Εγκαταλείπεται η τρανσέρα στη Γωνιά

gonia

goniaΗ ευχή (;;;) του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιώργου Κάτσινου, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που συζητήθηκε το θέμα της Γωνιάς: “Ευχόμαστε η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, να αντιληφθεί τις διαστάσεις του προβλήματος”, φαίνεται πως έπιασε τόπο.

Έτσι, θετική κατάληξη, είχε η σύσκεψη που προαγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα υπό τον Αν. υπουργό Σταύρο Καλλογιάννη και οι εργασίες για τη Β’ και Γ’ φάση του Λιμένα της Ηγουμενίτσας, θα συνεχιστούν ώστε το έργο να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα, χωρίς να πληγεί η Γωνιά.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες εγκαταλείπεται οριστικά η δημιουργία τρανσέρας στη Γωνιά στα πλαίσια της Γ’ φάσης και, όπως πρότεινε και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, οι εργασίες θα περιοριστούν σε βελτιώσεις της υφιστάμενης οδού ως προς τα γεωμετρικά της χαρακτηριστικά, ενώ αδρανή υλικά θα ληφθούν από το δρόμο μετά τη στροφή της Γωνιάς και μέχρι το Καλάμι, αφού προηγηθεί γεωλογική έρευνα ως προς την ποιότητα των υλικών.

Τη λύση αυτή που είχε προταθεί εδώ και καιρό, απέρριπτε συστηματικά μέχρι σήμερα η ΕΥΔΕ/ΜΕΔΕ, με το επιχείρημα ότι είναι εκτός… των ορίων του έργου. Σήμερα, παρόντων του βουλευτή του Νομού, Αντώνη Μπέζα, του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλης και του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιώργου Κάτσινου, τα… υποτιθέμενα  προβλήματα αυτά… ξεπεράστηκαν!

Ταυτόχρονα, έγινε σαφές ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Ηγουμενίτσας-Πλαταριάς που έιχε αποφασιστεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο και να διαρκέσει 8(!!!) μήνες, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η αποκατάσταση του υπάρχοντος (φωτο) ορύγματος στη Γωνιά που είχε… ξεμείνει από την υλοποίηση των έργων της Α’ φάσης του Λιμένα και την τότε… “βελτίωση” της οδού!

Ταυτόχρονα, οι εργασίες της β’ φάσης θα συνεχιστούν με υποκατάσταση του αναδόχου, όπως από τη νομοθεσία προβλέπεται.

Για τις αποφάσεις της σημερινής συνάντησης, αναμένεται να εκδοθεί και επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο του Αν. υπουργού Στ. Καλογιάννη!