Ειδήσεις από την Ήπειρο

logo-vdella

– Οριστική η απόφαση για την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ

– Με δύο πορείες γιορτάστηκε η Εργατική πρωτομαγιά

– Σταματάνε τις μεταφορές μαθητών τα ΚΤΕΛ 

– Βιολογικός καθαρισμός στο Λούρο

– Απεβίωσε ο Τάσος Σιαφάκας

– Και πάλι πρωταθλητής ο ΝΟΗ

– Χωρίς βαθμό έφυγε από τη Δράμα ο ΠΑΣ Γιάννενα

 

Οριστική η απόφαση για την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ

Μέσα στο 2011 με ανοιχτό δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση των θυγατρικών της Αγροτικής Τράπεζας μεταξύ αυτών και της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον διοικητή της ΑΤΕ Θεόδ. Πανταλάκη κατά τη διάρκεια της Γ.Σ των μετόχων της τράπεζας που έγινε στην Αθήνα, την Παρασκευή, ο οποίος τόνισε πως θα υπάρξει πρόσληψη συμβούλου που θα αναλάβει την υλοποίηση της διαδικασίας για τους διαγωνισμούς που θα γίνουν για τις θυγατρικές της ΑΤΕ.

Με δύο πορείες γιορτάστηκε η Εργατική πρωτομαγιά

Τιμήθηκε και στα Γιάννενα χθες η εργατική Πρωτομαγιά. Οι πορείες ήταν δύο: η μία του Εργατικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ, των πρωτοβάθμιων σωματείων, της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού ρεύματος που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 κι αφού ανέβηκε την Αβέρωφ, έφτασε στην Ακαδημία και κατέληξε στην κεντρική πλατεία. Η δεύτερη, του ΠΑΜΕ, ξεκίνησε περίπου την ίδια ώρα από το δημαρχείο και αφού πέρασε από την κεντρική πλατεία κατέληξε στην Ακαδημία.
Κυριάρχησαν συνθήματα ενάντια στις απολύσεις, τα κυβερνητικά μέτρα και το ΔΝΤ.  

Σταματάνε από σήμερα τις μεταφορές μαθητών τα ΚΤΕΛ 

Τα ΚΤΕΛ σταματάνε τις μεταφορές των μαθητών από σήμερα Δευτέρα 2 Μαΐου που ξεκινάνε τα σχολεία μετά τις Πασχαλινές διακοπές. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών ΚΤΕΛ προχώρησε σε αυτή την απόφαση διαμαρτυρόμενη για τη μη πληρωμή των αυτοκινητιστών για τις μεταφορές, το πρώτο τρίμηνο του χρόνου. Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κ. Γρηγόρης Γκίκας, ανέφερε πως εξαιτίας της μη αποπληρωμής τα ΚΤΕΛ σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν πλέον μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Και στη Θεσπρωτία, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Χαρίσης, δεν έχουν από σήμερα προγραμματιστεί δρομολόγια μαθητικών λεωφορείων.

Βιολογικός καθαρισμός στο Λούρο

Πίστωση συνολικού ύψους 1.855.686 ευρώ για το έργο «Κατασκευή δικτύου Αποχέτευσης ακαθάρτων και βιολογικού καθαρισµού λυµάτων ∆ήµων Λούρου και Θεσπρωτικού» ενέκρινε με απόφασή του το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η πίστωση θα δοθεί στο ∆ήµο Πρέβεζας. Το έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Προστασία και ∆ιαχείριση Υδατίνων Πόρων»-Θεµατική Προτεραιότητα «Επεξεργασία Νερού (Λύµατα)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ). Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου χαρακτηρίζεται σημαντική για την περιβαλλοντική προστασία του Αμβρακικού Κόλπου.

Απεβίωσε ο Τάσος Σιαφάκας

Απεβίωσε ο Τάσος Σιαφάκας, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο Τάσος Σιαφάκας, συνταξιούχος του ΟΤΕ, διακρίθηκε για την συνδικαλιστική και πολιτική του δράση στα κοινά της πόλης. Διετέλεσε για δύο θητείες πρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ Ιωαννίνων, ενώ εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία του Νίκου Γκόντα και υπηρέτησε τον Δήμο Ιωαννιτών από τη θέση του προέδρου σε οργανισμούς του δήμου. Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στη Θεσσαλονίκη. Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει την Τετάρτη στις 4 το μεσημέρι  από την Περίβλεπτο.

Και πάλι πρωταθλητής ο ΝΟΗ

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων διατήρησε την κυριαρχία του και κατά το πρόγραμμα της τελευταίας μέρας της Α’ φάσης του 77ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας στο Μαραθώνα και αναδείχθηκε  πολυνίκης σύλλογος με 25 μετάλλια εκ των οποίων 14 χρυσά, 7 ασημένια και 4 χάλκινα. Η ομάδα των Ιωαννίνων επιβλήθηκε και στα αγωνίσματα των ανδρών-γυναικών και ανδρών-γυναικών ελαφρών βαρών κερδίζοντας 5 χρυσά 4 ασημένια και 3 χάλκινα ενώ τη  δεύτερη θέση κατέκτησε στις συγκεκριμένες κατηγορίες ο ΔΝΟ Ηγουμενίτσας με 3 χρυσά και 1 ασημένιο ενώ τρίτος ήταν ο ΝΑΟ Σαλαμίνας με 2 χρυσά και  2 ασημένια. Το 77ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί μετά το τέλος και της Β´ φάσης (αφορά στις κατηγορίες παίδων-κορασίδων και ΑΜΕΑ) του που θα διεξαχθεί στην Καστοριά στις 23 και 24 Ιουλίου.

Χωρίς βαθμό έφυγε από τη Δράμα ο ΠΑΣ Γιάννενα

Χωρίς βαθμό έφυγε από τη Δράμα ο ΠΑΣ Γιάννενα και έτσι η μαθηματική εξασφάλιση της πρωτιάς θα περιμένει την προσεχή Κυριακή όπου στο Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδες η Γιαννιώτικη ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό Αστέρα. Η Δόξα Δράμας στο χθεσινό ματς κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0. Η γιαννιώτικη ομάδα παραμένει πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα με 71 βαθμούς έναντι 66 του δεύτερου Παναιτωλικού.