Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella
  • Υπεγράφη η σύμβαση αποκατάστασης της χωματερής Δουρούτης
  • Τρία μνημεία της Άρτας στο χρηματοδοτούνται με 2,4 εκ. ευρώ
  • Διακοπή δρομολογίων πλοίων της π/θ γραμμής Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας
  • Το Σάββατο η εκλογή νέου αντιπεριφερειάρχη στην Άρτα
  • Όχι για ΧΥΤΥ και από την Άρτα

Υπεγράφη η σύμβαση αποκατάστασης της χωματερής Δουρούτης

Τη σύμβαση για την αποκατάσταση της χωματερής στη Δουρούτη υπέγραψαν χτες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρας Γεωργακοπούλου Μπάστα, αντιδημάρχων, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ και του Γενικού Διευθυντή της επιχείρησης.  Σε ενάμισι μήνα, θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος, στην χωματερή της Δουρούτης και θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση της. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο και θα ακολουθήσει εξάμηνη λειτουργία του από την ανάδοχο εταιρία. Το έργο της αποκατάστασης της χωματερής έχει συνολικό προϋπολογισμό 7,78 εκατομμύρια ευρώ και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου- Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας. Στο χώρο θα κατασκευαστεί μονάδα βιολογικού καθαρισμού για την συγκέντρωση όλων των υγρών λυμάτων, θα γίνουν εγκαταστάσεις συλλογής του βιοαερίου, θα τοποθετηθούν ειδικές μεμβράνες, θα γίνει πλήρης αποκατάσταση της χωματερής και θα ακολουθήσει δεντροφύτευση.

Τρία μνημεία της Άρτας στο χρηματοδοτούνται με 2,4 εκ. ευρώ

Από τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκε η ένταξη τριών σημαντικών μνημείων της Άρτας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013».
Πρόκειται για τα ανατολικά και Δυτικά κτίρια  του οικοδομικού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Βλαχέρνας, το Μεσαιωνικό Κάστρο της Άρτας και τον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου Κορωνησίας στα οποία θα γίνουν έργα αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης συνολικού προϋπολογισμού 2,4 εκ. ευρώ.
Η χρηματοδότηση και των τριών δράσεων γίνεται από  τον Άξονα Προτεραιότητας 6 «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου»  του Ε.Π. «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013», με φορέα υλοποίησης την 18η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

 

Διακοπή δρομολογίων πλοίων της π/θ γραμμής Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας

Την διακοπή δρομολογίων επτά πλοίων, μεταξύ των οποίων και τα πλοία «Ήλιον» και «Αχαιός» που πραγματοποιούν το δρομολόγιο Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα – Παξοί,  ενέκρινε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.
Οι πλοιοκτήτες επικαλέστηκαν τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου και την μείωση της επιβατικής κίνησης. Έτσι αποδρομολογούνται τα πλοία «Αχαιός» και «Ήλιον» που πραγματοποιούσαν το δρομολόγιο Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα-Παξούς,

Το Σάββατο η εκλογή νέου αντιπεριφερειάρχη στην Άρτα

Το Σάββατο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου αντιπεριφερειάρχη Άρτας, μετά τον τραγικό θάνατο του αιρετού αντιπεριφερειάρχη Κώστα Παππά σε τροχαίο τηνπερασμένη εβδομάδα. Η εκλογή ορίστηκε για  το ερχόμενο Σάββατο ώστε να γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων της Άρτας για το ποιός ή ποιοί τελικά θα είναι υποψήφιοι. Για την ανάδειξη του νέου αντιπεριφερειάρχη, έχουν κληθεί  να ψηφίσουν και οι 31 περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου.

 

Όχι για ΧΥΤΥ και από την Άρτα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας δεν έχει αντίρρηση στη χωροθέτηση του εργοστασίου επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, εφόσον αυτό προκύψει από σχετική μελέτη και εντοπιστεί χώρος που να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Δηλώνει όμως πως δεν θα δεχτεί στο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας τα υπολείμματα των Ιωαννίνων παρά μόνο τα υπολείμματα που είναι εντός των ορίων της 3ης διαχειριστικής ενότητας Άρτας. Την απόφαση αυτή, έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη