Ειδήσεις από την Ήπειρο

 

2010-11-23 09:47:29

 

 

ΤΕΕ – Τμ. Ηπείρου: Στο ΕΣΠΑ να ενταχθούν οι οδικές υποδομές της Ηπείρου

 

Να ενταχθούν στο υπό αναθεώρηση ΕΣΠΑ, αφού η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει να διατεθούν εθνικοί πόροι, οι οδικές υποδομές που αφορούν την Ήπειρο, σε σχέση με την προσπελασιμότητα περιοχών στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους Εγνατίας και Ιόνιας οδού, αλλά και άλλοι άξονες που λείπουν, ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Η επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της Δ.Ε Γιώργος Ρεκατσίνας στάλθηκε στον υπουργό και τον υφυπουργό, Δημήτρη Ρέππα και Γιάννη Μαγκριώτη και κοινοποιείται σε όλους τους αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς του τόπου. Σε αυτή γίνεται ειδική μνεία στην ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού, από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά, έργο που απαιτεί, μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη, τεράστια ποσά για να εκτελεστεί. Το ΤΕΕ επαναλαμβάνει την πάγια άποψη του ότι τα μεγάλα έργα υποδομών και ιδίως τα μεγάλα οδικά έργα πρέπει να συνοδεύονται από συμπληρωματικά οδικά έργα που θα βελτιώνουν τη προσπελασιμότητα, ιδίως σε περιφερειακό επίπεδο. Με βάση αυτό το πλαίσιο το ΤΕΕ προτείνει να προωθηθούν:

 

 

* Η επέκταση της Ιόνιας Οδού από τον Κόμβο με την Εγνατία στα Ιωάννινα έως Κακαβιά.

 

* Η σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό,

 

* Η ουσιαστική βελτίωση του παραλιακού άξονα Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας και η επέκτασή του μέχρι τη Σαγιάδα και τα Ελληνοαλβανικά σύνορα,

 

* Η προσπελασιμότητα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως τα Τζουμέρκα και το Ζαγόρι.

 

 

Ταυτόχρονα το ΤΕΕ ζητάει να δοθεί συγκεκριμένο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για τα έργα αυτά που χαρακτηρίζονται υψηλής προτεραιότητας.

 

 

 

Αλ. Καχριμάνης: Συμπεράσματα από τη Philoxenia

 

Στα συμπεράσματα από τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων στην Διεθνή Έκθεση «Philoxenia», αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Ήταν, τόνισε μεταξύ άλλων, η τελευταία συμμετοχή της Ν.Α.Ι. και των άλλων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων στην Έκθεση, που έγινε σε ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο προβληματισμός μας έγκειται στο γεγονός ότι φέτος η κίνηση των επισκεπτών ήταν μικρότερη από τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό οδηγεί στην ανάγκη ώστε όλοι οι άνθρωποι του τουρισμού στην Ήπειρο, ιδιαίτερα ενόψει της εορταστικής περιόδου, να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να προσελκύσουν επισκέπτες. Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ακόμη ότι, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη «Philoxenia», παρέστη και μίλησε στη συνάντηση του Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας που έγινε στο ξενοδοχείο «ΚΑΨΗΣ» της Θεσσαλονίκης, με βασικό αντικείμενο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στο τομέα των αδειοδοτήσεων και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τα χιονοδρομικά κέντρα.

 

 

 

Εκλογική αποτίμηση από το συνδυασμό Ήπειρος – Τόπος να ζεις

 

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μετεκλογική συνάντηση του συνόλου των Υποψηφίων του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» με αντικείμενο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τον προγραμματισμό δράσης ενόψει της έναρξης λειτουργίας του νέου θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προηγήθηκε εισήγηση του επικεφαλής του συνδυασμού, κ. Βαγγέλη Αργύρη, σχετικά με τον απολογισμό των εκλογών και την πρόταση για τα επόμενα βήματα δράσης και συντονισμού και ακολούθησαν εισηγήσεις των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών σχετικά με τα αντίστοιχα θέματα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ένας αναλυτικός και ουσιαστικός διάλογος τόσο για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, όσο και για τους στόχους που πρέπει να τεθούν από το συνδυασμό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Για την αποτίμηση του αποτελέσματος των πρόσφατων Αυτοδιοικητικών εκλογών και του προγραμματισμού του συνδυασμού, ο κ. Βαγγέλης Αργύρης, πρόκειται να δώσει συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ σήμερα, μισή ώρα πριν το μεσημέρι.

 

 

 

Λαϊκή Συσπείρωση: Να καταργηθούν όλα τα διόδια

 

«Η “Λαική Συσπείρωση” αγωνίζεται να καταργηθούν όλα τα διόδια». Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης, η οποία ζητά: «Να υπάρχει παντού ελεύθερη διέλευση χωρίς κανένα χαράτσι στους εθνικούς δρόμους, στην Εγνατία Οδό και σε όλες τις οδικές αρτηρίες.» Η Λαϊκή Συσπείρωση, συνεχίζει η ανακοίνωση, αγωνίζεται για έργα-υποδομές και οδικούς άξονες που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον.

 

 

 

Δήμος Ηγουμενίτσας: Φλέγον το ζήτημα των λαθρομεταναστών

 

Στο θέμα των προβλημάτων που δημιουργούνται στην Ηγουμενίτσα από την αθρόα προσέλευση λαθρομεταναστών, με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό πυροβολισμών σε βάρος μεταναστών, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 23χρονου, επανέρχεται ο Δήμαρχος Θωμάς Πιτούλης, με έγγραφό του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

 

Ο κ. Πιτούλης περιγράφει την κατάσταση με μελανά χρώματα και τονίζει ότι είναι επιβεβλημένη η λήψη μέτρων, ενώ προειδοποιεί για δημιουργία ανεξέλεγκτων καταστάσεων.

 

Προφυλακιστέος ο 38χρονος που κατηγορείται για τους πυροβολισμούς σε μετανάστες

 

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την 4ωρη απολογία του, ο 38χρονος που την 19-11-2010 συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 23χρονου Ιρακινού.

 

Ειδικότερα, ο 38χρονος κατηγορείται πως την 10-11-2010 στο 17ο χλμ. Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων (Κόμβος Νεοχωρίου) πυροβόλησε εναντίον ομάδας πέντε (5) λαθρομεταναστών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ.

 

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μέχρι τότε άγνωστου δράστη.

 

Η σχηματισθείσα δικογραφία με το συλλεχθέν αποδεικτικό υλικό υπεβλήθη την 18-11-2010 στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας και κατόπιν μελέτης της δικογραφίας την 19-11-2010 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας κατά 38χρονου ημεδαπού, ο οποίος και συνελλήφθη από αστυνομικούς της Υ. Α Ηγουμενίτσας. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε χθες, κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στις φυλακές.

 

 

 

Απεργούν οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογίες

 

Με κύρια αιτήματα την άρση του 24μήνου και την πλήρωση των τεράστιων οργανικών κενών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Άρτας & Πρέβεζας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο την Πέμπτη 25.11.2010. Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του Σωματείου Άρης Βάσιος και ο γραμματέας Κυριάκος Ξανθόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρονται: «Παρά τις διαβεβαιώσεις για την προστασία των εργαζομένων, αποδεικνύεται ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να πληρώσουν την κρίση οι συμβασιούχοι, που αποτελούν τους χαμηλότερα αμειβόμενους εργαζόμενους. Ο νέος προϋπολογισμός για το 2011 προβλέπει περαιτέρω μείωση συμβασιούχων κατά 30%. Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία» Άρτας και Πρέβεζας, καταγγέλλοντας τις πολιτικές επιλογές Κυβέρνησης, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στη 24ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία.

 

 

 

Προοπτικές Ανάπτυξης των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

Η Γ.Γ.Π.Η και το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: “Προοπτικές Ανάπτυξης των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, την Παρασκευή 26/11/2010 στα Ιωάννινα. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν: Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας και οι ευρωβουλευτές: Σπύρος Δανέλλης (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Παπαναικολάου (ΝΔ), Χαράλαμπος Αγγουράκης (ΚΚΕ), Μιχάλης Τρεμόπουλος (Οικολόγοι-Πράσινοι).

 

18.000 ευρώ άρπαξαν ένοπλοι ληστές από το διευθυντή του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στο Διάσελο Άρτας.

 

Ένοπλη ληστεία έγινε χτες το πρωί στο Διάσελο Άρτας όταν δύο ένοπλοι εισέβαλλαν στο εκεί παράρτημα του Ταχυδρομείου, ζητώντας χρήματα με την απειλή των όπλων. Ο ένας από τους δράστες χτύπησε με το κοντάκι του όπλου τον διευθυντή του Ταχυδρομείου και στη συνέχεια αποσπώντας 18 χιλιάδες ευρώ εξαφανίστηκαν. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. Το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι ληστές βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Φωτεινό Άρτας. Το όχημα είχε κλαπεί από την περιοχή της Βούλας στην Αθήνα.

 

 

 

Διαρρήξεις σε εκκλησίες και σχολεία

 

Διάρρηξη στον Ιερό Ναό Αποστόλου Πέτρου στο Πολύλοφο Ιωαννίνων, διέπραξαν άγνωστοι το χρονικό διάστημα από τις 14 έως και τις 21 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, οι δράστες αφού έσπασαν το τζάμι από το παράθυρο του Ιερού Ναού εισήλθαν σε αυτόν και πήραν ένα μεταλλικό δοχείο που περιείχε το Άγιο Μύρο και δύο αντικείμενα αφιερωμένα στη λατρεία.

 

 

 

Δύο διαρρήξεις σε σχολεία των Ιωαννίνων είχαμε τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από Πέμπτη έως Παρασκευή άγνωστοι μπήκαν σε δημοτικό σχολείο της πόλης παραβιάζοντας παράθυρο του κτιρίου και αφού προκάλεσαν φθορές συνολικού ύψους 600 ευρώ, στη συνέχεια πήραν από το κυλικείο του σχολείου 35 ευρώ. Επίσης, το χρονικό διάστημα από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής άγνωστοι μπήκαν σε γυμνάσιο της πόλης αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο και στη συνέχεια εισήλθαν στο κυλικείο από όπου πήραν ένα ηχοσύστημα αξίας 300 ευρώ, τρόφιμα συνολικής αξίας 500 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ.

 

 

 

 

Ειδήσεις από την Ήπειρο

2010-11-19 10:00:52

 

 

Ορκωμοσία Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 22 Δεκεμβρίου

 

Στις 22 Δεκεμβρίου θα ορκιστεί το νέο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, ενώ η εκλογή των οργάνων θα γίνει στην πρώτη συνεδρίασή του στις 2 Ιανουαρίου. Αυτό ανακοινώθηκε από την παράταξη του Φίλιππου Φίλιου μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Νίκο Γκόντα. Η ανακοίνωση της Ενότητας Πολιτών έχει ως εξής:

 

Αντιπροσωπεία της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Νικόλαο Γκόντα και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Κοσμά.

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα, ορίστηκε ημερομηνία ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου -22 Δεκεμβρίου- ενώ η πρώτη συνεδρίαση για την εκλογή οργάνων θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιανουαρίου 2011. Ο κ. Φίλιος την ερχόμενη Τρίτη αναχωρεί για την Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις στα Υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

 

 

Έναρξη εργασιών του Διεθνούς Συνέδριου Οδικής Ασφάλειας

 

Η έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνέδριου Οδικής Ασφάλειας της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, που διεξάγεται στα Ιωάννινα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πραγματοποιήθηκε χθες. Στην εναρκτήρια εκδήλωση παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα και απεύθυνε χαιρετισμό αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Χάρης Τσιόκας.

 

Στο χαιρετισμό του ο κ. Τσιόκας επεσήμανε: «Η Οδική Ασφάλεια αποτελεί μείζον παγκόσμιο κοινωνικό θέμα και ειδικά για την περιοχή της Ευρώπης μια μάστιγα που έχει τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Αρκεί να αναφερθεί ότι το 2009 περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τουλάχιστο 1.500.000 άτομα τραυματίστηκαν. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι κάθε χρόνο χάνονται περίπου 1.500 ανθρώπινες ζωές σε οδικά τροχαία ατυχήματα. Το κοινωνικοοικονομικό κόστος των τροχαίων ατυχημάτων εκτιμάται πάνω από 5 δισ. ευρώ ετησίως. Με συντονισμένες δράσεις σε εθνικό επίπεδο έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα μια μείωση των νεκρών σε οδικά ατυχήματα κατά 180 κατά το 2010 σε σχέση με το 2009, όταν ο αρχικός μας στόχος ήταν μείωση κατά 100».

 

Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΣΕΠ, από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών και αναμένεται να συμβάλει στην κατεύθυνση της εφαρμογής της Δεκαετίας Δράσης για την Οδική Ασφάλεια στην περιοχή του ΟΣΕΠ και τα απτά αποτελέσματα που παρήχθησαν από το πρόσφατα ολοκληρωμένο σχέδιο της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη, για την «βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας: Θέτοντας τους περιφερειακούς και εθνικούς στόχους μείωσης των θυμάτων οδικής κυκλοφορίας».

 

 

Όχι στα ΔΙΟΔΙΑ της Παμβώτιδας στην Εγνατία Οδό

 

Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γενικό Γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων κ. Σ. Λαμπρόπουλο και Αντιπρόεδρο και Εντεταλμένο Σύμβουλο του Δ.Σ. της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ» κ. Ι. Τσακλίδη είχε τις τελευταίες ημέρες ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή δημοσιεύματα για επικείμενη λειτουργία του σταθμού διοδίων στην περιοχή του Δήμου Παμβώτιδος.

 

Ο κ. Καχριμάνης, επανέλαβε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας να μη λειτουργήσει ο συγκεκριμένος σταθμός διοδίων έως ότου τεθούν σε εφαρμογή τα ηλεκτρονικά διόδια, υπενθύμισε τις τοποθετήσεις του πρώην Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και του νυν Υφυπουργού Υποδομών και Δικτύων και τόνισε ότι ειδικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, δεν πρέπει επουδενί να επιβαρυνθούν επιπλέον οικονομικά οι κάτοικοι για να μετακινούνται εντός Νομού.

 

Σε νέα επικοινωνία που είχε χθες με τον κ. Λαμπρόπουλο, έθεσε και πάλι το ζήτημα της κατασκευής κόμβου στην περιοχή Δροσοχωρίου, ζητώντας του να παρέμβει προς το Δ.Σ. της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ», ώστε να εξεταστούν οι προτάσεις της Νομαρχιακής Αρχής και να προχωρήσουν γρήγορα οι σχετικές διαδικασίες. Παράλληλα τον ενημέρωσε και για άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν με την Εγνατία Οδό στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Λαμπρόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ανέφερε μεταξύ άλλων στο Νομάρχη, ότι η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα για αυτό και συζητείται η λειτουργία των συμβατικών σταθμών διοδίων, ωστόσο εκτίμησε εύλογο το αίτημα για τη μη λειτουργία του σταθμού Παμβώτιδας, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό αυτός να μεταφερθεί στην περιοχή Μαλακασίου.

 

 

 

Ο συνδυασμός ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ παρακολουθώντας δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και δηλώσεις σε τοπικά ΜΜΕ του αντιπροέδρου του ΔΣ της «Εγνατία ΑΕ» Ιωάννη Τσακλίδη που κάνουν λόγο για προσωρινή καθιέρωση διοδίων στην θέση «Παμβώτης» της Εγνατίας οδού, με ανακοίνωσή του δηλώνει την απόλυτη αντίθεσή του στην προοπτική αυτή. Μόνη αποδεκτή λύση είναι η καθιέρωση διοδίων αναλογικά με την διαδρομή που διανύεται. Αυτή είναι η δέσμευση που έχει αναληφθεί και δεν αποδεχόμαστε καμία παρέκκλιση, καταλήγει η ανακοίνωση του συνδυασμού.

 

Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας ο βουλευτής Μ. Παντούλας

 

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Φίλλιπου Πετσάλνικου, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Ιωαννίνων Μιχάλης Παντούλας ορίστηκε επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας. Τη συγκεκριμένη θέση κατείχε ο Τηλέμαχος Χυτήρης, Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.

 

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας αποτελείται από Κοινοβουλευτικές Αντιπροσωπείες 20 κοινοβουλίων – μελών της οργάνωσης (Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Εσθονία, Κύπρος, Καζακστάν, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Σλοβακία, Τσεχία, Ουκρανία και Φινλανδία), καθώς και ομάδες Βουλευτών από Αυστραλία, Ασία, Αφρική και ΗΠΑ.

 

Η σύσταση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας έγινε με σκοπό:

 

α) Την καταγραφή και αξιολόγηση των συντελούμενων αλλαγών στην Ευρώπη και τον κόσμο, σε συνδυασμό με την ανάδειξη του ρόλου της Ορθοδοξίας

 

β) Τη συμβολή του οικουμενικού και ενωτικού πνεύματος της Ορθοδοξίας στην ανάπτυξη του παγκόσμιου διαλόγου

 

γ) Την υποστήριξη του ρόλου του ορθόδοξου πολιτισμού ως κοινωνικής δύναμης στην Ανατολική Ευρώπη και ως γέφυρας της Ευρώπης με τους άλλους πολιτισμούς.

 

δ) Την ενεργοποίηση του ορθόδοξου κόσμου για την προώθηση λύσεων σε κρίσιμα θέματα του σύγχρονου ανθρώπου και του οικολογικού προβλήματος.

 

Ο κ. Παντούλας στις 29 Νοεμβρίου θα συμμετέχει στη συνάντηση της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη και στις 30 Νοεμβρίου θα παραστεί στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.

 

 

 

Δημοπρατείται η βελτίωση του τμήματος από τον κόμβο Ανατολής μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας

 

Ένα σημαντικό οδικό έργο για την πόλη των Ιωαννίνων, η βελτίωση του τμήματος από τον κόμβο Ανατολής μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας, δημοπρατείται από τη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου στις 7 Δεκεμβρίου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς με 13,6 εκατομμύρια ευρώ και έρχεται να αντικαταστήσει ένα στενό τμήμα τριών χιλιομέτρων της υφιστάμενης εθνικής οδού Ιωαννίνων-Αθηνών, από τον κόμβο της Ανατολής, στο Πανηπειρωτικό Στάδιο, μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας, με ένα μεγαλύτερο σε πλάτος τμήμα, με προδιαγραφές αυτοκινητόδρομου για να επιτευχθεί αφενός μεν η καλύτερη κυκλοφορία των αυτοκινήτων αφετέρου δε για να αυξηθεί η ασφάλεια της οδού για οδηγούς, επιβάτες και πεζούς.

 

 

 

Σε απεργία σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

 

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στους Συλλόγους ΟΤΑ όλης της χώρας. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για σήμερα, αλλά και την κήρυξη απεργίας ή αποχής ανάλογα με την υπηρεσία των εργαζομένων για το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. Παράλληλα, την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού Ιωαννίνων τονίζεται μεταξύ άλλων πως οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους και διεκδικούν υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημά τους, ενιαίο πλαίσιο αμοιβών, ενιαίο μισθολόγιο, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, υπεράσπιση του δημοσίου χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ και επίλυση χρόνιων κλαδικών-θεσμικών αιτημάτων.

 

 

 

Τη Δευτέρα το απόγευμα το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

 

Μέσα σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο αυτό η παράταξη Ταξική Ενότητα με ανακοίνωσή της αναφέρεται στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών και τονίζει πως παρεμβαίνει στο συνέδριο του ΕΚΙ για να δείξει σε όλους τους εργαζόμενους, ότι μπορεί να υπάρξει ένας διαφορετικός ταξικός δρόμος για το Εργατικό Κίνημα και καλεί όλους τους αντιπροσώπους στην εκλογή μιας διοίκησης που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων.

 

 

Εορτασμός των 50 χρόνων της Κυπριακής Ανεξαρτησίας

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων της Κυπριακής Ανεξαρτησίας και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυπρίων Ηπείρου, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και τον Δήμο Ιωαννιτών, διοργανώνεται συναυλία – αφιέρωμα, με την Αντιγόνη Κατσούρη, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου, στις 8.30, στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος στη Ζωσιμαία Ακαδημία

 

 

Τραγικό δυστύχημα στη Θεσπρωτία με θύμα 33χρονο Γιαννιώτη

 

Τραγικό δυστύχημα με απολογισμό έναν νεκρό σημειώθηκε λίγο πριν τις 11:00 π.μ. χθες, στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας στο ύψος του Μαργαριτίου Θεσπρωτίας.

 

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε 33χρονος Γιαννιώτης, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 34 μέλη του Συλλόγου Γυναικών Μπενίτσας Κέρκυρας. Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει για εκδρομή από την Κέρκυρα προορισμό το Ναύπλιο.

 

Από τα συντρίμια του Ι.Χ. νεκρός ανεσύρθη ο 33χρονος οδηγός του, ενώ οι επιβάτες του λεωφορείου και ο οδηγός του, όλοι καλά στην υγεία τους, παρελήφθησαν από άλλο λεωφορείο, μερικές ώρες αργότερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Ειδήσεις από την Ήπειρο

2010-11-18 12:14:20

 

 

Στο συνέδριο Οδικής Ασφάλειας ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών

 

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Χάρης Τσιόκας θα εκπροσωπήσει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων στο Διεθνές Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, που θα διεξαχθεί στα Γιάννενα από σήμερα 18 έως 20 Νοεμβρίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου.

 

Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΣΕΠ, από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών.

 

Το συνέδριο αναμένεται να συμβάλει στην κατεύθυνση της εφαρμογής της Δεκαετίας Δράσης για την Οδική Ασφάλεια στην περιοχή του ΟΣΕΠ και τα απτά αποτελέσματα που παρήχθησαν από το πρόσφατα ολοκληρωμένο σχέδιο της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη, για την «βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας: Θέτοντας τους περιφερειακούς και εθνικούς στόχους μείωσης των θυμάτων οδικής κυκλοφορίας».

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου

 

Πραγματοποιήθηκαν χθες στα Ιωάννινα, όπως και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες τις Ηπείρου εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 37ης επετείου από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πολυτεχνείου από τις αρχές του Πανεπιστημίου και της πόλης των Ιωαννίνων, χθες το πρωί, ενώ το απόγευμα στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και ακολούθως πορεία.

 

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου για την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η πραγματική τιμή που μπορούμε να κάνουμε στους αγώνες που έδωσε τότε ο λαός μας για τη δημοκρατία, είναι να συμπεριφερθούμε με τους όρους μιας ώριμης δημοκρατίας. Κάθε προοδευτικός άνθρωπος, κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης, έχει να δώσει τις δικές του μάχες για μια καλύτερη ζωή, για μια πιο δίκαιη κοινωνία.»

 

Σε μήνυμα του ο βουλευτής Θεσπρωτίας Χρήστος Κατσούρας αναφέρει: « Οι Έλληνες ανέκαθεν προτάσσουν μέσα από την επέτειο του Πολυτεχνείου την ανάγκη για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Το δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία που κατοχυρώνει ένα αξιοπρεπές εισόδημα, στη γνώση που ενημερώνει και παράγει, στην παιδεία που δημιουργεί ελεύθερους και ενεργούς πολίτες, στην υγεία που μεριμνά και φροντίζει και στις προνοιακές δομές που στηρίζουν τον πολίτη, αποτελούν τη συνέχεια του συνθήματος «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» που δονούσε την ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής. Σήμερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία το μήνυμα του Πολυτεχνείου επίκαιρο όπως πάντα προτάσσει επιπλέον την ανάγκη της συμμετοχής, τη συλλογική δράση και τον επανακαθορισμό της πολιτικής ώστε να αφουγκράζεται, να σχεδιάζει και να υλοποιεί τις ανατροπές που έχει ανάγκη ο τόπος. Η νέα γενιά από τη δική της πλευρά οφείλει να αντιμετωπίσει αυτή τη πρόκληση – πρόσκληση με πρόταση, άποψη και εποικοδομητική συμμετοχή και όχι με ανοχή ή αδιαφορία».

 

 

 

Την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησε και η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα η οποία σε δηλώσεις της τόνισε: «Με τη σημερινή επέτειο τιμάμε τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που με ανιδιοτέλεια έχυσαν το αίμα τους και αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και την ελευθερία. Ο αγώνας τους είναι πάντα επίκαιρος ειδικά στη σημερινή δύσκολη οικονομικά συγκυρία τόσο για την χώρα μας, όσο και για την Ευρώπη ολόκληρη. Πρέπει, ως κοινωνία και ως πολίτες να δούμε τι χρειάζεται να αλλάξουμε. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ώστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα κόσμο με ασφάλεια, με ελπίδα, με προοπτική».

 

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα

 

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόντας και η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν τους πολίτες των Ιωαννίνων “για την εμπιστοσύνη με την οποία τους περιέβαλλαν επί οκτώ χρόνια, αλλά και για το πολύ υψηλό ποσοστό των εκλογών”. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται στο έργο της 8ετίας που πέρασε και συγχαίρει την «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννινα» και των εκλεγέντα δήμαρχο κ. Φίλιππα Φίλιο για τη νίκη τους και τους εύχεται κάθε επιτυχία για το καλό της πόλης.

 

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρεται: Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» θα συνεχίσει ν’ ασκεί, από τη θέση που τάχθηκε, υπεύθυνη πολιτική, εποικοδομητική κριτική, υπερασπιζόμενη τις αρχές του δικαίου και τα συμφέροντα των Ιωαννίνων. Ελπίζει ότι θα συνεχιστούν τα έργα που βρίσκονται σ’ εξέλιξη και όσα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν. Η νέα Δημοτική Αρχή θα βρει ενταγμένα, δημοπρατημένα και χρηματοδοτημένα έργα, οι εργασίες των οποίων θα μπορούν ν’ αρχίσουν αμέσως, μια άρτια τεχνικοοικονομική υποδομή, ένα ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» θα είναι αρωγός κάθε προσπάθειας, αλλά απέναντι σε ενδεχόμενες τακτικές ρεβανσισμού, απολύσεων και οπισθοδρόμησης.

 

Στη Νομαρχία Πρέβεζας ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης

 

 

 

Επίσκεψη στη Νομαρχία πραγματοποίησε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννου, μαζί με τους νεοεκλεγέντες Περιφερειακούς Συμβούλους Β. Κατσαμώρη, Ν. Ανατολιωτάκη, Θ. Μικρούλη, Ι. Ευθυμίου. Ο Νομάρχης Βασίλης Ιωάννου συνεχάρη τον νέο Αντιπεριφερειάρχη και τους περιφερειακούς Συμβούλους για την εκλογή τους και τους δήλωσε ότι θα έχουν κάθε βοήθεια από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μέχρις ότου αναλάβουν το έργο τους.

 

Ο Νομάρχης στη συνέχεια ενημέρωσε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα ολοκληρώσουν τη διαχείριση όλων των εκκρεμών υποθέσεων στο ακέραιο, ούτως ώστε όταν αναλάβει η αιρετή περιφέρεια να είναι απαλλαγμένη από οικονομικά βάρη της Νομαρχίας. Ακολούθησε ειδικότερη ενημέρωση από το Γενικό Γραμματέα της Νομαρχίας κο Γρ. Γιάγια για τα θέματα της διαχείρισης του προσωπικού της Ν.Α. ενόψει του Καλλικράτη καθώς και από τους Αντινομάρχες και Εντεταλμένους Συμβούλους, τους κ. Μ. Ζέρβα, Χρ. Αρβανίτη, Θ. Βέργο, πάνω στα θέματα της αρμοδιότητάς τους.

 

Τέλος, ο Νομάρχης κ.Ιωάννου, ενημέρωσε ότι στις προθέσεις του είναι τις αμέσως επόμενες ημέρες, εκπροσωπώντας και την ΕΝΑΕ, να επισκεφθεί τον Αλέκο Καχριμάνη και να συζητήσει μαζί του όλα τα ανοιχτά ζητήματα προκειμένου, όπως είπε ο Νομάρχης, από την αρχή του έτους να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες και προβλήματα στην Περιφέρεια Ηπείρου.

 

 

 

Ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος στο δρόμο της Ταράνας

 

Σε ενέργειες για την οριστική επίλυση του προβλήματος υπερχείλισης της θάλασσας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στον δρόμο της Ταράνας με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στην διέλευση των κατοίκων της περιοχής. , προχωρά ο Δήμος της Πρέβεζας με την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Μιλτιάδη Κλάπα οι τεχνικές υπηρεσίες προχώρησαν στην εκπόνηση της μελέτης και η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα ενέκρινε άμεσα την χρηματοδότηση δίνοντας την υπόσχεση ότι οι εργασίες θα προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό. Στο σημείο της υπερχείλισης θα υπάρξει ανύψωση του δρόμου με τεχνικά μέσα ενώ όπως διαβεβαιώνει ο κ.Κλάπας έχει ληφθεί υπόψη ο παράγοντας προστασίας της αλιευτικής παραγωγής.«Ευχαριστούμε θερμά την Γενική Γραμματέα για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μας» τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας ευελπιστώντας ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν γρήγορα κι έτσι δεν θα παρουσιαστούν ξανά τα προβλήματα.

 

 

 

Ανοιχτή συζήτηση για την Λαθροθηρία στους Υγροτόπους του Αμβρακικού

 

Μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας και στη συνέχεια ανοιχτή συζήτηση για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 το μεσημέρι στην Άρτα. Όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση – πρόσκληση του προέδρου του Φ.Δ. Υγροτόπων Αμβρακικού Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η συζήτηση θα έχει σαν θέματα: την παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης σχετικά με τα κρούσματα λαθροθηρίας που παρατηρούνται στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, τα προβλήματα και οι αντιξοότητες που εμποδίζουν την εφαρμογή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου του Εθνικού Πάρκου, την εξεύρεση τρόπων αποτελεσματικής αντιμετώπισης της λαθροθηρίας εντός του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού καθώς και προτάσεις για τη ρύθμιση της θήρας μετά την 20η Μαρτίου 2011, ημερομηνία που λήγει η καθολική απαγόρευση της δραστηριότητας.

 

Στη συζήτηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν Υπουργοί, Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και αρμόδιοι φορείς.

 

 

 

Στη PHILOXENIA η Περιφέρεια και οι Ν.Α. της Ηπείρου

 

Στην 26η διεθνή έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA» που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη(18/11) έως την Κυριακή(21/11) συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου και οι τέσσερις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Στο κοινό περίπτερο, στους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, όπου πραγματοποιείται φέτος η «PHILOXENIA» οι τέσσερις Νομοί της Ηπείρου θα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν τις ομορφιές, τη φιλοξενία, τη λαϊκή παράδοση καθώς και τη μοναδικότητα στην εφαρμογή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν σε όσους επιλέγουν να τους επισκεφθούν.

 

Στόχος είναι η ανάδειξη και προβολή των τουριστικών προορισμών της Ηπείρου και η προσέλκυση όλο και περισσότερων επισκεπτών.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου και αμέσως μετά θα γίνει η απονομή των βραβείων τουρισμού.

 

 

 

24ωρη απεργία αύριο των εργαζομένων στους ΟΤΑ

 

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Παρασκευή 19 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στους Συλλόγους ΟΤΑ όλης της χώρας. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την Παρασκευή, αλλά και την κήρυξη απεργίας ή αποχής ανάλογα με την υπηρεσία των εργαζομένων για το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. Παράλληλα, την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

 

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού Ιωαννίνων τονίζεται μεταξύ άλλων πως οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους και διεκδικούν υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημά τους, ενιαίο πλαίσιο αμοιβών, ενιαίο μισθολόγιο, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, υπεράσπιση του δημοσίου χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ και επίλυση χρόνιων κλαδικών-θεσμικών αιτημάτων.

 

 

 

Εθελοντική αιμοδοσία στη Ν.Α. Ιωαννίνων

 

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και ο σύλλογος εργαζομένων της σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» διοργανώνουν την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοληψία θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου από ώρα 9 π.μ.

 

 

 

Ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο

 

Δύο αλλοδαπούς υπήκοους Γαλλίας συνέλαβαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. Η σύλληψη έγινε στην Ηγουμενίτσα όταν διαπιστώθηκε πως μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της χώρας με Ι.Χ. αυτοκίνητο δύο λαθρομετανάστες, υπήκοους Τουρκίας. Οι λαθρομετανάστες κατά τη διάρκεια ελέγχου επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

 

Επίσης, τις πρωϊνές ώρες της Τετάρτης αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας συνέλαβαν στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας έναν Έλληνα που με κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο μετέφερε προς την Αθήνα έναν λαθρομετανάστη.

 

Νεκρή ανασύρθηκε μία 21χρονη από τα συντρίμμια ενός αυτοκινήτου το απόγευμα της Τρίτης. Συγκεκριμένα στο 12ο χλμ της Εθνικής Οδού Καλπακίου – Κακαβιάς Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε η 21χρονη από τη Ρουμανία βρήκε από την πορεία του με αποτέλεσμα η ίδια να τραυματιστεί θανάσιμα και να τραυματιστεί ελαφρά η συνομήλικη της, συνοδηγός του οχήματος, επίσης 21 χρονών.

 

 

 

Πυροσβεστική ενίσχυση στην Κέρκυρα από την Ήπειρο

 

Πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ήπειρο έσπευσαν από χθες το πρωί στην Κέρκυρα για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους, οι οποίοι κι έχουν δεχτεί εκατοντάδες κλή

 

 

 

 

09-11-10 Ειδήσεις από την Ήπειρο

2010-11-09 10:23:31

 

 

Δηλώσεις Αλ. Καχριμάνη

 

Ο Αλέκος Καχριμάνης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, αναφέρει σε δήλωσή του: «Οι πολίτες της Ηπείρου με την ψήφο τους, επέλεξαν την Κυριακή την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη», την κατέστησαν πρώτη δύναμη με υψηλότατο ποσοστό, που δίνει το έναυσμα για τη μεγάλη, τελική, νίκη της ερχόμενης Κυριακής.

 

Εγώ και οι συνεργάτες μου υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, θέλουμε να ευχαριστήσουμε με όλη μας τη δύναμη, όλους όσοι μας τίμησαν και μας ψήφισαν.

 

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους απλούς πολίτες που κατά την προεκλογική περίοδο μας άκουσαν, κατέθεσαν τις προτάσεις και συζήτησαν μαζί μας.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες της Ηπείρου αναγνωρίζοντας το έργο μας, το ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα, την συμπαράστασή μας στους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας, με μεγαλύτερη πίστη, με την ίδια αποφασιστικότητα, θα μας δώσουν ακόμη ισχυρότερη δύναμη την ερχόμενη Κυριακή. Για την Ήπειρο των Αξιών, την Ήπειρο της Ισόρροπης και Αξιοβίωτης Ανάπτυξης.

 

Καλώ όλους τους Ηπειρώτες να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες για τη μεγάλη νίκη της Παράταξης μας, που αποτελεί Νίκη των Ηπειρωτών και της Ηπείρου.»

 

 

 

Κάλεσμα Β. Αργύρη

 

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη Ήπειρος Τόπος να Ζεις, εν όψει του β’γύρου των περιφερειακών εκλογών, αναφέρει: «Ο πρώτος γύρος των περιφερειακών εκλογών «άνοιξε» ένα νέο κύκλο στην ιστορία του τόπου μας. Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες της Ηπείρου που με ηρεμία, σε πολιτισμένο κλίμα προσήλθαν στις κάλπες και εξέφρασαν τη βούλησή τους. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους και όλες που επέλεξαν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ»

 

Οι πολίτες της Ηπείρου έκαναν την επιλογή τους, έδωσαν προβάδισμα στον εκπρόσωπο της συντηρητικής παράταξης αλλά άφησαν ανοιχτή την πόρτα να γίνει την ερχόμενη Κυριακή η μεγάλη αλλαγή. Το πιστεύουμε. Το μπορούμε.

 

Οι πολίτες της Ηπείρου μίλησαν. Εξέφρασαν τις αγωνίες τους για το αύριο, τις πικρίες τους για όσα έγιναν και θεώρησαν άδικα, τις ελπίδες τους. Έστειλαν μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Θέλουμε να τους βεβαιώσουμε ότι τους ακούσαμε. Έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας αλλά κυρίως το μυαλό μας σε κάθε φωνή.

 

Τώρα μπροστά στην αναμέτρηση της Κυριακής τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

 

Τώρα είναι η ώρα της τελικής επιλογής. Την Κυριακή θα βρεθούμε μαζί πολίτες που επιλέξαμε διαφορετικά ψηφοδέλτια στον πρώτο γύρο αλλά έχουμε κοινές επιδιώξεις.

 

Μας ενώνουν κοινές αξίες. Αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της Ηπείρου με καλύτερα δημόσια σχολεία και δημόσια υγεία, για ενίσχυση της απασχόλησης, για την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, για διαφάνεια παντού, για ενίσχυση της αποκέντρωσης.

 

Εμείς είμαστε περισσότεροι. Θα δώσουμε μαζί τον αγώνα.

 

Το νέο περιφερειακό συμβούλιο θα είναι χώρος συνάντησης όλων αυτών των απόψεων, των προβληματισμών, θα είναι βήμα σύνθεσης και προόδου. Την Κυριακή παίρνουμε την τύχη της Ηπείρου στα χέρια μας. Σε αυτή την προοπτική δεν μας περισσεύει κανείς. Καλούμε τις αριστερές προοδευτικές , οικολογικές δυνάμεις να δώσουμε μαζί τον αγώνα. Μαζί θα γράψουμε το νέο κύκλο της ιστορίας του τόπου μας με καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρους στόχους. Αυτό θέλουμε. Το αξίζουμε και το μπορούμε.»

 

 

 

Λαϊκή Συσπείρωση: Με τις ψήφους της Λαϊκής Συσπείρωσης, ΔΕΝ θα εκλεγεί πουθενά Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης

 

Τη θέση τους για το β’ γύρο εκφράζουν με ανακοίνωσή τους όλοι οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο νομό Ιωαννίνων. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται η βούληση της παράταξης να μην υπερψηφισθούν από τους ψηφοφόρους τους οι συνδυασμοί των άλλων παρατάξεων στο β’ γύρο. Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ευχαριστούμε όλους εκείνους και εκείνες που ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στήριξε το ΚΚΕ στην Περιφέρεια και τους Δήμους. Θεωρούμε ότι συνέβαλαν αποφασιστικά σ’ αυτό το θετικό πολιτικό μήνυμα που περικλείει η εκλογική μάχη» και συνεχίζει:

 

Με τις ψήφους της Λαϊκής Συσπείρωσης, του ΚΚΕ ΔΕΝ θα εκλεγεί πουθενά Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης του δικομματισμού! Όσο πιο μικρό αριθμό ψήφων πάρουν, τόσο πιο έντονα θα νιώθουν την «ανάσα του λαού στο σβέρκο τους»! Καλούμε το λαό να καταψηφίσει και τα δύο κόμματα.» Κλείνοντας η ανακοίνωση καλεί σε συλλαλητήριο του ΚΚΕ, Δευτέρα 15/11, 7.00 μ.μ. στο Δημαρχείο.

 

 

 

ΔΡΑΣΥ και Αριστερή Παρέμβαση: Κάλεσμα για άκυρο

 

Οι παρατάξεις ΔΡΑΣΥ και Αριστερή παρέμβαση στην Ήπειρο, με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών κάνουν κάποιες πρώτες επισημάνσεις: «Για την ΔΡΑΣΥ και ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο τα ποσοστά έδειξαν σημαντική άνοδο, άνοδος τόσο σε ποσοστά όσο και σε ψήφους. Για μας το μόνο δίλημμα είναι υποταγή ή αγώνας και απαντάμε με αγώνα. Για αυτό το λόγο όπως και στο πρώτο γύρο έτσι και στο δεύτερο γύρο ψηφίζουμε δαγκωτό ΔΡΑΣΥ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.»

 

 

 

Ανακοίνωση Φ. Φίλιου

 

Η παράταξη του Φίλιππα Φίλιου στην ανακοίνωσή της για το εκλογικό αποτέλεσμα αναφέρει: «Η παράταξή μας αναδείχθηκε πρώτη δύναμη. Θα ολοκληρώσει την πορεία της με την μεγάλη νίκη της δεύτερης Κυριακής. Ο απερχόμενος δήμαρχος ηττήθηκε και η πολιτική του αποδοκιμάστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του Γιαννιώτικου λαού. Ευχαριστούμε όλους αυτούς που μας στήριξαν και μας εμπιστεύτηκαν. Χαιρετίζουμε την εκπροσώπηση όλων των δημοκρατικών, αριστερών, αυτοδιοικητικών δυνάμεων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά μάλιστα από την πολυετή απουσία τους. Η συμμετοχή τους θα είναι καταλυτική για την συλλογικότητα στην λήψη των αποφάσεων, για την συγκρότηση και την λειτουργία του νέου δήμου στην οποία θα συμμετέχουν όλοι, χωρίς αποκλεισμούς. Χθες κέρδισε η ήρεμη δύναμη της αυτοδιοίκησης, που έρχεται να αλλάξει σελίδα στα Γιάννενα. Με σεβασμό και ισοτιμία, με γνώμονα το κοινό καλό, με συλλογικότητα και διαφάνεια. Ανοίγουμε την πόρτα του Δημαρχείου σε όλους τους πολίτες και τους καλούμε με την ψήφο τους την δεύτερη Κυριακή να επικυρώσουν πανηγυρικά τη νέα πορεία για τα Γιάννενα.»

 

 

 

Ανακοίνωση Χ. Μαντά

 

Η δημοτική παράταξη Τρία Κλικ Αριστερά, του Χρήστου Μαντά, σε ανακοίνωσή της για το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέρει: «Σχετικά με τον δεύτερο γύρο των εκλογών θέλουμε να επαναλάβουμε προς τους πολίτες που τους ζητήσαμε να μας στηρίξουν στον πρώτο γύρο με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, ότι είναι ξένο για τον δικό μας χώρο να δίνουμε γραμμές και κατά συνέπεια οι πολίτες θα καθορίσουν αυτόνομα την στάση τους»

 

 

 

 

 

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

 

Η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ αναφέρει στην ανακοίνωσή της για το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών: «Οι πολίτες του Νομού και της πόλης των Ιωαννίνων έστειλαν το μήνυμά τους. Ανέτρεψαν πλήρως το πολιτικό σκηνικό που είχε διαμορφωθεί στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 παρά την κινητοποίηση ολόκληρης της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού. Είναι ενδεικτικό ότι ο συνδυασμός του Αλ. Καχριμάνη έχει υπεροχή δέκα (10) ποσοστιαίων μονάδων στο Νομό Ιωαννίνων ενώ ο συνδυασμός του Δημάρχου Ν. Γκόντα διατήρησε τα πολύ ψηλά ποσοστά του.

 

Είναι προφανές ότι οι Γιαννιώτες τίμησαν το πολύ σημαντικό έργο των δύο συνδυασμών. Η στήριξη αυτή των συμπολιτών μας θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή.» και καταλήγει καλώντας όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

 

 

 

Επιστημονική διημερίδα από το Πανεπιστήμιο

 

Ο Τομέας Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστήμιου οργανώνει επιστημονική διημερίδα με θέμα: Άτυπες μορφές εργασίας: Πραγματικότητες, συλλογικές αναπαραστάσεις, πολιτισμικές ταυτότητες στις 12 και 13 Νοεμβρίου. Η έναρξη θα γίνει στις 12 Νομεμβρίο στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και στις 13 Νοεμβρίου θα μεταφερθεί στο Συνεδριακό Κέντρο των Άνω Πεδινών. Στους στόχους της διημερίδας είναι να διερευνηθούν, με διεπιστημονική οπτική, οι άτυπες μορφές εργασίας (οικιακή υπηρετική εργασία, περιπλανώμενοι εργαζόμενοι,γυναικεία επαγγέλματα, υποτιμημένες χειροτεχνικές δραστηριότητες κλπ), να μελετηθεί η ιστορία και η εθνογραφία της «υποτιμημένης» εργασίας και του κόσμου της (στη βάση του φύλου της ηλικίας, της τάξης της εθνότητας κλπ). Να εξετασθούν επίσης οι αλλαγές που συντελούνται στον χαρακτήρα γενικότερα της εργασίας στη σύγχρονη κοινωνία.

 

Σύλληψη για κοκαΐνη και ηρωίνη

 

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας συνέλαβαν ένα νεαρό ζευγάρι στο 1ο χλμ. Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν χθες, , βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ζευγαριού βρέθηκαν 88 γραμμάρια κοκκαΐνης, 5 γραμμάρια ηρωΐνης και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελεία Πλημ/κών Πρέβεζας, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας διενεργεί σχετική προανάκριση.

 

 

 

Οι ποδηλάτες οργανώνουν επίσκεψη στους υποψηφίους

 

Το Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 16.00 στο Ιτς Καλέ, στην οποία καλούνται να πάρουν μέρος και όλοι οι ποδηλάτες «για να διεκδικήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη», όπως λένε οι οργανωτές. Θα γίνει συζήτηση για το κυκλοφοριακό και προτάσεις ασφαλούς μετακίνησης με ποδήλατο στην πόλη των Ιωαννίνων, που ακόμη δεν έχει ποδηλατόδρομους. Μετά την εκδήλωση οι ποδηλάτες θα επισκεφτούν τα εκλογικά κέντρα των συνδυασμών που λαβαίνουν μέρος στον δεύτερο γύρο, για να συζητήσουν τις προτάσεις τους με τους υποψήφιους Περιφερειάρχες και Δημάρχους.

 

 

 

 

Περιφερειακό Δελτίο Ειδήσεων

2010-11-02 09:46:57

 

 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στα Ιωάννινα

 

Πληθώρα υπουργών και υφυπουργών θα παραβρεθούν σήμερα στην Περιφερειακή Σύσκεψη Ηπείρου του ΠΑΣΟΚ και στα τρία εργαστήρια που διοργανώνει το κόμμα, σε μια διαδικασία που θα κλείσει με ομιλία του Βαγγέλη Αργύρη και του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

 

Τα εργαστήρια έχουν ως εξής:

 

Εργαστήρι Κοινωνικής Πολιτικής, ώρα 15:00,

 

Το εργαστήρι θα επεξεργαστεί όλες τις προτάσεις για την αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και του κράτους πρόνοιας στην Περιφέρεια της Ηπείρου.

 

Οι πολιτικές για την υγεία, την πρόνοια, την καταπολέμηση της ανεργίας και τη μετάβαση σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, που δίνει σε όλους τους νέους της περιοχής την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους, είναι τα κεντρικά ζητήματα, που θα συζητηθούν.

 

Συμμετέχουν: Βασίλης Κεγκέρογλου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Μιχάλης Τιμοσίδης, Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εύη Χριστοφιλοπούλου , Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

 

 

 

Εργαστήρι Αναπτυξιακής Πολιτικής, ώρα 15:00

 

Στο εργαστήρι θα συζητηθεί όλο το φάσμα των θεμάτων, που αφορούν στο μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής τα επόμενα χρόνια, με έμφαση στις αρχές της βιωσιμότητας και της προσαρμογής του στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ηπείρου.

 

Τουρισμός, πολιτισμός, μεταφορές, είναι όλα θέματα που δε μπορούν πια να αντιμετωπίζονται αποσπασματικά και χωριστά.

 

Η συζήτηση θα θέσει τις βάσεις για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας και την αξιοποίηση τους, μέσα από εφαρμοσμένες πολιτικές και από την κεντρική διοίκηση και από την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

 

Συμμετέχουν: Γιάννης Μαγκριώτης, Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιώργος Νικιτιάδης, Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, Τάκης Ρήγας, Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

 

 

 

Εργαστήρι Αγροτικής Πολιτικής ώρα 15:00

 

Στο εργαστήρι θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες όλων των νομών της Περιφέρειας Ηπείρου. Θέματα όπως, η διαχείριση υδάτινων πόρων, ενεργειακά θέματα, μέθοδοι και τρόποι ανάπτυξης και στήριξης της αγροτικής παραγωγής της Περιφέρειας θα είναι τα βασικά σημεία συζήτησης που θα αναδειχθούν στο εργαστήρι.

 

Συμμετέχουν: Μίλενα Αποστολάκη, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Θάνος Μωραΐτης, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα περιοδειών Β. Αργύρη

 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αργύρης, την Τετάρτη θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Άρτα, την Πέμπτη το πρωί στην Ηγουμενίτσα, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης θα μιλήσει σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Πρέβεζα.

 

 

 

Ομιλία Καχριμάνη στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη

 

 

 

Σήμερα Τρίτη 2 Νοεμβρίου ο Αλεξ. Καχριμάνης θα επισκεφτεί στις 10.00 π.μ. το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στις 11.00 π.μ. τον Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Διοικητή και τον Πρύτανη αντίστοιχα.

 

Στις 8 μ.μ. θα εκφωνήσει την κεντρική του προεκλογική ομιλία στην Ηγουμενίτσα, στον πεζόδρομο της πλατείας Γρ. Λαμπράκη.

 

 

 

Σήμερα στην Άρτα το Αύριο για την Ήπειρο

 

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Άρτα του συνδυασμού για την Περιφέρεια ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 8.00 το απόγευμα στον πεζόδρομο της οδού Νόρμαν –έναντι της Πλατείας Κακαβά. Ομιλητές θα είναι οι: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ, Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Άρτας.

 

Εξάλλου, παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, διοργανώνεται την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 18.30 η κεντρική προεκλογική εκδήλωση στον πεζόδρομο της Καλλάρη από τις δύο παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, “Τρία Κλικ αριστερά” για τον Δήμο Ιωαννιτών και “ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο” για την περιφέρεια Ηπείρου. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν και ο Χρήστος Μαντάς, υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων και Γιάννης Παπαδημητρίου υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου και ο κ. Τσίπας.

 

 

 

Ομιλία Κ. Κωτσαντή αύριο στην Ηγουμενίτσα

 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Κωσταντής θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ηγουμενίτσα, την Τετάρτη το απόγευμα, σε εκδήλωση που διοργανώνεται από κοινού με τον υποψήφιο Δήμαρχο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ηγουμενίτσα, Δήμα Θεόδωρο.

 

 

 

Πρόγραμμα περιοδειών ΔΡΑΣΥ

 

 

 

Το πρόγραμμα της ΔΡΑΣΥ για την τελευταία προεκλογική βδομάδα περιλαμβάνει:

 

Σήμερα Τρίτη 2/11/ περιοδεία στην βιομηχανική ζώνη και στην συνέχεια στα γραφεία του ΤΕΒΕ

 

Τετάρτη 3/11 περιοδεία στην Νομαρχία Πέμπτη 4/11 περιοδεία στην εφορία και στο ΟΤΕ

 

Παρασκευή 5/11 περιοδεία στο γηροκομείο και στην συνέχεια στο ΕΛΕΠΑΠ

 

 

 

Στον Δήμαρχο Ιωαννιτών ο Δ. Αβραμόπουλος – Αντίδραση από την Ενότητα Πολιτών

 

Τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Νίκο Γκόντα επισκέφθηκε χθες ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, ερχόμενος από την Καστοριά.

 

Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. συζήτησε με τον κ. Γκόντα για τα προβλήματα της περιοχής και σε δήλωσή του τόνισε: «Η επίσκεψή μου είναι ξαφνική και ήλθα να δω έναν καλό μου φίλο. Ο Νίκος Γκόντας έχει επιτελέσει σπουδαίο έργο, το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα το συνεχίσει και μετά τις εκλογές. Είναι γνωστό ότι έχει καταστήσει την πόλη πρώτο τουριστικό προορισμό. Ο κ. Γκόντας, σεβόμενος το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτεύτηκε χωρίς εξαιρέσεις και κομματικές διακρίσεις».

 

Ο κ. Γκόντας ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο για τη βοήθειά του τα προηγούμενα χρόνια, χαρακτηρίζοντάς τον έναν εξαίρετο φίλο της πόλης που αγάπησε και αγαπήθηκε από αυτήν. «Ήταν ο άνθρωπος που δρομολόγησε την παραχώρηση, στο Δήμο, των παλιών κτιρίων του Ασύλου Ανιάτων και την έκταση 60 στρεμμάτων από το υπουργείο Υγείας» είπε και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη.

 

 

 

Η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα, του Φίλιππα Φίλιου, με ανακοίνωσή της καυτηριάζει την επίσκεψη του Δ. Αβραμόπουλου στο Δήμαρχο. Όπως αναφέρει: “Χαιρόμαστε που ο τέως υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε την πόλη μας και πάλι προεκλογικά, όπως είχε πράξει και το 2006. Τότε με Learjet σήμερα οδικώς. Λυπούμαστε πραγματικά, διότι ούτε τα εξήντα στρέμματα, ούτε οι εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων για τις οποίες μίλησε και πάλι ο φίλος του Νίκος Γκόντας, ήρθαν ποτέ στο Δήμο. Περιθώρια για άλλα πυροτεχνήματα δεν υπάρχουν. Ευχόμαστε καλό κατευόδιο στον πρώην Υπουργό”.

 

 

 

Ένοπλη ληστεία στα Γιάννενα

 

Ένοπλη ληστεία έγινε χθες το μεσημέρι σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στο κέντρο των Ιωαννίνων. Ο δράστης με την απειλή όπλου απέσπασε 1500 ευρώ και διέφυγε. Η αστυνομία προέβη σε προσαγωγή υπόπτου και ερευνά τα στοιχεία για να εξακριβωθεί η ταυτότητα του δράστη.