Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

Στην Ηγουμενίτσα και στα Γιάννενα σήμερα ο Χρ. Παπουτσής

Ενοποίηση των δημοσίων φορέων Πρόνοιας

Κινητοποίηση για τη ΔΩΔΩΝΗ στην Πρέβεζα

Ο Περιφερειάρχης για τις πτηνοτροφικές μονάδες

Στα χέρια της ΑΔ Ιωαννίνων μεταφορείς ναρκωτικών

Συνελήφθησαν αλλοδαποί για ληστεία στην Ηγουμενίτσα

Η Φλόγα των Special Olympics στην Πρέβεζα

Ο Πύρρος Δήμας «θα είναι αρωγός» στις πρωτοβουλίες του Δήμου Ιωαννιτών για τον αθλητισμό

Στην Ηγουμενίτσα και στα Γιάννενα σήμερα ο Χρ. Παπουτσής

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής,   σήμερα Τετάρτη, 1η Ιουνίου 2011, θα βρίσκεται στην Κέρκυρα όπου θα μιλήσει  στη συνεδρίαση  της Επιτροπής Μετανάστευσης & Προσφύγων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός, κ. Παπουτσής θα μεταβεί στην Ηγουμενίτσα όπου στη 1 μμ θα    συμμετάσχει σε σύσκεψη, που διοργανώνει ο δήμαρχος κ. Γιώργος Κάτσινος,   για θέματα ασφάλειας της πόλης.  Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ).

Στις 3 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, υπό την προεδρία του Υπουργού σύσκεψη, με θέμα: αντιπυρική προστασία 2011 και συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στις περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης και ο Αρχηγός  του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί για να παραστούν οι Περιφερειάρχες, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Δήμαρχοι Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, οι Περιφερειακοί Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, οι Περιφερειακοί Αστυνομικοί Διευθυντές, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και του Στρατού καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμόδιων Διευθύνσεων.

 

Ενοποίηση των δημοσίων φορέων Πρόνοιας

Την ενοποίηση των δημόσιων φορέων πρόνοιας, που από 91 γίνονται 22 ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, με στόχο, όπως αναφέρει, την επίτευξη οικονομίας κλίμακας, τη μείωση της γραφειοκρατίας και την καλύτερη αξιοποίηση προσωπικού και πόρων. Σε κάθε διοικητική περιφέρεια θα υπάρχουν ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για άτομα με Αναπηρία και ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για το Παιδί και την Οικογένεια. Οι υφιστάμενες μονάδες θα εξακολουθούν να λειτουργούν ως παραρτήματα του ενιαίου Οργανισμού με εξειδικευμένο αντικείμενο και οι θέσεις απασχόλησης ενσωματώνονται στο νέο φορέα. Αναλυτικά, οι συνενώσεις στην Ήπειρο έχουν ως εξής:

Τα 9 NΠΔΔ συνενώνονται σε 2:
Στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Παιδιού και Οικογένειας πρόκειται να ενταχθούν τα:
1. Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Φιλιατών Θεσπρωτίας
2. Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Κόνιτσας
3. Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ιωαννίνων
4. Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Πωγωνιανής
Στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑμεΑ πρόκειται να ενταχθούν τα:
1. Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ιωαννίνων «Νεομάρτυς Γεώργιος»
2. Θεραπ. Χρoνίων Παθήσεων Ηγουμενίτσας
3. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Πρεβέζης
4. Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Φιλιατών Θεσπρωτίας
5. ΚΑΑΚΥΚΑΜΕΑ Άρτας

 

Κινητοποίηση για τη ΔΩΔΩΝΗ στην Πρέβεζα

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες στην Πρέβεζα οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου.  Μετά τις αντίστοιχες διαμαρτυρίες – κατά της ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας – που πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα και στην Άρτα, στην πόλη της Πρέβεζας, οι παραγωγοί συναντήθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στον κόμβο της Νικόπολης και στην συνέχεια με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα κατευθύνθηκαν στην πόλη  και κατέληξαν στην Αγροτική Τράπεζα την είσοδο της οποίας απέκλεισαν με αγροτικά μηχανήματα για δύο περίπου ώρες. Οι παραγωγοί την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν αντίστοιχη κινητοποίηση στην Ηγουμενίτσα ενώ σήμερα το απόγευμα θα συμμετάσχουν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί το θέμα της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ».

 

Ο Περιφερειάρχης για τις πτηνοτροφικές μονάδες

Την υποχρέωση των ιδιοκτητών πτηνοτροφικών μονάδων να τηρούν επακριβώς τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους για την διάθεση των στερεών αποβλήτων, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων. Παράλληλα προανήγγειλε την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών για τη διαχείριση των νεκρών πτηνών, καθώς και για λήψη άλλων μακροπρόθεσμων μέτρων. Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι αρμόδια για τον έλεγχο τήρησης των Περιβαλλοντικών όρων είναι η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, η οποία και δια των τοπικών της συμβουλίων θα πρέπει να παρεμβαίνει και να ενημερώνει τις υπηρεσίες για τις απαραίτητες στη συνέχεια ενέργειες.

 

Στα χέρια της ΑΔ Ιωαννίνων μεταφορείς ναρκωτικών

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων συνέλαβαν Αλβανούς διακινητές ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας.
Συγκεκριμένα αστυνομικός από τα Γιάννινα προσποιούμενος τον «μεταφορέα» και υπό την διακριτική παρακολούθηση των αστυνομικών τόσο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών όσο και του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιωαννίνων πήγε σε περιοχή του Δελβινακίου, κοντά στη γέφυρα Πωγωνιανής, και παρέλαβε μετά από τηλεφωνική υπόδειξη δύο σάκους που περιείχαν 41 κιλά χασίς.
Στη συνέχεια ο αστυνομικός πάντα υπό την διακριτική παρακολούθηση συναδέλφων του έφτασε στη Νέα Αγχίαλο, σε περιοχή του λιμανιού, όπου έφτασαν για την παραλαβή ναρκωτικών με Ι.Χ. αυτοκίνητο δύο Αλβανοί με τους οποίους προηγουμένως ο αστυνομικός, που προσποιήθηκε τον μεταφορέα των ναρκωτικών, είχε τηλεφωνική επικοινωνία. Οι δύο έμποροι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω κατά τη διάρκεια της παραλαβής των ναρκωτικών.

Συνελήφθησαν αλλοδαποί για ληστεία στην Ηγουμενίτσα

Στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υ.Α. Ηγουμενίτσας συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, διότι από κοινού με άλλους οκτώ (8) ομοεθνείς τους, οι οποίοι αναζητούνται, με την πρόφαση ότι θα οδηγήσουν  σε κατάλυμα και θα προσφέρουν φαγητό σε τέσσερις (4) Αφγανούς υπήκοους, τους χτύπησαν και με την απειλή αυτοσχέδιων μαχαιριών τους αφαίρεσαν συνολικά χρηματικό ποσό πεντακοσίων (500) € και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, από την Υ.Α. Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Η Φλόγα των Special Olympics στην Πρέβεζα

Την Φλόγα των Spec ial Olympics θα υποδεχτεί η πόλη της Πρέβεζας την Δευτέρα 13 Ιουνίου.Η Λαμπαδηδρομία –στην οποία θα συμμετάσχουν και δύο Πρεβεζάνοι αθλητές του τέννις- θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από τον κόμβο της ζεύξης και μέσω της παραλιακής οδού και της Ελ. Βενιζέλου θα καταλήξει στην πλατεία Ανδρούτσου. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης σε δήλωσή του εκφράζει «την ιδιαίτερη χαρά του για το ότι η Πρέβεζα θα φιλοξενήσει την Φλόγα και τους λαμπαδηδρόμους των Spesial Olympics καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν σ ΄αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση και να χειροκροτήσουν την υπερπροσπάθεια των αθλητών που αποδεικνύουν ότι η αγάπη για την ζωή μπορεί να ξεπεράσει κάθε είδους αναπηρία».

Ο Πύρρος Δήμας «θα είναι αρωγός» στις πρωτοβουλίες του Δήμου Ιωαννιτών για τον αθλητισμό

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Πύρρο Δήμα, είχε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Προπονητών Άρσης Βαρών και μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Ιωαννιτών Χρήστος Τριφύλλης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα προβολής και ανάπτυξης του αθλήματος τόσο σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο, όπως και τρόποι προσέλκυσης των νέων στην άρση βαρών και γενικότερα στον αθλητισμό. Ο Πύρρος Δήμας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, δήλωσε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών για την προώθηση και την ανάδειξη της άρσης βαρών και του αθλητισμού γενικότερα και στην πρόσκληση του κ. Τριφύλλη δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί άμεσα την Ηπειρωτική πρωτεύουσα.