Ειδήσεις απ’ όλη την ΄Ηπειρο

logo-vdella

Σύσκεψη για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Σύσκεψη για τις μεταφορές σε όλες τις Π.Ε.

Εκδήλωση για τη «Δωρεά Οργάνων- Μεταμοσχεύσεις» από τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

Στην Πρέβεζα ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. της ΟΤΟΕ

Κοινωνικές δομές από το Δήμο Αρταίων

«Πόλις – Αμφιτρύων» ο Δήμος Ιωαννιτών

Διακρίσεις των αθλητών της Ηπείρου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων 

Σύσκεψη για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Ενημερωτική σύσκεψη για την υλοποίηση  του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 23 Ιουνίου και ώρα 9.30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη σύσκεψη θα παραστεί για να  ενημερώσει τους φορείς, αρμόδιο στέλεχος του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης. Σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι η τοποθέτηση ανέργων σε θέσεις απασχόλησης για την υλοποίηση δράσεων (κοινωνικού, περιβαλλοντικού, πολιτιστικού κ.α.) κοινωφελούς χαρακτήρα. Δυνητικοί δικαιούχοι είναι φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιδίως: σωματεία, ιδρύματα, εταιρείες αστικού δικαίου, συνδικαλιστικές οργανώσεις, επαγγελματικές ενώσεις. Συμπράττοντες φορείς δύνανται να είναι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και τα νομικά τους πρόσωπα, καθώς επίσης και κάθε είδους νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που αναπτύσσει νομίμως δραστηριότητες με σκοπό την υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως περιγράφεται στο καταστατικό τους ή άλλο διοικητικό έγγραφο. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων είναι η 11η Ιουλίου.

Σύσκεψη για τις μεταφορές σε όλες τις Π.Ε.

Συσκέψεις στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων για την καταγραφή προβλημάτων και προτάσεων, με σκοπό την κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου στον τομέα των Μεταφορών και Επικοινωνιών, οργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου. Η πρώτη σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουνίου και ώρα 10.00 π.μ. στην Πρέβεζα. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συσκέψεις στην Άρτα (Παρασκευή 24 Ιουνίου, ώρα 10.00 π.μ.) και Ηγουμενίτσα (Παρασκευή 1 Ιουλίου, ώρα 11.00 π.μ.). Οι συσκέψεις θα γίνουν στις αίθουσες συνεδριάσεων των αντίστοιχων Π.Ε.

Εκδήλωση για τη «Δωρεά Οργάνων- Μεταμοσχεύσεις» από τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

Ο Τομέας Εθελοντισμού της ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Δωρεά Οργάνων- Μεταμοσχεύσεις» την Τετάρτη 22/06 στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. (Στ. Νιάρχος στη Δουρούτη).Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:
-Έλενα Ράπτη, Βουλευτής της ΝΔ, Τομεάρχης Εθελοντισμού & ΜΚΟ, (Θεματική ενότητα: «Νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις»)
-Σπυρίδων Βούλγαρης, Διευθυντής Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής, Αναπληρωτής Καθηγητής (Θεματική ενότητα: «Εγκεφαλικός θάνατος»)
-Μιχάλης Μήτσης, Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής & Μεταμοσχεύσεων (Θεματική ενότητα: «Μεταμοσχεύσεις οργάνων: το σύγχρονο φάρμακο της ιατρικής μέσα από το παράδειγμα της μεταμόσχευσης νεφρού»)
-Φώτης Μωρόγιαννης, Ψυχίατρος (Θεματική ενότητα: «Ηθικά διλήμματα &Ψυχολογικές παράμετροι»)
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση της κοινωνίας.

Στην Πρέβεζα ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. της ΟΤΟΕ

Οι εξελίξεις στις Τράπεζες, στις εργασιακές σχέσεις , στην Απασχόληση και στις αμοιβές των τραπεζοϋπάλληλων καθώς και οι αποφάσεις που έχει λάβει ο κλάδος για τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν σε συγκέντρωση που διοργανώνει το Νομαρχιακό Παράρτημα Πρέβεζας της ΟΤΟΕ την Πέμπτη και ώρα 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Στην συγκέντρωση θα παραβρεθούν ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος και ο Γενικός Γραμματέας Αχιλλέας Μυλωνόπουλος.  

Κοινωνικές δομές από το Δήμο Αρταίων

Στο Δήμο Άρτας, σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας αντιδημάρχου, πρόκειται να λειτουργήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα δύο σημαντικές κοινωνικές δομές από τις οποίες η μία δομή αφορά μητέρες, με ανάπηρα παιδιά και εφήβους, άτομα με νοητική υστέρηση ή και κινητική αναπηρία και η δεύτερη δομή αφορά το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για 10 παιδικούς σταθμούς του διευρυμένου Δήμου. Ειδικότερα, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόληση Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.ΜΕΑ.) πρόκειται να λειτουργήσει στο Δήμο Αρταίων στα πλαίσια του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» για παιδιά με αναπηρία, εφήβους και άτομα με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία. Η λειτουργία της δομής παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, στοχεύει στην αύξηση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία, μέσω της παροχής θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας των παιδιών τους από την προαναφερόμενη δομή.

«Πόλις – Αμφιτρύων» ο Δήμος Ιωαννιτών

Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Τμήμα Αθλητισμού της νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Πόλις – Αμφιτρύων» και φιλοξενεί αθλητές που θα συμμετάσχουν στους παγκόσμιους αγώνες SPECIAL OLYMPICS, που πραγματοποιούνται στην Αθήνα σε λίγες μέρες. Η φιλοξενία αυτή κατέστη εφικτή χάρη και στις χορηγίες τοπικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών. Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνθηκε σε εταιρείες, σε ιδιώτες, σε φορείς, η ανταπόκριση των οποίων υπήρξε συγκινητική, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Διακρίσεις των αθλητών της Ηπείρου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων 

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου συγχαίρει τους αθλητές των Σωματείων της Ηπείρου που διακρίθηκαν και κατέκτησαν 1η – 3η νίκη, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων  που έγινε στις Σέρρες το Σαββατοκύριακο 18,19 Ιουνίου. Οι αθλητές που διακρίθηκαν είναι:

  • Ανδρέας Σταύρου, 1ος νικητής στα 100 μ Παίδων, Α:Σ Ηρακλής Φιλιατών  
  • Ηλίας Καταβάτης, 1ος νικητής  στη Σφαιροβολία Παίδων,  Γ Σ Πρωτέας Ηγουμενίτσας
  • Ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ100 Παίδων του Α Σ Ηρακλής Φιλιατών  1η νικήτρια αποτελούμενη από τους αθλητές Δημήτριο Ξούρα, Παύλο Κούφαλη, Πέτρο Στεργίου και Ανδρέα Σταύρου.
  • Μαρίνα Φωτιάδη, 3η νικήτρια στα 800μ Κορασίδων, ΕΚΑ «Δωδώνη» Ιωαννίνων
  • Ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ100 Κορασίδων του Γ.Σ. Πρωτέας Ηγουμενίτσας  3η νικήτρια αποτελούμενη από τις αθλήτριες Ειρήνη Χατζαλή, Στέλλα Διαμάντη, Σαβίνα Μπέζα και Χαρά Ζάκκα
  • Ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ400 Κορασίδων της ΕΚΑ «Δωδώνη» Ιωαννίνων  3η νικήτρια αποτελούμενη από τις αθλήτριες Βάσω Παππά, Γεωργία Γεροδήμου, Ιωάννα Κωλέτη και Μαρίνα Φωτιάδη.