Ειδήσεις από την Ήπειρο

 

2010-12-03 12:18:57

 

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων

 

Προσλήψεις 1339 νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα ονόματα των οποίων θα έχουν ανακοινωθεί από τον ΑΣΕΠ μέχρι την προσεχή Δευτέρα, ανακοίνωσε χθες από τα Γιάννενα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στα 2 νοσοκομεία της Ηπειρωτικής Πρωτεύουσας. Ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε με την διοίκηση, τους εργαζόμενους αλλά και ασθενείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, στο πλαίσιο των επισκέψεων που έχει ξεκινήσει στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στο θέμα της ολοήμερης λειτουργίας του νοσοκομείου επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία που έλαβε για την πρώτη ημέρα εφαρμογής του ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Παράλληλα επεσήαμεν πως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την μηχανοργάνωση και το διπλογραφικό σύστημα, ένας στόχος που για όλα τα νοσοκομεία της χώρας θα πρέπει να επιτευχθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2011. Σε ό,τι αφορά το Χατζηκώστα η καθυστέρηση στην μηχανοργάνωση οφείλεται σε πρόβλημα της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο και όπως δεσμεύθηκε ο κ. Λοβέρδος θα λυθεί άμεσα με την συνεργασία του ίδιου και των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.

 

Τέλος, όπως ενημερώσε πως το Πολυδύναμο Κέντρο που κατασκευάζεται στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα πρόκειται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2011, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης υπογραμμίζοντας πως εξαιρείται από τον περιοριστικό κανόνα για τις προσλήψεις καθώς αποτελεί το μοναδικό στη χώρα.

 

Τέλος ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος παρακολούθησε το πρωί χθες και τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ των μαθητών του 2ου και 3ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου των Ιωαννίνων, για την ανάδειξη του νικητή του σχολικού πρωταθλήματος του νομού Ιωαννίνων στέλνοντας μήνυμα προώθησης του σχολικού αθλητισμού ενώ μετά το τέλος του αγώνα πραγματοποίησε την απονομή του επάθλου στη νικήτρια ομάδα του 3ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου των Ιωαννίνων.

 

 

 

Η παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών στα Ιωάννινα

 

Διημερίδα για τη «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» πραγματοποιείται από χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στα Γιάννενα, από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Οι εργασίες της πρώτης μέρας διεξήχθησαν παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου.

 

Κατά την παρουσία του στην διημερίδα ο κ. Ντόλιος έθεσε τους στόχους του Υπουργείου για την εφαρμογή του Καλλικράτη από την 1η Ιανουαρίου. Όπως σημείωσε, στόχος είναι οι υπάλληλοι να είναι όλοι στις θέσεις τους, οι νέοι οργανισμοί να λειτουργήσουν από την πρώτη στιγμή και οι αρμοδιότητες να μοιραστούν με βάση το πρόγραμμα. Κυρίως όμως το Υπουργείο Εσωτερικών έχει την πολιτική φιλοδοξία η μετάβαση από το παλιό στο νέο σύστημα της τοπικής αυτοδιοίκησης να γίνει με τρόπο, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, αλλά αντιθέτως να εξυπηρετηθούν και να ενταχθούν ομαλά στη νέα εποχή. Γι’ αυτό ο κ. Ντόλιος ζήτησε τη συνεργασία όλων, ώστε το νέο εγχείρημα να πετύχει από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Στις δηλώσεις του ο κ. Ντόλιος διαβεβαίωσε ότι είτε με εθνικούς, είτε με κοινοτικούς πόρους, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, θα συνεχιστεί κανονικά. Ο κ.Ν τόλιος επισκέφτηκε επιπλέον, αργά το μεσημέρι περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία όπως στην Πεδινή και τους Μουζακαίους, συνοδευόμενος από την περιφερειάρχη Δ. Γεωργακοπούλου – Μπάστα.

 

 

 

Σύγκλητος: Προκλητική η ενέργεια παραβίασης του Πανεπιστημιακού Ασύλου

 

«Προκλητική ενέργεια παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου» χαρακτηρίζει σε ψήφισμά της η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων το περιστατικό της εισόδου ένστολων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο χώρο της πανεπιστημιούπολης, στη βιβλιοθήκη, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.

 

Στο ψήφισμά της η Σύγκλητος δηλώνει ότι το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι αποφασισμένο να διαφυλάξει με κάθε νόμιμο μέσο τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ ζητά από τις αρμόδιες αρχές να λάβουν όλα εκείνα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες ενέργειες. Καταλήγει δε ως εξής: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μία τέτοια ενέργεια δεν εντάσσεται σ’ ένα μεθοδευμένο πλαίσιο καταστρατήγησης του ασύλου ενόψει και του ακαδημαϊκού διαλόγου στα πανεπιστήμια». Την παραβίαση του ασύλου στο πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων την Τρίτη το απόγευμα, καταδικάζει και η Νεολαία Συνασπισμού Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της.

 

Πάντως, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην απομάκρυνση του ενός αστυνομικού, που δανείστηκε το βιβλίο, από την ομάδα «ΔΙΑΣ», ενώ αποφασίστηκε και η διενέργεια ΕΔΕ για πειθαρχική δίωξη και των τριών αστυνομικών.

 

 

 

Στη βουλή συζητήθηκε το μέλλον της ΔΩΔΩΝΗΣ

 

Συζητήθηκε χθές στη Βουλή των Ελλήνων, επίκαιρη ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Ιωαννίνων, Βαγγέλη Αργύρη , σχετικά με την πώληση της ΖΩ-ΔΩ Α.Ε. και θέματα που αφορούν τις διεργασίες σε επίπεδο ΑΤΕ σχετικά με τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Αργύρης ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών να ξεκαθαρίσει τη στάση του στο θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ προκειμένου να σταματήσουν οι φήμες περί πώλησης της εταιρίας.

 

Ο κ. Αργύρης, αναφέρθηκε στις ζημιογόνες επενδύσεις που έκανε η ΑΤΕ μέσω της ΔΩΔΩΝΗΣ και οι οποίες, όπως τόνισε, πρέπει να διερευνηθούν ποιους εξυπηρετούσαν. Στην απάντησή του ο κ. Σαχινίδης αφήνει να εννοηθεί ότι η ΑΤΕ θα απεμπλακεί από τη ΔΩΔΩΝΗ, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων αναφέρει: «ήρθε η ώρα των μεγάλων προκλήσεων για όλους τους Έλληνες συνεταιριστές να αναλάβουν την τύχη των συνεταιρισμών στα χέρια τους και να μην αναζητούν πάντοτε σε κάποιον άλλον την ευθύνη για τη λειτουργία των συνεταιρισμών».

 

Στην ίδια συνεδρίαση ο βουλευτής κ. Καλογιάννης στην τοποθέτησή του επεσήμανε πως από την απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών προκύπτει ξεκάθαρα ότι η Αγροτική Τράπεζα έχει αποφασίσει να πουλήσει τη ΔΩΔΩΝΗ, και ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τον τρόπο μεταβίβασης της βιομηχανίας, να ενημερώσει εάν υπάρχει αποτίμηση της βιομηχανίας και αν θα προτιμηθούν οι υγιείς κτηνοτρόφοι και οι υγιείς κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της Ηπείρου κατά τη διαδικασία πώλησης.

 

 

 

Ενημερωτική ημερίδα για τους αιρετούς Δημοτικούς Συμβούλους των Ιωαννίνων

 

Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διοργανώνει, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Επιμορφωτική Hμερίδα για τους νεοεκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους, με θέμα «τη μετάβαση στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας», τη Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα. Την επιμορφωτική συνάντηση θα παρακολουθήσουν νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι από τα Ιωάννινα. Η Hμερίδα πραγματοποιείται, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Επιμόρφωσης Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων για τη μετάβαση στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΠ Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013. Στόχος των Επιμορφωτικών Ημερίδων είναι η ενημέρωση και επιμόρφωση των αιρετών Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων που εκλέχθηκαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, σχετικά με τα πρώτα αναγκαία βήματα για την επιτυχή μετάβαση στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας (Πρόγραμμα Καλλικράτης). Κατά τη διάρκεια της Επιμορφωτικής Ημερίδας θα γίνουν εισηγήσεις από στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εμπειρογνώμονες, στελέχη της ΕΕΤΑΑ και της ΚΕΔΚΕ, για θέματα που αφορούν: στους τομείς άσκησης πολιτικής και το ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου, στις Δημόσιες Τοπικές Πολιτικές, στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό, την Οργάνωση και τους Πόρους, στην Ενδοδημοτική Αποκέντρωση και Τοπική Διακυβέρνηση. Προγράμματα, διεθνείς συνεργασίες ΟΤΑ και όργανα της ΕΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

 

 

Μία ακόμη ερώτηση για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας κατατέθηκε στη Βουλή.

 

Την ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και Νίκος Τσούκαλης προς την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ερώτηση κατέθεσε τη Δευτέρα και ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης.

 

Οι δύο βουλευτές παρατηρούν πως με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης καταδεικνύεται κατά τον εναργέστερο τρόπο η εγκατάλειψη των Φορέων Διαχείρισης (Φ.Δ.) των προστατευόμενων περιοχών της χώρας από την πολιτεία.

 

Οι βουλευτές ρωτούν την αρμόδια υπουργό:

 

• Ποια μέτρα θα ληφθούν για την εύρυθμη λειτουργία και τη σταθερή χρηματοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, ώστε να ανταπεξέλθει στο έργο που του έχει ανατεθεί από την Πολιτεία;

 

• Ποιος ο σκοπός ίδρυσης των Φορέων Διαχείρισης, οι οποίοι έχουν συγκροτηθεί ως εργαλεία για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, όταν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο που καλούνται να επιτελέσουν; Υπάρχει σχεδιασμός για την ενίσχυση και αξιοποίησή τους;

 

Επίσχεση εργασίας σε γνωστή αλυσίδα Σουπερ Μάρκετ στα Ιωάννινα

 

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από σήμερα οι 64 εργαζόμενοι σε γνωστή αλυσίδα Σουπερ Μάρκετ που λειτουργούν στα Γιάννινα, ζητώντας να εξοφληθούν δεδουλευμένα των τελευταίων 3 μηνών. Τα αιτήματα των 64 εργαζομένων είναι δύο: Να πληρωθούν για τους τρεις μήνες που παραμένουν απλήρωτοι και να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία. Η αλυσίδα των σούπερ μάρκετ που αντιμετώπιζε από καιρό οικονομικά προβλήματα αναζητά σωτηρία μέσω του άρθρου 99 του νέου πτωχευτικού κώδικα. Και ήδη το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του έκανε δεκτή την υπαγωγή της εταιρείας στον πτωχευτικό κώδικα.

 

Αποζημίωση των αγροτών ζητά η ΕΑΣΙ

 

Με υπόμνημά της προς τον ΕΛΓΑ η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, θέτει θέμα εξεύρεσης λύσης για την αποζημίωση των αγροτών του Νομού που έχουν πληγεί από τις έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις του τελευταίου διμήνου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της απέστειλε υπόμνημα στον ΕΛΓΑ, στο οποίο τονίζει ότι «οι παραγωγοί μηδικής και αραβοσίτου βρίσκονται σε απόγνωση δεδομένου του ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συγκομιδής αλλά παράλληλα η παραγωγή αραβοσίτου έχει καταστραφεί ολοσχερώς δεδομένου ότι οι θερμοκρασίες που επικρατούν για την εποχή είναι υψηλές και ο αραβόσιτος έχει φυτρώσει».Η Ε.Α.Σ.Ι., σημειώνει επίσης ότι η περίοδος συγκομιδής για τον αραβόσιτο έχει λήξει στις 15 Νοεμβρίου 2010 με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις για αποζημίωση της παραγωγής τους. Ο λόγος της μη εμπρόθεσμης αίτησης – προσθέτει – είναι ότι στην περιοχή μας, λόγω των καιρικών συνθηκών η συγκομιδή γινόταν και κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο, αλλά τώρα δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα».

 

 

 

Και πάλι οι αθλητές του ΝΟΙ στην Εθνική Ομάδα

 

Δυναμικό «παρών» σε ένα ακόμη προπονητικό κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας θα δώσει τις επόμενες ημέρες ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, στο κοινόβιο που θα διεξαχθεί από τις 5 ως τις 19 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, έχουν κληθεί να λάβουν μέρος τέσσερις αθλητές του Ν.Ο.Ι.. Πρόκειται για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές της Νέας Ζηλανδίας Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα και για τους Ολυμπιονίκες της Σιγκαπούρης Απόστολο Λαμπρίδη και Μιχάλη Ναστόπουλο, που θα βρεθούν στο Σχινιά μαζί με άλλους δεκαπέντε αθλητές της Κωπηλασίας απ’ όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για μία ακόμη φορά ο Ν.Ο.Ι. εκπροσωπείται σε κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας με τους περισσότερους αθλητές από κάθε άλλο σωματείο στην χώρα μας.

 

 

 

 

 

 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

2010-12-03 11:57:01

 

ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, στη διάρκεια της νύχτας Παρασκευής προς Σάββατο, κατά διαστήματα θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες στο Νομό Ιωαννίνων. Για το λόγο αυτό από την Πολιτική Προστασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

 

 

 

Ειδήσεις από την Ήπειρο

2010-12-02 11:35:25

 

 

Στα Γιάννενα σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος

 

Επίσκεψη στα Γιάννενα πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Ντόλιος. Η επίσκεψη του Υφυπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο των επιμορφωτικών διημερίδων για τους νεοεκλεγμένους δημάρχους και αιρετούς περιφερειάρχες με αντικείμενο τον «Καλλικράτη» που διοργανώνουν, το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η ΚΕΔΚΕ και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε έξι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Στα Γιάννενα η διημερίδα πραγματοποιείται σήμερα και αύριο Παρασκευή (2-3/12/10). Οι εργασίες της πρώτης μέρας θα διεξαχθούν παρουσία του Υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου ο οποίος θα μιλήσει στις 13.30μ.μ. και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

ΤΕΕ Ηπείρου: Πιστώσεις για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων

 

Τη διάθεση πιστώσεων από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων ώστε να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες και εκτελεσθούν τα απαραίτητα έργα για την αποκατάσταση της λειτουργίας του οδικού δικτύου και των προβλημάτων των περιοχών που κατοικούνται και επλήγησαν από τα κατολισθητικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών ζητά με επιστολή του το παράρτημα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Παράλληλα με επιστολή προς το νομάρχη Ιωαννίνων Αλέκο Καχριμάνη και την Γ.Γ.Π.Η. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα το ΤΕΕ χαρακτηρίζει επιτακτική την αντιμετώπιση συνολικά των αναγκών απορροής και προστασίας του Λεκανοπεδίου, με σύνταξη των απαραίτητων μελετών, με τα σημερινά και προεκτιμούμενα για τα επόμενα χρόνια δεδομένα και η δρομολόγηση κατασκευής των έργων που θα προκύψουν απ’ αυτές. Σύμφωνα με το ΤΕΕ «τα φαινόμενα των πλημμυρών πρέπει να αποδοθούν στην αδυναμία του υπάρχοντος συστήματος απορροής, να ανταποκριθεί στις παροχές των τελευταίων ημερών. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μεγάλη οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή (εκτός σχεδίου δόμηση αλλά και ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης) και έχουν κατασκευαστεί σημαντικά οδικά δίκτυα (Εγνατία, Παράκαμψη) που έχουν μεταβάλλει τα δεδομένα του Λεκανοπεδίου χωρίς να υπάρχει μια ολοκληρωμένη υδραυλική μελέτη απορροής και αποστράγγισης της ευρύτερης περιοχής.

 

Οι υπάρχοντες υδάτινοι διάδρομοι που έπρεπε να λειτουργούν ως ανοικτοί φυσικοί χώροι αντιπλημμυρικής προστασίας εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν προστατευτεί, ελεγχθεί και η συντήρησή τους είναι ανεπαρκής».

 

 

 

Αναστάτωση στο Πανεπιστήμιο από την παρουσία ένστολων αστυνομικών

 

Αναστάτωση προκάλεσε στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε φοιτητές και πρυτανική αρχή, την Τρίτη το απόγευμα η είσοδος με μηχανές στο χώρο της βιβλιοθήκης τριών ένστολων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

 

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρυτανεία του πανεπιστημίου σήμερα το μεσημέρι, ένας από τους αστυνομικούς πήγε να δανειστεί ένα βιβλίο για τη σύζυγο του που κάνει το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο.

 

Η ανακοίνωση της πρυτανικής αρχής αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την παρουσία ένστολων αστυνομικών στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης για οποιοδήποτε λόγο που δεν προβλέπεται από το Νόμο. Εγγυόμαστε την με κάθε νόμιμο τρόπο διαφύλαξη των ακαδημαϊκών ελευθεριών και του ακαδημαϊκού ασύλου και διερευνούμε το περιστατικό με τη συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου μας για ενδεχόμενες περαιτέρω ενέργειες», τονίζεται στην ανακοίνωση της Πρυτανείας». Η παρουσία των αστυνομικών σε χώρο που προστατεύεται από το πανεπιστημιακό άσυλο είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις από πλευράς των φοιτητών. Στις 8 το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας από τη νομαρχία προς το αστυνομικό μέγαρο.

 

Αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου Μετσόβου

 

Αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου του Μετσόβου με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων λόγω ελλείψεων όσον αφορά στους όρους υγιεινής και ασφάλειας. Η αρμόδια υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη έδωσε εντολή για την αναστολή λειτουργίας των σφαγείων εκείνων που λειτουργούσαν σε καθεστώς παρεκκλίσεων-παρατάσεων και εν γένει μη συμμόρφωσης με τη κοινοτική και εθνική νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία του καταναλωτικού κοινού. Εκτός του σφαγείου στο Μέτσοβο, το υπουργείο προχώρησε ακόμη στο κλείσιμο 7 ακόμα σφαγείων. Η εντολή για την αναστολή λειτουργίας των παραπάνω σφαγείων δόθηκε- όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου- προκειμένου να συμβάλει αποτελεσματικά όχι μόνο στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και στην προσπάθεια που γίνεται για τη σύννομη και διαφανή λειτουργία της αγοράς κρέατος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Όπως σημειώνεται, η λειτουργία των ακατάλληλων σφαγείων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη χώρα μας. Τα επαπειλούμενα υψηλά πρόστιμα, η επαπειλούμενη έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας προς τους ευρωπαίους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας καθώς και το ενδεχόμενο απαγόρευσης εξαγωγής ελληνικών κτηνοτροφικών προϊόντων, καθιστούν την άμεση αναστολή λειτουργίας των παραπάνω σφαγείων επιβεβλημένη, υπογραμμίζει το υπουργείο.

 

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Παμβώτιδας η ΓΓΠΗ

 

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, παρευρέθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παμβώτιδας που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι με μοναδικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων που δημιουργήθηκαν στα Δημοτικά Διαμερίσματα Δαφνούλας και Μουζακαίων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

 

Στην παρέμβασή της, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Κυβέρνηση και Περιφέρεια είμαστε κοντά στους κατοίκους από την πρώτη στιγμή και έχουμε προτείνει για όσους τα σπίτια τους βρίσκονται σε ακτίνα επικινδυνότητας να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία. Μέχρι στιγμής όμως δεν κρίθηκε κάτι τέτοιο αναγκαίο. Παρακολουθούμε στενά και καθημερινά σε συνεργασία με το Ι.Γ.Μ.Ε. την εξέλιξη του φαινομένου».

 

Οι υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας (Πολιτική Προστασία, Διεύθυνση Δημοσίων Έργων, και Δ.Ε.Σ.Ε.) επισκέφθηκαν από το περασμένο Σάββατο που δημιουργήθηκαν και τα πρώτα προβλήματα, τα δημοτικά διαμερίσματα Μουζακαίων και Δαφνούλας που επλήγησαν περισσότερο και εξέτασαν επί τόπου τις ζημιές που προκλήθηκαν τόσο σε κτίρια, όσο και στο οδικό δίκτυο.

 

Ταυτόχρονα, συνεργεία αποτελούμενα από γεωλόγους και μεταλλειολόγο μηχανικό της Περιφέρειας επισκέφθηκαν την περιοχή και ετοιμάζουν τεχνική έκθεση για το φαινόμενο των κατολισθήσεων καθώς και προτάσεις για την αντιμετώπισή του.

 

 

 

Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου από τους εργαζόμενους της ΔΕΤΑΙ

 

Με συμβολική κατάληψη του κτιρίου του Δημαρχείου Ιωαννίνων διαμαρτυρήθηκαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης Ιωαννίνων για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι δε συμμερίζεται την ανησυχία και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΤΑΙ και αυτό διότι: « Όταν σ’ άλλους Δήμους οι διαδικασίες μονιμοποίησης και μετάταξης υπαλλήλων παρεμφερών Δημοτικών Επιχειρήσεων βρίσκονται σ’ εξέλιξη, για τους εργαζόμενους της πρώην ΔΕΤΑΙ έχει γίνει δεκτό το σύνολο των αιτήσεών τους για τις υπηρεσίες που επιθυμούν να μεταταγούν, έχει ολοκληρωθεί ό, τι προβλέπεται από το νόμο και έχει δημοσιευτεί στο Φ.Ε.Κ.».

 

Η Δημοτική αρχή στην ανακοίνωσή της επιρρίπτει ευθύνες στους εργαζόμενους σημειώνοντας: «Ήδη έχουν ορισθεί και γνωστοποιηθεί οι θέσεις στις οποίες τοποθετήθηκαν και κακώς δε βρίσκονταν σε αυτές, για να μπορεί να ρυθμιστούν και οι όποιες οικονομικές εκκρεμότητες, πολύ δε περισσότερο όταν έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματά τους». Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των μισθών των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

 

 

 

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στους Φιλιάτες με λεία 200.000€

 

Την Τρίτη το απόγευμα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας τρεις άγνωστοι δράστες προσποιούμενοι τους πελάτες εισήλθαν σε χρυσοχοείο ιδιοκτησίας ημεδαπού και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας διακοσίων (200.000) χιλιάδων ΕΥΡΩ κατά δήλωση του παθόντος.

 

Προανάκριση για την ληστεία διενεργεί το Α.Τ Φιλιατών Θεσπρωτίας.

 

 

 

Συνελήφθησαν στη Θεσπρωτία Ρουμάνοι που κατηγορούνται για κλοπές

 

Τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Ρουμανίας συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

 

Η σύλληψη των δραστών έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στη Βροσύνα Ιωαννίνων, καθώς οι αστυνομικοί έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών συνέλαβαν τους τέσσερις Ρουμάνους, οι οποίοι μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών είχαν μπει σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων και ένα κατάστημα πώλησης ενδυμάτων και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν χρηματικά ποσά. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας από την Υ.Α Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

 

 

 

 

Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

2010-12-01 10:32:52

 

 

Την κήρυξη του Νομού Ιωαννίνων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Αλ. Καχριμάνης

 

Με έγγραφο του προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητά την κήρυξη του Νομού σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και παράλληλα την άμεση παρέμβασή της, για τη χορήγηση των απαιτούμενων πιστώσεων για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων υποδομής και για την αποκατάσταση των ζημιών των πλημμυροπαθών. Στο έγγραφο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι:

 

1. Λόγω των συνεχιζόμενων έντονων βροχοπτώσεων από 26 μέχρι και 29 Νοεμβρίου 2010 σε όλο το Νομό Ιωαννίνων και της επικίνδυνης αύξησης της στάθμης της Λίμνης Παμβώτιδας, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει όλο το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

 

2. Σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων του Νομού καθώς και στις Κοινότητες υπάρχουν μεγάλης έκτασης κατολισθήσεις, καθιζήσεις και καταπτώσεις.

 

3. Έχει υποστεί καταστροφή περισσότερο από το 60% του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου του Νομού, στο οποίο γίνονται αυτοψίες από κλιμάκια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α.Ι.

 

4. Γίνεται καταγραφή από επιτροπές σε πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα, εμπορικές επιχειρήσεις και καλλιέργειες.

 

Με άλλο έγγραφό του ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ζήτησε από τον ΕΛ.Γ.Α., παράταση τουλάχιστον δύο μηνών της προθεσμίας που προβλέπεται για την αποζημίωση των καλλιεργητών αραβοσίτου για ζημιές από βροχοπτώσεις, επισημαίνοντας ότι από τις αρχές του Οκτωβρίου, εξαιτίας των συνεχόμενων βροχοπτώσεων, είναι αδύνατη η προσπέλαση προς τις καλλιεργημένες εκτάσεις για την συγκομιδή.

 

Προβλήματα κατολισθήσεων σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα

 

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας. Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας δόθηκαν σχετικές οδηγίες και άμεσα κλιμάκια της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, προχώρησαν σε αυτοψίες και στην καταγραφή των ζημιών αλλά και στην εκπόνηση μελετών ώστε άμεσα να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης.

 

Έντονα φαινόμενα καθιζήσεων καταγράφονται στην 8η επαρχιακή οδό στην περιοχή της Άνω και Κάτω Ρευματιάς. Προβλήματα διαπιστώθηκαν επίσης στην 10η επαρχιακή οδό και σε κλάδους αυτής (περιοχές Παπαδάτων, Μελιανών. Στη Θεσπρωτία προβλήματα καθιζήσεων παρουσιάζονται στο επαρχιακό δίκτυο της Σκάλας Φιλιατών (περιοχές Πηγαδούλια, Γεροπλάτανος, Παλιοκλήσσι, Σίδερη, Ριζό) και στη Μοργκάνα, στις περιοχές Λίστας και Λεπτοκαρυάς.

 

Σε διαβούλευση το σενάρια για το ΧΥΤΥ

 

Τη διεξαγωγή ευρείας σύσκεψης στην οποία θα παρουσιαστούν στις αυτοδιοικητικές αρχές τα προτεινόμενα σενάρια διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο ώστε να ενημερωθούν ουσιαστικά και να δημιουργηθεί έτσι η μέγιστη δυνατή συναίνεση ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Επίβλεψης και Παραλαβής της μελέτης που αφορά την επιλογή των χώρων για τη χωροθέτηση της μονάδας επεξεργασίας των Αστικών Στερεών Αποβλήτων(ΑΣΑ) καθώς και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ) στην Ήπειρο. Η μελετητική ομάδα παρουσίασε το τεύχος της μελέτης στα μέλη της επιτροπής. Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της Επιτροπής μετέφερε προς τα μέλη της, την οδηγία της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα, σύμφωνα με την οποία πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση από την Επιτροπή να τεθεί η μελέτη σε διαβούλευση και να παρουσιαστεί στις νέες αυτοδιοικητικές πρωτοβάθμιες και περιφερειακές αρχές της περιοχής.

 

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, παρουσιάστηκαν από τους μελετητές η μεθοδολογία επιλογής των χώρων, τα κριτήρια αποκλεισμού και επιλεξιμότητας των περιοχών που μπορούν να υποδεχθούν τις συγκεκριμένες υποδομές καθώς και τα σενάρια χωροθέτησης που προκύπτουν ανάλογα με την επιλογή των θέσεων και τα κόστη λειτουργίας και μεταφόρτωσης.

 

Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Χρήστος Κατσούρας και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

 

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να συνεδριάσουν εκ νέου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με τις αυτοδιοικητικές αρχές, προκειμένου να καταλήξουν σε οριστικές αποφάσεις και να δώσουν συγκεκριμένες οδηγίες στη μελετητική ομάδα για την προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

 

 

 

Νέες τιμές για το γάλα από τη ΔΩΔΩΝΗ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΩΔΩΝΗΣ αποφάσισε και καθόρισε τις νέες τιμές εκκίνησης του γάλακτος, από 01/10/2010 για το πρόβειο και γίδινο γάλα, όπως παρακάτω:

 

α) Πρόβειο γάλα: 1,05 ευρώ το κιλό.

 

β) Γίδινο γάλα: 0,58 ευρώ το κιλό.

 

Οι τιμές για το αγελαδινό γάλα διαμορφώνονται, ως εξής:

 

α) Το 70% της ποσότητας 0,42 ευρώ το κιλό και

 

β) Το 30% της ποσότητας 0,35 ευρώ το κιλό

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι νέες αυτές τιμές παραμένουν και πάλι για μεν το πρόβειο και το γίδινο γάλα απόλυτα ανταγωνιστικές και υψηλότερες από εκείνες, που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα, για δε το αγελαδινό γάλα υψηλότερες τουλάχιστον κατά 17% από τις αντίστοιχες της υπόλοιπης Ελλάδας. Θα πρέπει ιδιαίτερα να επισημανθεί, ότι η τιμή του αγελαδινού γάλακτος διαμορφώνεται στην πράξη ακόμη μέχρι και 0,438 ευρώ το κιλό με βάση τα κριτήρια ποιότητας, που έχουν τεθεί από την περασμένη γαλακτοκομική περίοδο. Η τιμή για το πρόβειο γάλα, όπως πάγια συμβαίνει, θα είναι μειωμένη κατά 0,03 ευρώ το κιλό για όσους παραγωγούς λάβουν προκαταβολή.

 

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε και φέτος τη διανομή μέρους των κερδών της εταιρίας στους με τη μορφή ειδικού πριμ σε όσους παραγωγούς θα συνεχίσουν να παραδίδουν γάλα στην Βιομηχανία και κατά την νέα γαλακτοκομική περίοδο (συμπληρωματική τιμή). Η εταιρία, στην ανακοίνωσή της, διαβεβαιώνει ότι με τις προαναφερόμενες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες για παροχή συμπληρωματικών τιμών.

 

 

 

Καταργείται από τις 17 Δεκεμβρίου η βίζα για τους Αλβανός επισκέπετες

 

Καταργείται από τις 17 Δεκεμβρίου η βίζα για τους Αλβανούς πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα, οι οποίοι θα μπορούν να ταξιδεύουν στη χώρα μας με βιομετρικό διαβατήριο. Αυτό προβλέπει απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την παραχώρηση ελευθερίας μετακίνησης Αλβανών πολιτών σε χώρες που ισχύει η συνθήκη Σέγκεν. Η κατάργηση της βίζας δημιουργεί νέα δεδομένα για τους χιλιάδες Αλβανούς πολίτες και οικονομικούς μετανάστες, καθώς απλουστεύονται οι διαδικασίες εισόδου στην Ελλάδα.

 

Ακριβώς αυτά τα νέα δεδομένα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν ήταν το θέμα ευρείας σύσκεψης των αστυνομικών αρχών Ελλάδας και Αλβανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην Κορυτσά. Στη σύσκεψη από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγος Κώστας Κασαπάκης και οι γενικοί αστυνομικοί διευθυντές Δυτικής Μακεδονίας Γρηγόρης Πατσιαρίκας και Ηπείρου Κώστας Σκαλτσάς, καθώς και οι αστυνομικοί διευθυντές των ακριτικών νομών που διαθέτουν μεθοριακούς σταθμούς, όπως Φλώρινας Δημήτρης Φωστηρόπουλος, Ιωαννίνων Νίκος Βάντζος και Θεσπρωτίας Βασίλης Μίαρης. Αντιστοίχως θα συμμετάσχουν οι αλβανοί αστυνομικοί διευθυντές Κορυτσάς, Αργυροκάστρου, και Αγίων Σαράντα. Στη σύσκεψη εξετάστηκαντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στους μεθοριακούς σταθμούς Κακαβιάς στα Ιωάννινα, Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα και Σαγιάδας στη Θεσπρωτία, αλλά και στους αντίστοιχους μεθοριακούς σταθμούς της αλβανικής πλευράς, καθώς εκτιμάται ότι η κατάργηση της βίζας θα αυξήσει κατακόρυφα τη νόμιμη κίνηση πολιτών και εμπορευμάτων μέσω μεθοριακών σταθμών, ενώ θα μειωθεί η λαθρομετανάστευση.

 

 

 

Χωρίς ρεύμα ο Φορέας Διαχείρισης της Παμβώτιδας

 

Σε διακοπή της ηλεκτροδότησης στον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδας, προχώρησε η ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Φορέα, γεγονός το οποίο χαρακτηρίζεται από τους εργαζόμενους ως «αποκορύφωμα της πλήρους εγκατάλειψης των Φορέων Διαχείρισης (Φ.Δ.) των Προστατευόμενων Περιοχών».

 

«Πιο συγκεκριμένα η έγκριση χρηματοδότησης μέσω της διαδικασίας Τεχνικού Δελτίου έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα από το ΥΠΕΚΑ με αποτέλεσμα ο Φ.Δ. να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στο σκοπό ίδρυσής του που είναι η προστασία και η διαχείριση της λίμνης Παμβώτιδας και της βιοποικιλότητάς της. Το σκάφος και το αυτοκίνητο του Φ.Δ. είναι μήνες ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης βενζίνης, με άμεση συνέπεια να μην πραγματοποιείται φύλαξη, ενώ παράλληλα η παρακολούθηση συναντά δυσκολίες εφαρμογής», σημειώνουν οι εργαζόμενοι προσθέτοντας ότι παρόλο που είναι απλήρωτοι έξι ολόκληρους μήνες συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά. «Από σήμερα ούτε αυτό είναι εφικτό καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, τηλεφώνου, θέρμανσης κλπ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ανάδειξη των διαχρονικών προβλημάτων της εύρυθμης λειτουργίας των Φ.Δ. με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων», σημειώνουν οι εργαζόμενοι. «Η μη σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση των Φ.Δ. βάζουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των Φ.Δ., καταλήγουν οι εργαζόμενοι. Κοινοποιούν δε τη διαμαρτυρία τους προς την υπουργό Περιβάλλοντος, τους βουλευτές του νομού, την περιφερειάρχη, το νομάρχη Ιωαννίνων, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τους δημάρχους των παραλιμνίων δήμων. Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης.

 

Το ΚΕΠ Άρτας μετεξελίσσεται σε ΕΚΕ

 

Το ΚΕΠ του Δήμου Άρτας επιλέχθηκε ως ένα από τα 55 ΚΕΠ σε όλη τη χώρα που θα μετεξελιχθούν σε Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης. Η επιλογή αυτή έγινε μετά την επιτόπια γνωμάτευση των αρμοδίων περί της επάρκειας, της υποδομής και του τεχνολογικού εξοπλισμού. Το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας στην προχθεσινή συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την μετατροπή του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ) μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αρταίων Πάνου Οικονομίδη, που σημαίνει ότι αυτές τις αρμοδιότητες που είχε το ΚΕΠ θα συνεχίσει να τις έχει αλλά θα εκπαιδευτούν δύο υπάλληλοι οι οποίοι θα αναλάβουν το νέο τομέα των επενδυτικών δραστηριοτήτων.

 

Εκστρατεία ενημέρωσης για το AIDS στα Ιωάννινα

 

Εκστρατεία ενημέρωσης για το AIDS πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη στην κεντρική πλατεία της πόλης. Την εκδήλωση διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων με σύνθημα «Μην Κολλάς».

 

 

 

Το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Πανεπιστημίου

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει σήμερα ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Πανεπιστημίου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα 1η Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

 

Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την κοινή αγροτική πολιτική της Ευρώπης, την αγροτική κοινωνία και τον συνεργατισμό

 

Η Νομαρχιακή Αυτ/ση Πρέβεζας και η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας σας διοργανώνουν την Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 10:30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πρέβεζας (Λαϊκή Αγορά) ενημερωτική εκδήλωση των νέων αγροτών με θέματα:

 

• «ΚΟΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»,

 

Ομιλητής ο κ. Μιχαηλίδης Δημήτριος , τεχνικός σύμβουλος της Π.Ε.Ν.Α. και

 

• «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ»,

 

Ομιλητής ο κ. Δαουτόπουλος Γεώργιος , καθηγητής του Α.Π.Θ.

 

 

 

 

Πάλι δεμένα τα πλοία στο λιμάνι

2010-12-01 10:29:34

 

Δεν πραγματοποιούνται σήμερα Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου τα δρομολόγια των πλοίων ανοιχτού τύπου, απο Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα Λευκίμη και Ηγουμενίτσα-Ιόνια Νησιά, λόγω αναγγελίας θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία. Στο Ιόνιο πνέουν Νότιοι άνεμοι εντάσως 7, τοπικά 8 μποφόρ.