ΕΑΣ Ιωαννίνων: Η Δωδώνη εμπαίζει τους κτηνοτρόφους

DODONI7 Μετά από πολύμηνη σιωπή η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων τοποθετείται πλέον στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει με τις οφειλές της Δωδώνης προς τους παραγωγούς της Ηπείρου.

Η κατάσταση στον κτηνοτροφικό κόσμο είναι δραματική και πολλοί από τους παραγωγούς βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας.

Η κατάσταση δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο ειδικά από τη στιγμή που εκ μέρους της διοίκησης δεν υπάρχει μία ξεκάθαρη και σαφή απάντηση για το χρόνο της αποπληρωμής, παρά μόνο ή διατυπώνονται έμμεσες απειλές ή δίνονται γενικόλογες υποσχέσεις.

Η ΕΑΣ Ιωαννίνων, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, κινήθηκε υπεύθυνα κατά τη διαδικασία της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και αναζήτησε την εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, με αποκλειστικό και μόνο στόχο να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της εταιρίας, επισημαίνοντας παράλληλα τα προβλήματα τα οποία θα δημιουργηθούν σε αντίθετη περίπτωση.

«Δυστυχώς όμως επιβεβαιωθήκαμε πολύ νωρίς και οι φόβοι μας έγιναν πραγματικότητα.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται και δικαστικά σε ότι αφορά την παραβίαση της ιδρυτικής πράξης της βιομηχανίας (καταστατικό το οποίο ποτέ δεν τροποποιήθηκε) ως προς την αρχική μετοχική σύνθεση και αλλά και τις πράξεις και παραλήψεις οι οποίες έγιναν κατά την πράξη μεταβίβαση των μετοχών της βιομηχανίας. Κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και από τις θέσεις και προτάσεις τις οποίες καταθέσαμε στην τελευταία Γενική Συνέλευση της βιομηχανίας, τις οποίες και ανακοινώσαμε.

Ειδικά σήμερα με την κατάσταση που διέρχεται όλος ο κτηνοτροφικός κλάδος, και ιδιαίτερα της περιοχής μας, η σημερινή Διοίκηση της βιομηχανίας οφείλει άμεσα να εξοφλήσει τους παραγωγούς για τις ποσότητες γάλακτος που έχουν παραδώσει στην βιομηχανία και παράλληλα να χορηγήσει προκαταβολές, κάτι το οποίο γινόταν από της ιδρύσεως της βιομηχανίας μέχρι σήμερα.

Τέλος, θα ασκήσουμε όλα τα δικαιώματά μας προς όφελος των παραγωγών τα οποία μας δίνει ο νόμος σύμφωνα με τη συμμετοχή μας στην εταιρία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.