Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella
  • Διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο Ιωαννιτών
  •  «Παραιτήθηκε» ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Παπαλέξης
  • Το πρώτο έργο του ΕΣΠΑ ξεκινά σήμερα στο Δήμο Ιωαννιτών
  • Αυξημένο κατά 20% το κονδύλιο για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων
  • Γ. Σκοπούλης και Γ. Ζάψας στην Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς
  • Ανεσύρθη η σωρός 87χρονου
  • Ισχυρή έκρηξη σε καφετέρια στην Πρέβεζα
  • Με νίκη υπέρ των γηπεδούχων έληξε ο αγώνας Τρίκαλα – ΠΑΣ Γιάννινα

Διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο Ιωαννιτών

Διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο Ιωαννιτών για τα έτη 2007 και 2008, θα διεξαχθεί από ελεγκτή του Υπουργείου Οικονομικών,ο οποίος εγκαθίσταται στο δήμο από σήμερα, όπως ανακοίνωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Φ. Φίλιος. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ότι στον εισαγγελέα διαβιβάζεται σήμερα ο φάκελος των μεταδημοτεύσεων, αφού όπως έκανε γνωστό, από τους 1950 φακέλους του 2006, διαπιστώθηκε ότι οι 1259 είναι μη σύννομοι. Την διάλυση της ΑΔΕΙ και τη συγχώνευση των υπολοίπων επιχειρήσεων και νομικών προσώπων του Δήμου Ιωαννιτών, σύμφωνα με τις επιταγές του Καλλικράτη, ψήφισε ομόφωνα χθες,το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων. Από την συνεδρίαση απείχαν και η παράταξη του Νίκου Γκόντα, αλλά και οι παρατάξεις της Αριστεράς.

«Παραιτήθηκε» ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Παπαλέξης

Από το Γραφείο Δημάρχου Αρταίων γνωστοποιήθηκε ότι ο Δήμαρχος Άρτας κ. Ιωάννης Παπαλέξης εζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Νικολάου τον οποίο και ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα συνεργασία. Οι λόγοι της εξέλιξης αυτής δεν έγιναν γνωστοί, ενώ ο κ. Νικολάου στην επιστολή της παραίτησης του, ζητά από το Δήμαρχο να εξηγήσει στους δημότες τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια.

Το πρώτο έργο του ΕΣΠΑ ξεκινά σήμερα στο Δήμο Ιωαννιτών

Το πρώτο έργο του Δήμου Ιωαννιτών από τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, ξεκινά σήμερα.  Πρόκειται για τον βρεφονηπιακό σταθμό Βοτανικού, με προϋπολογισμό δύο εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Ο παιδικός σταθμός κατασκευάζεται σε οικόπεδο του Δήμου, έκτασης ενάμισι στρέμματος. Με την ολοκλήρωσή του θα φιλοξενήσει τριάντα νήπια και βρέφη, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για περαιτέρω επέκταση ώστε η δυναμικότητά του να φτάσει στα 65 παιδιά.
Οι εγκαταστάσεις θα καλύπτουν 170 τετραγωνικά, στο υπόγειο, όπου θα αναπτυχθούν οι βοηθητικοί χώροι και 510 τετραγωνικά μέτρα στο ισόγειο όπου θα διαμορφωθούν οι αίθουσες φιλοξενίας των νηπίων και των βρεφών. Η παρουσίαση των σχεδίων και η έναρξη των εργασιών θα γίνει σήμερα Τρίτη, στις δώδεκα το μεσημέρι, από τον αντιδήμαρχο έργων Βασίλη Μασσαλά και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, στο χώρο του έργου.

Αυξημένο κατά 20% το κονδύλιο για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη στη 1.00 στο Γραφείο Παιδείας, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών με θέμα την κατανομή πιστώσεων από τους ΚΑΠ του έτους 2011 στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων. Το ποσό της κατανομής ανέρχεται στο ύψος των 407.804,70 ευρώ και σε σχέση με την αντίστοιχη Α΄ κατανομή του 2010 είναι αυξημένη κατά 20% περίπου, συνυπολογιζομένων των πιστώσεων όλων των πρώην ΟΤΑ του νέου δήμου Ιωαννιτών. Η αντίστοιχη περυσινή κατανομή ανέρχονταν στο ποσό των 340.103,97 ευρώ. Η οριστική έγκριση της κατανομής θα πραγματοποιηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του

Γ. Σκοπούλης και Γ. Ζάψας στην Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς

Στην νεοεκλεγείσα Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, που αποτελείται από 110 μέλη και τον πρόεδρο του κόμματος εξελέγησαν ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Γιάννης Σκοπούλης και ο υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές Γιώργος Ζάψας.

Ανεσύρθη η σωρός 87χρονου

Η σωρός ενός ηλικιωμένου άντρα βρέθηκε σε δύσβατη περιοχή του Πέτα Άρτας, κοντά στην κοίτη του ποταμού. Πρόκειται για έναν 87χρονο από την Άρτα ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τις 25 Μαρτίου και τον αναζητούσαν οι οικείοι του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του 87χρονου, ο οποίος έπασχε από Αλτσχάιμερ, οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Ισχυρή έκρηξη σε καφετέρια στην Πρέβεζα

Ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, το κέντρο της Πρέβεζας. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 4.27’ το πρωί, στο εσωτερικό καφετέριας με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές. Η ψευδοροφή του κτιρίου κατέρρευσε  ενώ οι τζαμαρίες και άλλα αντικείμενα εκσφενδονίστηκαν αρκετά μέτρα.  Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά η οποία σβήστηκε εγκαίρως από δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Τα αίτια της έκρηξης ερευνώνται από τις αρχές. 

Με νίκη υπέρ των γηπεδούχων έληξε ο αγώνας Τρίκαλα – ΠΑΣ Γιάννινα

Με νίκη 0-1 υπέρ των γηπεδούχων, έληξε ο αγώνας Τρίκαλα – ΠΑΣ Γιάννινα για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής. Η Γιαννιώτικη ομάδα παραμένει 1η στη βαθμολογική κατάταξη της football league με 65 βαθμούς.