Εγκαίνια για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσα

Κορδέλες για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσα

Τα εγκαίνια του κτιρίου του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Φιλιατών που βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, των βουλευτών Μάριου Κάτση και Βασίλη Γιόγιακα, καθώς και του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη.

Η κατασκευή και ο εξοπλισμός του ΤΕΠ, κόστους 9,2 εκ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η εκδήλωση άρχισε με σύντομη εισήγηση της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου Εύης Παπανικολάου, η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο θεσμός της καμπάνιας «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου», έχει στόχο «να γνωρίσουν οι πολίτες ορισμένες από τις δράσεις που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Τα εγκαίνια του ΤΕΠ ήταν ενταγμένα σε αυτό τον κύκλο εκδηλώσεων.

Ο κ. Καχριμάνης από την πλευρά του τόνισε ότι «περάσαμε κάποιες δυσκολίες κατά τη μετάβαση από την κρατική στην αιρετή Περιφέρεια. Τα λύσαμε όλα με τη συνεργασία. Για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας απομένει άλλο ένα έργο ύψους 330.000 ευρώ, για τη σύνδεση με την εθνική οδό), που ευελπιστούμε να κλείσει και αυτό».

Ο κ. Πολάκης, κατά την τελετή των εγκαινίων έκανε απολογισμό του έργου στον τομέα της υγείας επισημαίνοντας ότι έχει αυξηθεί το πραγματικό χρήμα προς το σύστημα δημόσιας υγείας ενώ έχουν γίνει πάνω από 16 χιλιάδες προσλήψεις για την στήριξη των δομών που κατέρρεαν.

Ο ίδιος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην κατασκευή και την λετουργία της συγκεκριμένης δομής, η οποία ενισχύει σημαντικά την δομή.

«Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε και το επόμενο διάστημα» επεσήμανε ο Υπουργός ενώ ανακοίνωσε ότι θα εξεταστεί πολύ σοβαρά την κάλυψη της δαπάνης για τοποθέτηση μαγνητικού τομογράφου στο Νομό Θεσπρωτίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γ. Γιαννόπουλος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Νικολόπουλος, ο «οικοδεσπότης» διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρος Δερδεμέζης, οι διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», οι δήμαρχοι των δήμων της Θεσπρωτίας και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.