Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Πανηγυρίζει ο ΠΑΣ την άνοδο στη Super League

Ο ΠΑΣ Γιάννενα σφράγισε και μαθηματικά την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στο παιχνίδι, νικώντας με το εντυπωσιακό 3-0 τον Εθνικό Αστέρα χθες, στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων Ζωσιμάδες, ενώ και τυπικά θα στεφθεί πρωταθλητής στο ματς με τον δεύτερο ΟΦΗ στην τελευταία αγωνιστική στο Ηράκλειο. Είναι η 17η φορά στην 45χρονη ιστορία του που ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνιστεί στην Α’ Εθνική κατηγορία

Αντεγκλήσεις για την «επιτήρηση» στο Δήμο Ιωαννιτών

«Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων αναμένει την πλήρη αποσαφήνιση των μέτρων από το Υπουργείο Εσωτερικών. Τότε θα τοποθετηθεί με ακρίβεια στα νέα δεδομένα. Και δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να μην στερήσει υπηρεσίες και έργα από τους πολίτες και να υλοποιήσει στο ακέραιο το πρόγραμμά της», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών σχετικά με το γεγονός ότι, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμος ανήκει σε εκείνη την ομάδα ΟΤΑ που το χρέος τους υπερβαίνει το 100% των εσόδων τους και θα τεθούν υπό ειδικά μέτρα εξυγίανσης. Από την άλλη πλευρά σε ανακοίνωσή της η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» τονίζει πως η θεωρία της καμένης γης που καλλιέργησε η νυν δημοτική αρχή, ότι παρέλαβε από την προηγούμενη, κατέρρευσε και μαζί οι δικαιολογίες και τα ψέματα. Η δημοτική αρχή σε απάντησή της μεταξύ άλλων τονίζει τα εξής: «Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία με τη σημερινή της ανακοίνωση αποδεικνύει ότι έχει απολέσει την επαφή με την πραγματικότητα, όπως είχε απολέσει προ πολλού την επαφή με την αλήθεια.  Προσπερνά το γεγονός ότι ο Δήμος Iωαννιτών μπαίνει σε μερική επιτήρηση, εξ αιτίας των δανείων και των υποχρεώσεων που δημιούργησε και των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που άφησε πίσω της».

Κλειστό το Πανεπιστήμιο την Τετάρτη

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε ομόφωνα την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος την Τετάρτη 11 Μαΐου διαμαρτυρόμενη όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση “για τις πολιτικές επιλογές του Υπουργείου Παιδείας και συνολικότερα της Κυβέρνησης, οι οποίες οδηγούν σε μαρασμό τα Πανεπιστήμια”. Η Τετάρτη είναι ημέρα και πανεργατικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Στην ίδια Συνεδρία της η Σύγκλητος, πέραν της συμβολικής αναστολής λειτουργίας του Ιδρύματος στις 11-5-2011 στο διδακτικό και διοικητικό του έργο, αποφάσισε και τα εξής :

1.Συμμετοχή της Συγκλήτου στην πορεία της προγραμματισμένης απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 11-5.

2.Συνέντευξη τύπου της Συγκλήτου την ίδια μέρα (11-5 και ώρα 9.00)

3.Συνεργασία με τα άλλα Πανεπιστήμια της χώρας  για κοινή αντιμετώπιση της κρισιμότητας της κατάστασης.

Αντιδρά και πάλι η Πέρδικα για την πλωτή εξέδρα

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας με ψήφισμά του ομόφωνα καταγγέλλει την Κυβέρνηση και την ΔΕΠΑ για την εγκατάσταση πλωτής εξέδρας στην περιοχή, «η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στην θαλάσσια και αμιγώς τουριστική περιοχή της Πέρδικας, συνεχίζοντας τις εργασίες για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου μη λαμβάνοντας υπόψιν τις ξεκάθαρες αποφάσεις της Τοπικής Κοινωνίας και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας στις 23 Μαρτίου 2011 με την οποία ΔΕΝ αποδέχεται την εγκατάσταση του σταθμού συμπίεσης και την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας Πέρδικας καθώς και της ευρύτερης Τουριστικής Ζώνης (Σύβοτα, Πέρδικα, Πάργα)». «Κάνουμε για μια ακόμα φορά σαφές σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα ότι αυτό το έργο στην Πέρδικα και στην ευρύτερη τουριστική ζώνη, ΔΕΝ θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Άνοιξε τις πύλες της η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2011

Άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο το απόγευμα η εμπορική έκθεση «Πανηπειρωτική 2011» στη Λιμνοπούλα στα Γιάννενα. Διοργανώνεται για 13η συνεχή χρονιά και θα διαρκέσει εως την Κυριακή 15 Μαΐου. Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Φίλιος, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η δημοτική αρχή στην ανάκαμψη του επιχειρηματικού κόσμου και σημείωσε πως για το λόγο αυτό η δημοτική αρχή έχει ανοίξει το διάλογο για τα προβλήματα των τοπικών επιχειρήσεων.
Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης αφού έκανε αναφορά στην οικονομική κρίση που διαφοροποιεί τη φετινή διοργάνωση από την περσινή, σημείωσε πως στην Ήπειρο υπάρχει υπεραξία. Μεταξύ άλλων στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μιχ. Παντούλας και  Στ. Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου Κ. Πέτσιος, οι αντιπεριφερειάρχες Τ. Καλογιάννη, Π. Κολόκας, ο δήμαρχος Μετσόβου Ν. Τσομπίκος, ο αντιπρύτανης Γ. Καψάλης, ο πρώην υπουργός Αντ. Φούσας και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δ. Μπαράτσας.

Ποδηλατοπορεία και καθιστική διαμαρτυρία

Περισσότεροι από 200 ποδηλάτες, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στη χθεσινή ποδηλατοπορεία που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Ποδηλάτου στα Γιάννενα χθες το πρωί. Ο Σύλλογος συμμετείχε στην πανελλαδική ποδηλατοπορεία που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε δεκάδες πόλεις της χώρας. Η αφετηρία της πορείας των ποδηλάτων ήταν η πλατεία Πάργης λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.
Σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας οι ποδηλάτες έκαναν καθιστική διαμαρτυρία με τα ποδήλατά τους μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, ζητώντας άμεσα την κατασκευή ποδηλατοδρόμων.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννιτών

Οι κανονιστικές αποφάσεις για την λειτουργία των καταστημάτων, την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, το ωράριο μουσικής, αποτελέσαν τα θέματα που απασχόλησαν την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ιωαννιτών. Η επιτροπή συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής προκειμένου να γνωμοδοτήσει εν όψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα Δευτέρα στις 18:00 μ.μ.  

Σκελετός ανακαλύφθηκε στα Μάρμαρα

Σκελετός  ο οποίος ανήκει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σε άνδρα ανακαλύφτηκε από κάτοικο στον Άμμο Μαρμάρων Ιωαννίνων την Παρασκευή και η αστυνομία ερευνά την υπόθεση σε βάθος χρόνου. Ο κάτοικος ανακάλυψε την Παρασκευή στον στάβλο του σκεπασμένο τον σκελετό κάτω από έναν τσίγκο. Ειδοποίησε την αστυνομία και ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης. Τα πρώτα συμπεράσματα εκτιμούν ότι ο θάνατος του άνδρα επήλθε πριν από 4-5 χρόνια. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για εγκληματική ενέργεια, ενώ οριστικό φως στα αίτια του θανάτου θα ρίξει η έρευνα DNA για να διαπιστωθεί η ταυτότητα του θύματος. Στο πλαίσιο αυτό η αστυνομία επανεξετάζει υποθέσεις εξαφάνισης των τελευταίων 10 χρόνων.

Παρατημένο αυτοκίνητο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με χασίς και καλάσνικοφ

Η αστυνομία εντόπισε σε αυτοκίνητο παρκαρισμένο εδώ και τουλάχιστον τρεις ημέρες, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, 100 κιλά και 145 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1 πυροβόλο όπλο Kalashnikov, 1 γεμιστήρα και 21 φυσίγγια.