Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με τους κατοίκους για τη λειτουργία της Κενάν  Μεσαρέ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

Συνάντηση του Δημάρχου Πάργας με τον πρώην Νομάρχη

Εκδήλωσεις Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ιωαννίνων – Fieri

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου τον Μάϊο

Αναβάλλεται ο φιλικός αγώνας ΠΑΣ Γιάννενα – Άρης

Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με τους κατοίκους για τη λειτουργία της Κενάν  Μεσαρέ

Συνάντηση με τους κατοίκους των συνοικιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την λειτουργία της οδού Κενάν Μεσαρέ, είχε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Μασσαλάς και Βούλα Τσίλη.

«Η λειτουργία της Κενάν Μεσαρέ, όπως είναι γνωστό έχει δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες στην επικοινωνία των κατοίκων και στις καθημερινές τους μετακινήσεις, καθώς έχει αποκόψει συνοικίες. Παράλληλα από τα διερχόμενα οχήματα, συχνά αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν προκληθεί τροχαία ατυχήματα» αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου.

Στη συνάντηση εργασίας που ακολούθησε μετείχε ο Διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Ανδρέας Παπιγκιώτης και ο υποδιοικητής της ίδιας υπηρεσίας.

Αποφασίστηκε να ξεκινήσουν άμεσα αυστηροί έλεγχοι της Τροχαίας για τον έλεγχο της ταχύτητας ενώ ταυτόχρονα από τις υπηρεσίες του Δήμου θα τοποθετηθούν σχετικές πινακίδες που θα προειδοποιηθούν για τα επιτρεπόμενα όρια.

«Η Κενάν Μεσαρέ, είναι ένας δρόμος όπου ουσιαστικά διανύει τον αστικό ιστό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως οδός ταχείας κυκλοφορίας. Οι οδηγοί που την χρησιμοποιούν οφείλουν να τηρούν τo όριο ταχύτητας των πενήντα χιλιομέτρων. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρά πρόστιμα», όπως ανακοινώθηκε μετά τη σύσκεψη.

Παράλληλα, το σύνολο των προβλημάτων που δημιουργούνται από την Κενάν Μεσαρέ, θα συζητηθεί στην Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων η οποία θα εισηγηθεί μέτρα και λύσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

Με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει την Παρασκευή 29 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα,  το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας. Μεταξύ των θεμάτων είναι και η εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, στην Λ. Ειρήνης, τον πλέον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Συνάντηση του Δημάρχου Πάργας με τον πρώην Νομάρχη

Τον πρώην Νομάρχη Πρέβεζας κ. Βασίλη Ιωάννου δέχθηκε χθες στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πάργας Θανάσης Λιόλιος, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουν για όλα τα τρέχοντα θέματα του Δήμου. Στην συνάντηση η οποία διήρκεσε μια ώρα περίπου, παραβρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι κ. Τσίγγος και κ. Γκοροβέλης.

Εκδήλωσεις Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ιωαννίνων – Fieri

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, διοργανώνει εκδήλωση με το χορευτικό συγκρότημα «Myzeqeja», από το Fieri της Αλβανίας, την Πέμπτη 28 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα στο Πάρκο Κατσάρη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια από το Κόσοβο, την Κορυτσά, το Ελμπασάν, τη Βλώρα, το Φίερι και άλλες περιοχές της Αλβανίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο πολιτιστικών ανταλλαγών του Δήμου Ιωαννιτών με το Δήμο του Fieri.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου τον Μάϊο

Με τρεις εκδηλώσεις ξεκινά ο Μάιος για το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων.
– Την Τετάρτη 4 του μήνα, στις 8.30 το βράδυ, η αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα, στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, θα φιλοξενήσει αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

– Την Κυριακή 8 Μαίου, στις 11:30 το πρωί, το Πνευματικό Κέντρο, η ΙΒ’ Εφορεία Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Εβραικό Μουσείο Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, διοργανώνουν εκδήλωση με ρωμανιώτικα και σεφαραδίτικα τραγούδια. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα «Διώνη» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων

– Στις 9 Μαίου, στις 9 το βράδυ, το Πνευματικό Κέντρο, η ΧΕΝ Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Φίλων Πολυφωνικής Μουσικής, διοργανώνουν συναυλία με τη Νένα Βενετσάνου. Η συναυλία θα γίνει στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», στο Πνευματικό Κέντρο.

Αναβάλλεται ο φιλικός αγώνας ΠΑΣ Γιάννενα – Άρης

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε ότι το προγραμματισμένο φιλικό με τον Άρη που ήταν να διεξαχθεί την Πέμπτη, αναβλήθηκε λόγω έκτακτων τεχνικών προβλημάτων στον αγωνιστικό χώρο του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων “Οι Ζωσιμάδες”.
Στο χλοοτάπητα του Εθνικού σταδίου, στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου, ένα τμήμα υποχώρησε.