Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella
  • Ελευθέρια 2011: Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις
  • Άμεση αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της χώρας ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τα Γιάννενα
  • Ετοιμότητα για εκλογές δήλωσε ο Α. Λυκουρέντζος
  • Συναντήσεις με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων είχε ο Υπουργός Yγείας
  • Περιοδεία στην Ήπειρο πραγματοποίησε η Ντ. Μπακογιάννη
  • Ο Βασίλης Ψαθάς αντιπεριφερειάρχης Άρτας
  • Τιμήθηκε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ
  • Νεκρό ζευγάρι ηλικιωμένων από ατελή καύση τζακιού
  • Ισόπαλο 1-1 το ντέρμπι Παναιτωλικού – ΠΑΣ

Ελευθέρια 2011: Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις

Με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ολοκληρώθηκαν χθες οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 98η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, εκατοντάδες Γιαννιώτες παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.

Μήνυμα αισιοδοξίας ότι η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για τη στήριξη των ασθενέστερων, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης, κάνοντας συγκρίσεις με το πώς ανταπεξήλθαν οι Έλληνες στην περίοδο της τουρκοκρατίας με τη σημερινή κατάσταση και περίοδο. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ την αξιωματική αντιπολίτευση ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μιας ομάδας νεαρών ατόμων, κοντά στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων, που καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης φώναζαν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής, είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί τελικά η μετάβαση του Κάρολου Παπούλια στη Λέσχη, όπου ήταν προγραμματισμένο να εγκαινιάσει έκθεση φωτογραφίας για την απελευθέρωση.

 

Άμεση αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της χώρας ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τα Γιάννενα

Άμεση αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της χώρας ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μιλώντας χτες το βράδυ στο επίσημο δείπνο του Δήμου Ιωαννιτών που παρατέθηκε στα πλαίσια των εορτασμών για την 98η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι: «Πληρώνουμε λάθη δεκαετιών και την αδυναμία των ευρωπαϊκών ηγεσιών να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Το μόνο που μπορεί να μας κρατήσει είναι μία εθνική στρατηγική μακράς πνοής, η οποία θα υπηρετηθεί με συνέπεια από την πολιτική τάξη και θα πείσει τους Έλληνες πολίτες για την ορθότητα και την προοπτική της», ενώ ταυτόχρονα στάθηκε υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας τονίζοντας: «Η ελληνική δημόσια περιουσία είναι σε μεγάλο βαθμό ακατάγραπτη και σε εγκληματικό βαθμό καταπατημένη. Η αξιοποίησή της, όπως και εκείνη των ακινήτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, είναι επιτακτική ανάγκη. Έχουμε φορτώσει ένα δυσβάστακτο χρέος στις πλάτες των παιδιών μας και οφείλουμε να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τώρα. Έχουμε την ιστορική ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε να απαλλάξουμε την επόμενη γενιά από ένα βάρος για το οποίο δεν ευθύνεται».

 

Ετοιμότητα για εκλογές δήλωσε ο Α. Λυκουρέντζος

«Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση εκλογών», δήλωσε από τα Γιάννενα ο γραμματέας  της Νέας Δημοκρατίας  Α. Λυκουρέντζος, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. “Ο πρωθυπουργος έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει εκλογές. Αν αισθάνεται σε δυσαρμονία με την κοινωνία ας το πράξει.» κατέληξε ο κ. Λυκουρέντζος.

 

Συναντήσεις με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων είχε ο Υπουργός υγείας

Χθές Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος πραγματοποίησε σύσκεψη με τις διοικήσεις των νοσοκομείων του νομού Ιωαννίνων (Γ.Ν . Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστας», Π. Γ. Ν. Ιωαννίνων), καθώς και τους υπεύθυνους των λογιστηρίων τους. Στη συνέχεια, ακολούθησαν ξεχωριστές συναντήσεις με την ΕΙΝΗ, τις διοικήσεις των νοσοκομείων, καθώς και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων των νοσοκομείων και της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Περιοδεία στην Ήπειρο πραγματοποίησε η Ντ. Μπακογιάννη

Τριήμερη περιοδεία στην Ήπειρο πραγματοποίησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συναντήθηκε το Σάββατο με την Ομάδα Πρωτοβουλίας της Θεσπρωτίας και εγκαινίασε τα γραφεία του κόμματος της στην Άρτα και στην Πρέβεζα.

Ο Βασίλης Ψαθάς αντιπεριφερειάρχης Άρτας

Ο Βασίλης Ψαθάς  εξελέγη νέος Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, από την παράταξη της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου,στην τρίτη τελικά ψηφοφορία με 17 ψήφους, από  τους 30 παρόντες περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης . Η εκλογή έγινε με κάλπη στην Περιφερεια Ηπείρου, στα Γιάννενα. Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Άρτας, κ.κ. Γαλάνης, Κατέρης και Διβάρης.

Τιμήθηκε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

Τον Ηπειρώτη Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου τίμησαν το απόγευμα του Σαββάτου η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου. Ο κ. Οικονόμου, που βρέθηκε στα Γιάννινα με αφορμή τη σημερινή 98η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης, δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος, αφού τιμάται τόσο από την Αστυνομική Διεύθυνση που ξεκίνησε τη θητεία του, όσο και ως Ηπειρώτης. Τον κ. Οικονόμου προσφώνησαν ο Αρχηγός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου Κωνσταντίνος Σκαλτσάς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου.

Νεκρό ζευγάρι ηλικιωμένων από ατελή καύση τζακιού

Ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκε νεκρό, μέσα στο σπίτι τους, στο Παλαιοχωράκι του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας. Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει πως οι ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα που προκλήθηκε από καύση. Τα αίτια ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ισόπαλο 1-1 το ντέρμπι Παναιτωλικού – ΠΑΣ

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στη Β΄ Εθνική κατηγορία, ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Έτσι η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες παρέμεινε στους πέντε βαθμούς με τον ΠΑΣ να είναι στην πρώτη θέση με 54 και την ομάδα του Παναιτωλικού να είναι στη δεύτερη θέση με 49 βαθμούς.