ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΦΛΩΡΟΒΟΥΝΙ Η ΔΕΠΑ;;;

logo-vdella

Φαίνεται πως όσοι πρότειναν το Φλωροβούνι για την χωροθέτηση του σταθμού συμπίεσης του αγωγού φυσικού αερίου ITGI… λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, αφού, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της περιοχής, απεκαλύφθη ότι η έκταση ανήκει σε γνωστό Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία με καταγωγή από την περιοχή, ο οποίος έχει ήδη αγοράσει έκταση 150 στρεμμάτων από ιδιοκτήτες και έχει ήδη συνάψει σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης για άλλα 400 στέμματα με το Ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται και στο χώρο του γκολφ σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς εταιρείες και έχει και στο παρελθόν προτείνει τη δημιουργία εγκαταστάσεων σε άλλη περιοχή του Μαργαριτίου, έχει ήδη καταθέσει επενδυτικό σχέδιο για ένταξη και χρηματοδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο, και αναμένεται η έγκρισή του.

Επενδυτικό σχέδιο 50.000 επισκεπτών ετησίως

Το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει ξενοδοχείο πολυτελείας 119 δωματίων, (298 κλινών) Συνεδριακό κέντρο, Κέντρο Υδρο/Θαλασσοθεραπείας, Γήπεδο γκολφ 18 οπών, Αθλητικό Κέντρο, Ακαδημία Γκολφ και εγκαταστάσεις υποδομής, καθώς και 60 παραθεριστικές κατοικίες,  αλλά και εγκατάσταση teleferik μήκους 6χλμ που θα μεταφέρει τους παραθεριστές στις κοντινές παραλίες. Στο ίδιο συγκρότημα αναμένεται να αναπτυχθούν και αγροτουριστικές δραστηριότητες όπως καλλιέργεια αμπελώνων, ιππασία, κ.α. σε μελλοντική φάση επέκτασης.

Το συγκρότημα προβλέπεται ότι θα λειτουργεί και τους 12 μήνες του χρόνου, απασχολώντας περί τους 200 εργαζόμενους, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών εκτιμάται, σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη της επένδυσης, στους 50.000 ετησίως.

Η αντίδραση της ΔΕΠΑ

Κι έτσι η ΔΕΠΑ αναγκάζεται να επιστρέψει στην αρχική χωροθέτηση, για την οποία άλλωστε υπάρχει εγκεκριμένη προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στη Θέση Βαρικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλος εκνευρισμός επικρατεί μεταξύ των στελεχών της ΔΕΠΑ, οι οποίοι θεωρούν, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, ότι εξαπατήθηκαν από τους αιρετούς της περιοχής, οι οποίοι πρότειναν τη θέση Φλωροβούνι στη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής, με σκοπό την κωλυσιεργία.

Με αυτό το δεδομένο η ευρύτερη περιοχή του Μαργαριτίου, μετατρέπεται σε Τουριστική Περιοχή και βέβαια δεν απομένει στη ΔΕΠΑ ή να προχωρήσει σύμφωνα με την προέγκριση παρά τις όποιες κοινωνικές αντιδράσεις ή να μεταφέρει τον αγωγό στην Αλβανία… με ότι αυτό σημαίνει για τα εθνικά μας συμφέροντα και τη γεωπολιτική σημασία της χώρας μας στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης.