Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Χωρίς αυξήσεις στις τιμές του γάλακτος η ΔΩΔΩΝΗ

Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην Ήπειρο

Περιοδεία σε Άρτα και Πρέβεζα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Προημερίδες για τον Αμβρακικό από την Πανηπειρωτική

Αρωγή για τον εξοπλισμό του Οίκου Ευγηρίας ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών

Και νέες επιτυχίες για την Ηπειρωτική κωπηλασία

Το ΠΕΑΚΙ επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Νεολαίας

Χωρίς αυξήσεις στις τιμές του γάλακτος η ΔΩΔΩΝΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της γαλακτοβιομηχανίας κατά πλειοψηφία αποφάσισε «στην παρούσα φάση», όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της εταιρίας να μην προχωρήσει σε αύξηση των τιμών αγοράς γάλακτος από τους παραγωγούς. Για την απόφαση αυτή ελήφθησαν υπόψη τα εξής στοιχεία, όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση:
Όπως είναι γνωστό η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. πάντα παρέχει τις υψηλότερες τιμές αγοράς γάλακτος στους παραγωγούς της Ηπείρου. Στην σημερινή συγκυρία οι τιμές που παρέχει η ΔΩΔΩΝΗ είναι κατά μέσο όρο κατά 10,5% αυξημένες σε σχέση με τη μέση τιμή της αγοράς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ.
Στις παρούσες τιμές δεν υπολογίζεται το χρηματοοικονομικό κόστος της εταιρείας από τις χορηγούμενες προκαταβολές, που η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. δίνει στους παραγωγούς.
Ως γνωστόν η εταιρεία ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς (2010) έδωσε ως συμπληρωματική τιμή στους παραγωγούς το 45% περίπου των ετήσιων κερδών της. Ποσό το οποίο ξεπέρασε τα 3.000.000 ευρώ. Κατόπιν τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο δεν κατέστη δυνατόν να καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Με ανακοίνωσή της η ΕΑΣΙ για τη συγκεκριμένη απόφαση «καταγγέλλει εμπαιγμό εις βάρος του κτηνοτροφικού κόσμου της Ηπείρου και καλεί άμεσα την Διοίκηση της ΑΤΕ να επανεξέταση την θέση της»

Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην Ήπειρο

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή τουριστική έκθεση “Ταξίδι” που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία. Σύμφωνα νε ανακοίνωση της περιφέρειας Ηπείρου, θετικός είναι ο απολογισμός από τη συμμετοχή στην έκθεση, αφού εκτιμάται ότι η Ήπειρος βρίσκεται στις πρώτες τουριστικές επιλογές των Κυπρίων. Οι ενδείξεις για αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από τη Μεγαλόνησο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές με το κύριο βάρος του ενδιαφέροντος  να στρέφεται προς τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και σε τοπικά – παραδοσιακά προϊόντα, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Στο περίπτερό της περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν και εκπρόσωποι επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο της Ηπείρου. Στο πλαίσιο αυτό υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, διοργανώθηκε Workshop σε ειδική αίθουσα της έκθεσης, με θέμα: «Ήπειρος: Τουρισμός 12 μήνες το χρόνο – Τουριστικά Προγράμματα», στην οποία συμμετείχαν επιχειρηματικοί και θεσμικοί φορείς της Κύπρου.
Στην εκδήλωση έγινε στοχευμένη και ολοκληρωμένη παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου.

Περιοδεία σε Άρτα και Πρέβεζα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Άρτας πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κυριάκος Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας και υποδομών που αφορούν την περιοχή, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Παπασιώζος, ο πρώην βουλευτής Κώστας Καραμπίνας, ο πολιτευτής Γιώργος Στύλιος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευστάθιος Νάνος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δ.Σ. πρώην Νομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου, τοπικά στελέχη της ΝΔ και μέλη της Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος Αρταίων ευχαρίστησε για την επίσκεψη τον κ. Μητσοτάκη και του ζήτησε να σταθεί αλληλέγγυος στα προβλήματα της περιοχής.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκη, πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Δημαρχείο Πρέβεζας, στην Αντιπεριφέρεια Πρέβεζας, στο Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Αχέροντα και Καλαμά και στο Δημαρχείο Πάργας.

Προημερίδες για τον Αμβρακικό από την Πανηπειρωτική

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει σε συνεργασία με τους δήμους Πρέβεζας, Άρτας, Αμφιλοχίας και Ακτίου- Βόνιτσας προημερίδες που θα έχουν ως θέμα τις αιτίες ρύπανσης και μόλυνσης του Αμβρακικού Κόλπου, κυρίως όμως δράσεις και παρεμβάσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες και κοινωνικά ωφέλιμες από ειδικούς επιστήμονες κυρίως Πανεπιστημιακούς, οι οποίες θα καταγραφούν, αξιολογηθούν και κωδικοποιηθούν, ώστε να παρουσιαστούν στην κεντρική ημερίδα που θα γίνει στην Αθήνα, τα συμπεράσματα της οποίας θα προωθηθούν για υλοποίηση προς όλους τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας.

Αρωγή για τον εξοπλισμό του Οίκου Ευγηρίας ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών

Τον Οίκο Ευγηρίας επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή πρόεδρο Παναγιώτη Κιτσούλη, τον αντιπρόεδρο Φίλιππα Τσουμάνη, τον αντιδήμαρχο Βασίλη Μασσαλά και υπηρεσιακούς παράγοντες. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Φίλιος ζήτησε την  συμβολή των Γιαννιωτών ώστε να ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός του Οίκου και να τεθεί σε λειτουργία η μία τουλάχιστον από τις 4 πτέρυγες. Τα υλικά που χρειάζονται για τον Οίκο Ευγηρίας, είναι ηλεκτρικός εξοπλισμός, τηλεοράσεις, μικρά ψυγεία δωματίων, κάδρα, σεντόνια, κουβέρτες, κουρτίνες, εξοπλισμός κουζίνας, εξοπλισμός ιατρείου, φυσιοθεραπευτηρίου και εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης.

Και νέες επιτυχίες για την Ηπειρωτική κωπηλασία

Νέες επιτυχίες για την Ηπειρωτική κωπηλασία, αυτή τη φορά στη διεθνή ρεγκάτα του Έσσεν η οποία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου και συμμετείχε η ελληνική εθνική ομάδα.
Ήταν η πρώτη διεθνής εμφάνιση των ελλήνων κωπηλατών για το 2011.
Οι Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες κατέκτησαν 21 μετάλλια , εκ των οποίων 14 χρυσά, 2 ασημένια και 5 χάλκινα κατά την διάρκεια της.

Δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησε η Αλεξάνδρα Τσιάβου του Ναυτικού Ομίλου Ηγουμενίτσας:  στο σκίφ ελ βαρών γυναικών και μαζί με τη Χ. Γιαζιτζίδου στο διπλό σκίφ ελ βαρών γυναικών

Οι αθλητές του ΝΟΙ Β. Τζανίνης- Γ. Τζιάλλας, Γ.Τσίλης, Χ. Κουτσιάφτης-Α. Λαμπρίδης, κατέκτησαν 3 χρυσά, 2 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο:

Το ΠΕΑΚΙ επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Νεολαίας

Το Πανηπειρωτικό Στάδιο, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Νεολαίας Δημήτρης Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από μέλη της Αθλητικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί και υπηρεσιακούς παράγοντες. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους παλαίμαχους αθλητές Καραμανωλάκη, Κόκκα και Νικολαίδη, με τους οποίους συζητήθηκε η ολοκλήρωση και η αξιοποίηση του αθλητικού μουσείου που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ. Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με τους προπονητές των σωματείων Νικηφόρος Ανατολής (τζούντο), ΣΚΑ Ιωαννίνων (ενόργανη γυμναστική) και Πρωτοπόρος Αθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων (τοξοβολία- ξιφασκία) όπου καταγράφηκαν οι συνθήκες άθλησης και τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν.