Εγκαινιάστηκε η γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Τεργέστη

limani

limaniΗ νέα γραμμή της MINOAN LINES, ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΓΚ’ΝΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ, εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα στο λιμάνι της Τεργέστης. Πρόκειται για μία σημαντική σύνδεση μεταξύ της Ελλάδας, της Βόρειας Ιταλίας και της Ευρώπης.

«Η έναρξη της νέας δρομολογιακής σύνδεσης επιβεβαιώνει το όραμα του Ομίλου μας για την ενίσχυση των θαλάσσιων δρόμων και την ανάπτυξη των εμπορικών μεταφορών στο χώρο των Βαλκανίων και της Μεσογείου, μειώνοντας σημαντικά το μεταφορικό κόστος και προσφέροντας ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στο χώρο των εμπορικών μεταφορών» δήλωσε ο Guido Grimaldi Εμπορικός Διευθυντής Short Sea Lines της Grimaldi Lines και προσέθεσε:

«Η νέα αυτή σύνδεση που συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας, εξαιτίας της προνομιακής θέσης της Τεργέστης, ως πύλης εισόδου μεταξύ των χωρών της βόρειας, κεντρικής και νότιας Ευρώπης, προσφέρει τη δυνατότητα στο ευρωπαϊκό επιβατικό κοινό να ανακαλύψει τις ομορφιές της Ελλάδας, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία με τα πλοία μας, που είναι άρτια εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις ενός κρουαζιερόπλοιου».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Μανιαδάκης Διευθύνων Σύμβουλος της MINOAN LINES επεσήμανε:

«Η έναρξη και λειτουργία της νέας αυτής γραμμής επιβεβαιώνει τη συνεχή δέσμευση της MINOAN LINES και του Ομίλου Grimaldi, να παρέχουν ισχυρά κίνητρα για απασχόληση, ακόμη και σε περιόδους οικονομικής ύφεσης,

καθώς και μια άνετη, ασφαλή, αξιόπιστη και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική επιλογή για ταξίδι, η οποία θα ενισχύσει τις προσπάθειες της χώρας μας να παραμείνει ανταγωνιστική ως τουριστικός προορισμός.

Είμαστε σίγουροι ότι η νέα θαλάσσια σύνδεση θα επιταχύνει την εμπορική και επιβατική κίνηση καθώς και την οικονομική ανάπτυξη, προσφέροντας στο επιβατικό μας κοινό μία εξαιρετική και ποιοτική επιλογή ταξιδιού, συμβάλλοντας έτσι περαιτέρω στην ενίσχυση του εμπορίου και των τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών Ελλάδας και Ιταλίας» επεσήμανε

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι τοπικές αρχές, ο κ. Roberto Cosolini, Δήμαρχος της πόλης, ο κ. Maurizio Bucci, Μέλος Δ.Σ. της Περιφέρειας της βορειοανατολικής Ιταλίας Friuli-Venezia-Giulia και Αντιπρόεδρος Υποδομών και Μεταφορών, η κα Federica Seganti, Διευθύντρια Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας της βορειοανατολικής Ιταλίας Friuli-Venezia-Giulia, οι λιμενικές αρχές, ο κ. Fabio Rizzi, Διευθυντής Ασφαλείας των

Λιμενικών Αρχών, ο Αρχιπλοίαρχος κ. Natale Serrano, Εκπρόσωπος των Λιμενικών Αρχών Ακτοφυλακής και Λιμενικής Αστυνομίας, ο κ. Franco Napp, Διευθύνων Σύμβουλος του Επιβατικού Σταθμού Λιμένος και πλήθος επισήμων από την τοπική και την ελληνική κοινωνία της Τεργέστης. Παρευρέθηκαν επίσης, συνεργάτες από το δίκτυο πρακτόρων της MINOAN LINES στην Ευρώπη. Την εκδήλωση κάλυψαν τα M.M.E. της Ιταλίας και της Σλοβενίας και οι δημοσιογράφοι που τα εκπροσωπούσαν.

Το εορταστικό κλίμα της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με την τιμητική απονομή πλακετών στους τοπικούς φορείς της πόλης της Τεργέστης από τον εκπρόσωπο του ομίλου Grimaldi, κ. Guido Grimaldi και με τις ευχετήριες δηλώσεις των κ.κ. Roberto Cosolini, Δημάρχου της πόλης της Τεργέστης, την κα Federica Seganti, Διευθύντρια Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Friuli-Βενετία-Giulia, και τον κ. Franco Napp, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Επιβατικού Σταθμού Λιμένος της Τεργέστης.

πηγή: Πρώτο θέμα