Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Σύσκεψη για το ρυθμιστικό στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Σύσκεψη διοργανώνεται σήμερα στο γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκη για την πορεία του Ρυθμιστικού Σχεδίου. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να μετάσχουν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και οι βουλευτές του νομού Ιωαννίνων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στην σύσκεψη αυτή, αναμένεται να τεθούν τα θέματα σχετικά με την πορεία του Ρυθμιστικού και να γνωστοποιηθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του, την κατάρτιση του Προεδρικού Διατάγματος και την συγκρότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού.

Τις εκτάσεις των στρατοπέδων ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών

Με αφορμή την συζήτηση για την πρόθεση του Υπουργείου Άμυνας να προχωρήσει στο κλείσιμο του Κέντρου Νεοσυλλέκτων, στο στρατόπεδο Περάματος, ο Δήμος Ιωαννιτών, σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Φ. Φίλιου, ζητάει την οριστική παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου για την δημιουργία πάρκου, αλλά και την παραχώρηση του στρατοπέδου Περάματος.
Η δημοτική αρχή εκτιμά ότι πρέπει να γίνει μία συνολική αναδιοργάνωση των μονάδων που λειτουργούν στην περιοχή μας και ειδικότερα στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιωαννιτών, ώστε να αποδεσμευτούν εκτάσεις και να αποδοθούν στους πολίτες.

Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη

Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ για να αναδείξει τα κεντρικά στοιχεία της πολιτικής του, ιδιαίτερα ενάντια στο μνημόνιο. Στα Γιάννενα η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 31 Μαρτίου με ομιλητές τον Γ. Θεωνά, μέλος της Ε.Γ. ΣΥΡΙΖΑ και την Ε.Κυπριανίδου, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ.

Επτά Ευρωπαϊκά σχολεία φιλοξενεί το Λύκειο Πεδινής

Επτά σχολεία ευρωπαϊκών χωρών, που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius «Κλιματική Αλλαγή: Η λύση είσαι εσύ», θα φιλοξενήσει το Γενικό Λύκειο Πεδινής, υλοποιώντας ως συντονιστικό σχολείο το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Μαθητές από τις επτά χώρες θα βρεθούν στα Γιάννινα και στο Λύκειο Πεδινής από τις σήμερα 30 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 1 Απριλίου, ενώ η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 31 Μαρτίου, στις 7:30 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του σχολείου.
Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius συμμετέχει η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, το Βέλγιο και η Λιθουανία.

Ο 17ος ποδηλατικός γύρος στα Ιωάννινα

Αφετηρία τα Ιωάννινα, θα έχει ο 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος, ο οποίος φέτος διοργανώνεται από τη χώρα μας. Με αφορμή το γεγονός αυτό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Κολόκας, εκπρόσωποι της Τροχαίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Στην σύσκεψη καταγράφηκε η βούληση όλων να συμβάλλουν στην καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης, που πέραν των άλλων θα προβάλλει και την περιοχή. Ο 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος θα πραγματοποιηθεί από τις 13 μέχρι τις 17 Απριλίου. Μετέχουν 20 ομάδες από εννέα χώρες, τις οποίες απαρτίζουν κυρίως επαγγελματίες αθλητές που θα καλύψουν απόσταση 700 χιλιομέτρων. Η αφετηρία του διεθνούς γύρου θα γίνει στις 13 Απρίλιου και το 1ο ΕΤΑΠ περιλαμβάνει την διαδρομή: Γιάννινα- Δωδώνη – Φιλιππιάδα – Νικόπολη – Πρέβεζα

Θανατηφόρο τροχαίο

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός, τροχαίου δυστυχήματος, που έγινε αργά το μεσημέρι, στην εθνική οδό Ιωαννίνων Άρτας.  Στο 15ο χιλιόμετρο, ένα ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με φορτηγό. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαία τον θάνατο δύο άτομα που επέβαιναν στο ΙΧ, ενώ άλλα δύο τραυματίστηκαν.

22 αλλοδαποί επεστράφησαν στην Ηγουμενίτσα από τις Ιταλικές αρχές

22 αλλοδαπούς επέστρεψαν στην Ελλάδα με επιβατηγό πλοίο, που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ανκόνα-Ηγουμενίτσα, οι ιταλικές αρχές. Η αστυνομία της γειτονικής χώρας εντόπισε τους 22 λαθρομετανάστες που είχαν εισέλθει παράνομα στο πλοίο από την Ηγουμενίτσα προς την Ιταλία, και τους επέστρεψαν στη χώρα μας με το ίδιο πλοίο. Οι 22 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.