Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Πρωτοβουλίες για «νοικοκύρεμα» της ΔΕΥΑΙ

Νέος Δοικητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Γενική Συνέλευση των κατοίκων Κοσμηράς για το ΧΥΤΥ

Με περιβαλλοντικά θέματα συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ιωαννιτών

Βανδαλισμοί σε άγαλμα στα Ιωάννινα

Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα

Συνελήφθη Αιγύπτιος για μεταφορά ναρκωτικών

Πρωτοβουλίες για «νοικοκύρεμα» της ΔΕΥΑΙ

Στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ΔΕΥΑΙ αναφέρθηκαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της επιχείρησης Δημήτρης Θεμελής και ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης Κώστας Γιωτάκης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Θεμελής η ΔΕΥΑΙ παρουσιάζει υστέρηση εσόδων που ανέρχονται στα επτά εκατομμύρια ευρώ για τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια περίπου. Πρόκειται για οφειλές από ιδιώτες, επιχειρήσεις αλλά και δημόσιους οργανισμούς, οι οποίοι τώρα καλούνται να προχωρήσουν στην τακτοποίησή τους.
Η ΔΕΥΑΙ, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, και προχωρά την υλοποίηση δράσεων που θα επιτρέψουν τις περιστολές εξόδων και την αύξηση των εσόδων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ευελπιστεί ότι θα καταστεί εφικτή και η μείωση των τιμολογίων της ύδρευσης. 

Νέος Δοικητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

O κ. Βασίλης Δημόπουλος, είναι ο νέος διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ο κ. Δημόπουλος, με καταγωγή από την Πάτρα, είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση και έχει θητεύσει σε ανάλογες θέσεις στο πρόσφατο παρελθόν όπως στα νοσοκομεία Κορίνθου-Τρίπολης και Μεσολογγίου και Διοικητικός Διευθυντής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Γενική Συνέλευση των κατοίκων Κοσμηράς για το ΧΥΤΥ

Γενική συνέλευση των κατοίκων της Κοσμηράς και των όμορων τοπικών διαμερισμάτων διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα την Κυριακή 5 Ιουνίου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων και η πρόταση για την χωροθέτηση εργοστασίου επεξεργασίας.  Μέλη της Επιτροπής συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο, τους αντιδημάρχους Θωμά Μπέγκα και Δημήτρη Νάστο και τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της επιτροπής παραλαβής της μελέτης Θανάση Μανταλόβα όπου συζήτησαν διεξοδικά το θέμα. Τα μέλη της επιτροπής επεσήμαναν για μια ακόμα φορά τις ενστάσεις τους στη χωροθέτηση του εργοστασίου στην περιοχή.

Με περιβαλλοντικά θέματα συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ιωαννιτών

Το Σάββατο, στις 10 και μισή το πρωί, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ιωαννιτών, στο συνεδριακό κέντρο της Νήσου. Η συνεδρίαση είναι αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου. Τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη είναι ανάλογα:
– Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και περιβάλλον
– Λίμνη: πιέσεις σε ένα υδάτινο οικοσύστημα
– Ορθολογική Διαχείριση  Απορριμμάτων: μια πρόκληση για τον 21ο αιώνα και για το Δήμο Ιωαννιτών
–  Ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης   

Βανδαλισμοί σε άγαλμα στα Ιωάννινα

Εκτεταμένες φθορές υπέστη το άγαλμα του Αλέξανδρου Πάλλη, που ήταν τοποθετημένο στην παραλίμνιο, στην Σπηλιά του Διονυσίου Φιλοσόφου. Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή της εκφράζει την βαθιά της θλίψη για το συμβάν και διερευνά τόσο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε όπως και την δυνατότητα αποκατάστασης του αγάλματος. Η προτομή του Αλέξανδρου Πάλλη ήταν έργο του γλύπτη του μεσοπολέμου Κώστα Δημητριάδη.

Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή τονίζει ότι «είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου αγάλματα και γλυπτά βάφονται παρουσιάζοντας στη συνέχεια μία αλγεινή εικόνα, που δεν αξίζει σε μία πόλη με την ιστορία και την παράδοση των Ιωαννίνων και καλεί όλους μας να «δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε, στη διατήρηση και την προστασία του»

Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα

Πολιτική εκδήλωση διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή, 3 Ιουνίου, στις 8:00΄ το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση) με θέμα:
Οικονομική κρίση. Ένας χρόνος μνημόνιο. Η απάντηση της Αριστεράς.
Ομιλητές: Σοφία Σακοράφα, ανεξάρτητη βουλευτής, μέλος της Πρωτοβουλίας Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, Θόδωρος Παρασκευόπουλος,
οικονομολόγος, επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Συνελήφθη Αιγύπτιος για μεταφορά ναρκωτικών

Πενηνταπεντάχρονος Αιγύπτιος, συνελήφθη χτες από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας γιατί σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν 65 κιλά και 164 γραμμάρια κάνναβης. Η σύλληψή του έγινε στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, το σταμάτησαν για έλεγχο και στο εσωτερικό του βρήκαν 65 δέματα, που περιείχαν την ποσότητα της κάνναβης. Ο Αιγύπτιος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ηγουμενίτσας, ενώ έρευνες για τους συνεργάτες του γίνονται από τη Δίωξη Ναρκωτικών.