Εγνατία: Στο σκοτάδι για λόγους οικονομίας!

egnatia tounel newΗ οικονομική κρίση χτύπησε και την Εγνατία Οδό!!! Από τώρα και για όλη την θερινή περίοδο, τα φώτα σβήνουν και ο μεγαλύτερος οδικός άξονας της χώρας είναι απλά ένας δρόμος στο σκοτάδι!!

Σημειώνεται ότι φωτισμός υπάρχει μόνο στα τούνελ και τις διασταυρώσεις.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την επιστολή που έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, στην διοίκηση της Εγνατίας, αφενός για να διαμαρτυρηθεί κι αφετέρου για να προτείνει λύσεις….

Ο κ. Πιτούλης σημειώνει ότι τα κλειστά φώτα αναδεικνύουν ζητήματα ασφάλειας των οδηγών καθώς πρόκειται για έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και παράλληλα υποβαθμίζουν το ίδιο το έργο, ακόμη και αισθητικά.

Συνάμα σημειώνει πως «με μία πιο έξυπνη διαχείριση του ηλεκτροφωτισμού της Εγνατίας οδού, όπως λειτουργίας των ιστών φωτισμού ένας στους τρεις, και οικονομία θα προκύψει στην κατανάλωση ρεύματος και αισθητικά θα αναβαθμισθεί».

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Πιτούλη έχει ως εξής:

Αφορμή της επιστολής μου είναι το γεγονός  ότι κάθε χρόνο μέσα στο μήνα Μάιο και για όλη την καλοκαιρινή περίοδο, προβαίνετε στην απενεργοποίηση του ηλεκτροφωτισμού της Εγνατίας οδού, πλην των κόμβων και των σηράγγων.

 Προφανώς αυτό γίνεται για λόγους οικονομίας κατανάλωσης ρεύματος.

Όμως σε έναν τέτοιο οδικό άξονα   ταχείας κυκλοφορίας, εκτός από τα ζητήματα ασφάλειας που προκύπτουν από αυτή την απόφασή σας, προβάλετε και αναδεικνύετε αισθητική υποβάθμιση αυτού του μεγάλου  έργου, από τους χιλιάδες των τουριστών και επισκεπτών στην περιοχή μας.

Πιστεύω  ότι με πιο έξυπνη διαχείριση του ηλεκτροφωτισμού της Εγνατίας οδού, όπως λειτουργίας των ιστών φωτισμού ένας στους τρεις, και οικονομία θα προκύψει στην κατανάλωση ρεύματος και αισθητικά θα αναβαθμισθεί.

Παρακαλώ όπως λάβετε σοβαρά υπ’όψιν την πρότασή μου και  προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες υλοποίησής της.