Εγκρίθηκαν και οι πέντε προτάσεις της Περιφέρειας στο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Επιμόρφωσης για Ευάλωτες ομάδες πληθυσμού

perifereia

perifereiaΚαι οι πέντε προτάσεις που είχε υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου στο πρόγραμμα Κατάρτισης και Επιμόρφωσης για Ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ΤΟΠ-ΕΚΟ) εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Δύο από τις προτάσεις αφορούν την Π.Ε. Ιωαννίνων και οι  υπόλοιπες ανά μια,  τις άλλες τρεις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου (Άρτα- Θεσπρωτία –Πρέβεζα).

Ενδεικτικό της συστηματικής προετοιμασίας που έγινε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων είναι το γεγονός ότι και οι πέντε προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου κατατάχθηκαν μέσα στις πρώτες είκοσι σε σύνολο 129 που είχαν υποβληθεί σε Πανελλήνιο επίπεδο. Συνολικά τα υποβληθέντα σχέδια στην Ήπειρο ήταν εννέα, από τα οποία εγκρίθηκαν  τα επτά.

Η Περιφέρεια Ηπείρου με καταληκτική ημερομηνία την 2α Μαΐου 2012 έχει ξεκινήσει τη συγκρότηση συμπράξεων για τα ΤΟΠΣΑ (προγράμματα κατάρτισης – επιμόρφωσης που αφορούν νέους επιστήμονες και γενικό πληθυσμό).

 

Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης

 Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 και ώρα 19:00 μμ θα συνεδριάσει στο Ξενοδοχείο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ», στην ΄Αρτα, η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης. Θέμα της Συνεδρίασης είναι «Το Καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου – Δημιουργία και Προώθηση».

Η εισήγηση του θέματος, όπως εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 4/13/09.04.2012 απόφαση, είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου (http://www.php.gov.gr), για Διαβούλευση και για γνώση του περιεχομένου της.