Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Αρνητικά τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Δημόκριτου

Πραγματοποιήθηκε στην Άρτα η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Κτιριακή αποκατάσταση των δικαστικών υπηρεσιών Άρτας

Επίσκεψη στον ΧΥΤΑ του Ελληνικού

Το καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου

Το σκι επιστρέφει στην Παμβώτιδα

Στα Γιάννενα ο Πύρρος Δήμας

Ισόπαλος ο ΠΑΣ

Αρνητικά τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Δημόκριτου

 

Δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έγιναν, από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», σε δείγματα ζωικών προϊόντων και ατμοσφαιρικού αέρα, μετά την φωτιά στη χωματερή της Δουρούτης.

Τις δειγματοληψίες, πραγματοποίησε ειδικό κλιμάκιο δειγματοληψίας ατμοσφαιρικού αέρα του Δημόκριτου, στις 27 Ιουλίου και το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, στις 3 Αυγούστου.

Αναλύθηκαν δείγματα πρόβειου, γίδινου και αγελαδινού γάλακτος, αυγών και αέρα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση που εστάλη στο Δήμο Ιωαννιτών και την ΤΕΔΚ Ιωαννίνων και υπογράφεται από τον υπεύθυνο του εργαστηρίου φασματομετρίας Λεόντιο Λεοντιάδη «τα αποτελέσματα των μετρήσεων στα ζωικά προιόντα βρέθηκαν εντός των θεσμοθετημένων ορίων… Οι τιμές διοξινών στον ατμοσφαιρικό αέρα, για τις οποίες δεν ορίζονται από τη νομοθεσία οριακές τιμές, βρέθηκαν σε κανονικά επίπεδα».

Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος είχε ενημερωθεί προφορικά για τα αποτελέσματα και είχε κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Πραγματοποιήθηκε στην Άρτα η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Άρτα η Περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου, με κύριο στόχο να διαμορφωθεί το Πρόγραμμα Επανεκκίνησης στην οικονομία, την κοινωνία και το κράτος.
Ιδιαίτερα σημαντική και ουσιαστική χαρακτήρισαν τη διαδικασία ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Γιάννης Μίχας, οι οποίοι σημείωσαν πως οι πολίτες εμπιστεύονται το ΠΑΣΟΚ και παρά τα μέτρα λιτότητας, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις μεταρρυθμίσεις.
Τα οφέλη της Συνδιάσκεψης για την προώθηση των τοπικών ζητημάτων επεσήμαναν οι βουλευτές Άρτας Δημήτρης Τσιρώνης και Παύλος Στασινός, τονίζοντας ότι η Συνδιάσκεψη έρχεται σε συνέχεια της πρωθυπουργικής επίσκεψης και της παρουσίας του κυβερνητικού κλιμακίου στην Άρτα, από τις οποίες προέκυψαν σημαντικές δεσμεύσεις.

Κτιριακή αποκατάσταση των δικαστικών υπηρεσιών Άρτας

Την κτιριακή αποκατάσταση των δικαστικών υπηρεσιών Άρτας εξετάζει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή, στα πλαίσια της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο που έγινε χθες το πρωί στην Άρτα.

Ο κ. Πεταλωτής, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας και τους τοπικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκε το παλιό Δικαστικό Μέγαρο, καθώς και το προκάτ κτίριο που στεγάζει το Πρωτοδικείο Άρτας. Αμέσως μετά την επίσκεψη ο υφυπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε τη βούληση να μπει σε προτεραιότητα το ζήτημα του δικαστικού μεγάρου και πρόκειται να συναντηθεί με τους βουλευτές και τους φορείς της Άρτας στο γραφείο του στην Αθήνα σε δέκα ημέρες, ώστε παρουσία στελεχών της «Θέμις Κατασκευαστική» να γίνει επιτόπου ο σχεδιασμός και στη συνέχεια να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις σε νέα του επίσκεψη στην Ήπειρο.

Αισιόδοξος ότι θα δρομολογηθεί η επίλυση των προβλημάτων εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, εκφράζοντας την ελπίδα η παρουσία του υφυπουργού να είναι καταλυτική στις εξελίξεις, ώστε το νέο Δικαστικό Μέγαρο Άρτας να πάρει σάρκα και οστά.

Επίσκεψη στον ΧΥΤΑ του Ελληνικού

 

Τον ΧΥΤΑ στο Ελληνικό επισκέφθηκαν ο αντιπρόεδρος του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ιωαννίνων Σάκης Βλέτσας και ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Η επίσκεψη αυτή έγινε σε συνέχεια της συνάντησης εκπροσώπων όλων των Δήμων του Νομού και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, με στόχο να τεθεί άμεσα το έργο σε λειτουργία.

Ο αντιδήμαρχος και ο αντιπρόεδρος του Φορέα συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον ανάδοχο του έργου και από κοινού εξετάστηκε η ετοιμότητα για τη λειτουργία του.

Κατά την επιτόπια επίσκεψη, συζητήθηκαν επίσης η διαδρομή και οι δυνατότητες πρόσβασης των απορριμματοφόρων.

Από τον αντιδήμαρχο Θωμά Μπέγκα έχει δοθεί εντολή προκειμένου να εκπονηθεί ολοκληρωμένη εισήγηση για το κυκλοφοριακό και τις διαδρομές των απορριμματοφόρων με βασικό κριτήριο την ασφάλεια.

Το καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου

 

Σήμερα στη μία το μεσημέρι,  θα συνεδριάσει το  Περιφερειακό Συμβουλίου Ηπείρου, στο οποίο  θα παρίσταται και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Κανελλόπουλος,  με θέμα ημερήσιας διάταξης:

«ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» -εργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-

Το αγροτικό καλάθι ανά περιφέρεια, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, περιλαμβάνει τρεις «κατηγορίες» προϊόντων. Προϊόντα που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό, όπως είναι ενδεικτικά το κρασί και το λάδι, προϊόντα που αναδεικνύουν την ταυτότητα κάθε περιοχής, και προϊόντα που καλύπτουν τις επισιτιστικές ανάγκες της χώρας.

Το σκι επιστρέφει στην Παμβώτιδα

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και με την συνδιοργάνωση του Πνευματικού Κέντρου ο Όμιλος Σκι Παμβώτις, διοργανώνει στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου τον αγώνα «Παμβώτις Open 2011».

Στον αγώνα, θα συμμετάσχουν 70 αθλητές επιδόσεων, όλων των κατηγοριών οι οποίοι θα αγωνιστούν στο αγώνισμα του σλάλομ.

Με την διοργάνωση αυτή το σκι επιστρέφει στην λίμνη των Ιωαννίνων μετά από πολλά χρόνια.

Στα πλαίσια του αγώνα, ο Όμιλος Σκι Παμβώτις,  προγραμματίζει συνάντηση παλιών αθλητών από όλη την Ελλάδα που «πέρασαν» από τα Γιάννενα ενώ θα τιμήσει συμπολίτες μας, που στο παρελθόν είχαν συνεισφέρει στην ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή.

Επίσης, κι εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί μια προσπάθεια επιπέδου ρεκόρ Γκίνες, όπου δύο σκάφη αγώνα, θα τραβήξουν ταυτόχρονα και σε όλο το μήκος της λίμνης, σαράντα  αθλητές σκι.

Στα Γιάννενα ο Πύρρος Δήμας

Στα Γιάννενα βρέθηκε ο Ολυμπιονίκης και πρόεδρος σήμερα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Πύρρος Δήμας, ο οποίος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο, τον πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Δημήτρη Παπαδόπουλο και παράγοντες και προπονητές του ΑΟ Σπάρτακος Ιωαννίνων.
Ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν αφενός να συζητήσει θέματα που αφορούν την άρση βαρών με κυρίαρχο την ολοκλήρωση της αίθουσας βαρέων αθλημάτων, αφετέρου να στηρίξει τον αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα μεταξύ των βετεράνων του ΠΑΣ και της ομάδας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Αθλητών, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 4 το απόγευμα στο Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδων με τα έσοδα να διατίθενται για την ενίσχυση της Φλόγας.

Ισόπαλος ο ΠΑΣ

Με το βαθμό της ισοπαλίας και σκορ 0-0 ξεκίνησε ο ΠΑΣ  την πρεμιέρα του πρωταθλήματος αντιμέτωπος με τον Άρη στους Ζωσιμάδες.