Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Την Τρίτη η σύσκεψη για την αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου

Διεγράφη από την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία ο Επ. Ριστάνης

Αναστολή λειτουργίας του οικοτροφείου από το Ριζάρειο Ίδρυμα

Πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα το 5ο Πανελλήνιο συνέδριο της Ένωσης καθηγητών πληροφορικής

Συνεδριάζει την Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο

Περιβάλλον και διατήρηση πολιτιστικής κληρονομιάς από το ΚΠΕ Θεσπρωτίας

Συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Την Τρίτη η σύσκεψη για την αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου

Την Τρίτη 5 Απριλίου, στις 2.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για την αναπτυξιακή προοπτική  της Ηπείρου η οποία είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω έκτακτης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Η σύσκεψη αυτή εντάσσεται  σε σειρά συναντήσεων που έχουν προγραμματισθεί ώστε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από κάθε Περιφέρεια, να θέτουν τα προβλήματα απ’ ευθείας σε συναντήσεις με υπουργούς. Η σύσκεψη θα γίνε με τη συμμετοχή εκπροσώπων του κόμματος, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Περιφέρειας και της πολιτικής ηγεσίας Υπουργείων, με συντονιστή τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη, στα Κεντρικά Γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Διεγράφη από την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία ο Επ. Ριστάνης

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», κ. Νίκος Γκόντας, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Γιωτίτσα γνωστοποίησε ότι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Επαμεινώνδας Ριστάνης δεν ανήκει πλέον στη δημοτική ομάδα της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία». Αφορμή για τη διαγραφή Ριστάνη,αποτέλεσαν οι δηλώσεις του, σε τηλεοπτική εμφάνισή του, για τους εργαζόμενους της ΑΔΕΙ.

Αναστολή λειτουργίας του οικοτροφείου από το Ριζάρειο Ίδρυμα

Στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του οικοτροφείου και της χειροτεχνικής Σχολής  στο Μονοδένδρι του δήμου Ζαγορίου προχωρά, από τον Ιούλιο το Ριζάρειο Ίδρυμα, όπως αποφάσισε, το Πολυμελές Διοικητικό Συμβούλι του. Ο δήμος Ζαγορίου μετά τη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα με το Συμβούλιο, παρουσία και εκπροσώπων φορέων, ετοιμάζεται να κινηθεί δικαστικά και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γαβριήλ Παπαναστασίου, θα προσφύγει στο Εφετείο προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι όροι της διαθήκης του Γ. Ριζάρη και ταυτόχρονα να επιμείνει στην μη αναστολή λειτουργίας του οικοτροφείου, αφού αυτομάτως κλείνει και το δημοτικό σχολείο και η Χειροτεχνική Σχολή.

Το Πολυμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε περικοπές και μειώσεις των εξόδων του Ιδρύματος για το 2011, με σύνολο προϋπολογισμού ύψους 3.860.000 ευρώ, αντί 6.069.000 ευρώ το 2010, δηλαδή μείωση κατά 36% περίπου.

Πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα το 5ο Πανελλήνιο συνέδριο της Ένωσης καθηγητών πληροφορικής

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στ α Γιάννενα το 5ο Πανελλήνιο συνέδριο της Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής  Στο συνέδριο, συμμετείχαν 300 εκπαιδευτικοί. Οι καθηγητές πληροφορικής εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νέο λύκειο όπως αυτό ανακοινώθηκε από την Υπουργό  Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και στη μη αύξηση των ωρών διδασκαλίας της πληροφορικής σε γυμνάσιο και λύκειο, ενώ από την άλλη  αξιολόγησαν θετικά την πορεία του προγράμματος πληροφορικής που έχει ενταχθεί πιλοτικά από φέτος σε δημοτικά σχολεία της χώρας.

Συνεδριάζει την Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο

Την Τετάρτη   6 Aπριλίου 2011, και ώρα 17.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.  Άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων στις υποδομές άρδευσης Περιφέρειας Ηπείρου.

2. Μεταβολές σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ηπείρου, για το σχολικό έτος 2011-2012.

3. Στήριξη του αιτήματος των εργαζομένων της πρώην Α.Δ.Ε.Ι.

Εξ’ αλλου την ίδια μέρα στις και ώρα 14.30 μ.μ. συνεδριάζει και η Οικονομική Επιτροπή  με 23 θέματα ημερήσιας διάταξης.

Περιβάλλον και διατήρηση πολιτιστικής κληρονομιάς από το ΚΠΕ Θεσπρωτίας

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης διοργανώνει ημερίδα με Θέμα: “Περιβάλλον και διατήρηση πολιτιστικής κληρονομιάς: Η περίπτωση της φυλής των Καλάς, στον Ινδικό Καύκασο, απογόνων της στρατιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου”. Κεντρικός Ομιλητής: Θανάσης Λερούνης, εκπαιδευτικός, πρόεδρος των Ελλήνων εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της φυλής των Καλάς, στο Β.Δ. Πακιστάν. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Απριλίου στην Ηγουμενίτσα, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πάνθεον” στις 19:30.

Συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Συνελήφθη, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 45χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στη δεξιά δεξαμενή καυσίμων του οχήματός του, δύο (02) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Εξ’ άλλου συνελήφθη, στις 03:30 του Σαββάτου, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, ένας 57χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι μετέφερε εντός του φορτίου μεγάλη ποσότητα τσιγάρων κρυμμένη πίσω από παλέτες με κιβώτια με κατεψυγμένα κεράσια, χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό όχημα και η εν λόγω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν.  Το γενικό σύνολο των διαφυγόντων δασμών, των κατασχεθέντων τσιγάρων, ανέρχεται στο ποσό των 1.232.368,73 ευρώ.