Ειδήσεις από την Ήπειρο

altΠαρέμβαση του υπουργείου εσωτερικών για την ΑΔΕΙ ζητά ο Δήμαρχος

Συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

Σύσκεψη για τις συγχωνεύσεις

Κινητοποιήσεις στους χώρους του Νοσοκομείου

Για “εμπαιγμό” καταγγέλλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων ο βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης

24ωρη πανγιαννιώτικη απεργία την Τετάρτη

Λευκή ισοπαλία για τον ΠΑΣ

Παρέμβαση του υπουργείου εσωτερικών για την ΑΔΕΙ ζητά ο Δήμαρχος

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, σχετικά με το θέμα των πρώην συμβασιούχων της ΑΔΕΙ, απέστειλε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Στην επιστολή, που κινείται στο πνεύμα των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων, ο κ. Φίλιος δέχεται ότι 128 εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Προτείνει δε, την διενέργεια κοινής σύσκεψης με δημάρχους άλλων περιοχών, που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα και την ΚΕΔΚΕ ώστε να εξευρεθεί λύση, δεδομένου ότι οι καθημερινές ανάγκες είναι πλέον πιεστικές εξ’ αιτίας του κλειστού από την κατάληψη δημαρχείου.

 

Συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

Συνεδρίασε χτες, για πρώτη φορά η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου. Ο πρόεδρος της, Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, ανοίγοντας τις εργασίες της τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η Επιτροπή έχει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση και προώθηση κοινωνικών θεμάτων της Περιφέρειας, χάρη της αμεσότητας και της ευελιξίας που της δίνει  ο Νόμος. Μετά την εκλογή ως Αντιπροέδρου της Επιτροπής, του περιφερειακού συμβούλου κ. Κ. Μπόβολου, συζητήθηκαν τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης.
Ειδικότερα:
•Για το θέμα των εργαζομένων στην πρώην Α.Δ.Ε.Ι. του Δήμου Ιωαννιτών, ομόφωνα εκφράστηκε η πολιτική στήριξη των εργαζομένων και το θέμα, παραπέμφθηκε προς περαιτέρω συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
•Ομόφωνα η Επιτροπή, αποφάσισε να στηρίξει με επιστολή της το αίτημα του ΚΕΘΕΑ προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την παραχώρηση χώρου για τη δημιουργία Κλειστής Θεραπευτικής Κοινότητας στα Ιωάννινα.
•Ομόφωνα η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, αποφάσισε όπως σταλεί επιστολή, με την οποία θα υποστηρίζεται το αίτημα για μόνιμη και συνεχή παρουσία της Δομής «Βοήθεια στο Σπίτι».
•Η Επιτροπή, ομόφωνα αποφάσισε να παραπέμψει στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς συζήτηση τις απόψεις που κατατέθηκαν στην σύσκεψη που προηγήθηκε για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολικών μονάδων και τις οποίες θα παρουσιάσει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Κολόκας.

Η  εκλογή  του  κ.Μπόβολου  ως  αντιπροέδρου, όπως ανακοίνωσε η παράταξη Ήπειρος – Τόπος να Ζεις από την οποία προέρχεται, «συμβάλλει  στο  να  δοθεί  η  αίσθηση  στους  πολίτες  της  Ηπείρου  ότι  και  οι  άλλες  Περιφερειακές  ενότητες,  πλην  Ιωαννίνων, συμμετέχουν  ισότιμα  στην  διοίκηση  της  Περιφέρειας  Ηπείρου».

 

Σύσκεψη για τις συγχωνεύσεις

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τις συγχωνεύσεις των σχολείων στην περιφέρεια Ηπείρου, υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Παντελή Κολόκα, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη – Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Οδ. Πότση, στην οποία παραβρέθηκαν η Διευθύντρια  Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Φιλιώ Νόκα- Ζαράχη, οι προϊστάμενοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων, διευθυντές Γραφείων Εκπαίδευσης,  διευθυντές σχολείων, σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές σχολείων, δήμαρχοι – αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και μαθητών.
Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανοίγοντας τις εργασίες της σύσκεψης, υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων αλλαγών, που έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Επεσήμανε ότι πρέπει να εξεταστούν και να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα που διαπιστώνονται με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολικών μονάδων, ζητώντας να ληφθεί πρωτίστως υπόψη και το ανάγλυφο των περιοχών στις οποίες προωθούνται αλλαγές.

 

Κινητοποιήσεις στους χώρους του Νοσοκομείου

Σειρά κινητοποιήσεων στους χώρους του νοσοκομείου, το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου, αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Την Τετάρτη, 23 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, όπου θα γίνει ενημέρωση από τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ Στέφανο Ζούμπα και Γιώργο Φλούδα, σχετικά με υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες και νέο μισθολόγιο, ενώ για την ίδια ημέρα αποφασίστηκε συμβολική κατάληψη της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων για τη μη καταβολή των 5 ευρώ και ανάρτηση πανό στις εισόδους του Νοσοκομείου.
Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ για την Πέμπτη 31 Μαρτίου με αιτήματα τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, νέο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις, διπλασιασμός ωρομισθίου για αργίες και νυχτερινά και άμεση ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Για “εμπαιγμό” καταγγέλλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων ο βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης

Για “εμπαιγμό” καταγγέλλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων ο βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης μετά από απάντηση που έλαβε σε νέα σχετική Ερώτησή του.

24ωρη πανγιαννιώτικη απεργία την Τετάρτη

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Ιωαννίνων αποφάσισε ομόφωνα το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ για αύριο Τετάρτη 23 Μαρτίου, ακολουθώντας στην ουσία την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για πανγιαννιώτικη απεργία.

 

Λευκή ισοπαλία για τον ΠΑΣ

Λευκή ισοπαλία 0-0 έφερε στη Νεάπολη με τον Ιωνικό ο ΠΑΣ Γιάννενα στο χθεσινό αγώνα. Ο ΠΑΣ παραμένει πρώτος στη βαθμολογία.