου ζητάει να πληρώνεις για υπηρεσίες που θα έπρεπε να σου παρέχονται δωρεάν, αφού τις έχεις πληρώσει με την πληθώρα των άμεσων και έμμεσων φόρων που μας επιβάλλουν.

8. Γιατί η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» σου είπε την αλήθεια, δεν σου είπε και ούτε πρόκειται ποτέ να σου πει ψέματα ή να σε «παραμυθιάσει» για να σε ξεγελάσει και να σου πάρει την ψήφο.

9. Γιατί η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» είναι ένας χώρος αγώνα ανοιχτός σε όλους όσους πιστεύουν ότι μόνο η λαϊκή εξουσία είναι εκείνη που μπορεί και θέλει να κάμει το συμπολίτη μας αφέντη στον τόπο του, να του προσδώσει τη χαμένη του πίστη σε λαϊκούς θεσμούς, να έρθει σε ρήξη με την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων που ορίζει τη ζωή, τη χαρά και την ελπίδα του, να ανατρέψει με τους αγώνες της το άδικο και την εξουσία που το συντηρεί, χωρίς να δείξει καμία πλέον ανοχή.

10. Γιατί η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» παλεύει για ένα Δήμο συμπαραστάτη της λαϊκής οικογένειας, με διευρυμένες κοινωνικές δομές που θα δουλεύουν με κρατικά κονδύλια κι όχι με τροφεία. Ένα Δήμο συμπαραστάτη στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους μετανάστες και στα θύματα της οικονομικής βαρβαρότητας.

11. Γιατί η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» δεν δέχεται να εκχωρούνται σε ιδιωτικά συμφέροντα ή σε ΣΔΙΤ, υπηρεσίες όπως ο τομέας καθαριότητας, η διαχείριση των νερών, η υγεία, η παιδεία κλπ, αφού έτσι θα καταργηθεί κάθε κοινωνικός έλεγχος. Θα έχουμε θέσεις εργασίας με δικαιώματα… «γαλέρας», ενώ θα πληρώνουμε παραπάνω ώστε να καλύπτουμε τα κέρδη των επιχειρηματιών και να έχουμε «ισοσκελισμένους» προϋπολογισμούς.

12. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση από τη φύση της δεν θα δεχτεί ποτέ:

• ο Δήμος να γίνει φυτώριο ελαστικών εργασιακών σχέσεων,

• να αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους,

• να παίζει με την εργασιακή τους ασφάλεια ζητώντας τους να σκύβουν το κεφάλι,

• να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία,

• να γίνουν απολύσεις εργαζομένων και να ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες.

13. Γιατί η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» θα δώσει προτεραιότητα σε προγράμματα για τον πολιτισμό και τον μαζικό αθλητισμό, προκειμένου να απομακρυνθεί η νεολαία από την ναρκω-κουλτούρα που παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις στη περιοχή μας.

14. Γιατί η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» θα δώσει προτεραιότητα σε προγράμματα για αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία αναγκαία για τον τόπο μας.

15. Γιατί η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» θα αγωνισθεί για να γίνει το λιμάνι και η «χερσαία ζώνη» ,λαϊκή περιουσία.

16. Γιατί η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» είναι ο μόνος συνδυασμός που ανοιχτά παίρνει θέση ενάντια στο ναζιστικό μόρφωμα της «χρυσής αυγής», ενώ οι άλλοι δύο συνδυασμοί όχι μόνο δεν έχουν πάρει θέση, αλλά και «φλερτάρουν» ανοιχτά με την ψήφο των φασιστοειδών.

17. Γιατί το πραγματικό δίλημμα αυτών των δημοτικών εκλογών είναι «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ή μία από τα ίδια. Γιατί όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι άλλοι συνδυασμοί είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Όποιος και να εκλεγεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική θα εφαρμόσει σε βάρος όλων των δημοτών.

18. Γιατί Η ψήφος στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν σηκώνει ερμηνείες διαχείρισης και αλλαγής προσώπων αλλά καταδίκης ,ρήξης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.

19. Γιατί είμαστε η μοναδική δημοτική παράταξη που σου λέει ότι η καθημερινή βαρβαρότητα που συνεπάγεται «μνημόνια», δεν είναι μονόδρομος. Η αντίσταση και η ανυπακοή στις εντολές τους, δίνει τη μοναδική αισιόδοξη προοπτική. Την προοπτική της ανατροπής της ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας.

Ηγουμενίτσα 16/052014

Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δώρης Δήμας