Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Εξελέγη το ΔΣ της ΠΕΔ

Συνάντηση για τον Οδικό Άξονα Άκτιο-Αμβρακία

Δημόσια Διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχέδιο

Όχι σε εφεδρεία και απολύσεις από τη Σύγκλητο

Συνελήφθησαν να κλέβουν ακτινίδια

Συνελήφθη δραπέτης

Εξελέγη το ΔΣ της ΠΕΔ

Απόλυτη πλειοψηφία εδρών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων  Ηπείρου εξασφάλισε το ψηφοδέλτιο των δημάρχων και συμβούλων που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Με 67 ψήφους που έλαβε εκλέγει τα 13 από τα 21 μέλη, ενώ το ψηφοδέλτιο από τη Ν.Δ  με 44 ψήφους κέρδισε 7 έδρες και μια έδρα. Πρώτος σε ψήφους ήταν ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος με 48 ψήφους και ακολούθησαν με 47 ψήφους ο επικεφαλής Γ. Παπαλέξης και η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση.

Από την παράταξη που στήριξε η Ν.Δ εκλέγονται οι δήμαρχοι Δ. Γιολδάσης με 32 ψήφους, ο Μ. Γαρνέλης με 28 και Ν. Τσομπίκος με 27. Με 7 ψήφους εξελέγη ο μεμονωμένος υποψήφιος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βασίλης Μασσαλάς.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν κατάφερε να εκλέξει αντιπρόσωπο.

Συνάντηση για τον Οδικό Άξονα Άκτιο-Αμβρακία

Το θέμα του Οδικού Άξονα Άκτιο-Αμβρακία συζητήθηκε στο πλαίσιο συνάντησης που είχε ο βουλευτής Λευκάδας Σπύρος Μαργέλης με τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιάννη Μαγκριώτη και το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, κ. Σέργιο Λαμπρόπουλο. Ο Υφυπουργός βεβαίωσε το βουλευτή πως το έργο προχωράει χωρίς προβλήματα και με στόχο μέσα στο 2011 να δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα από Λουτράκι έως Αμβρακία (ευρεία παράκαμψη της Αμφιλοχίας). Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν  οι προοπτικές για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην υλοποίηση της σύμβασης για την κατασκευή της Ιόνιας οδού  από την άρνηση των τραπεζών για περαιτέρω χρηματοδότηση των έργων. Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε πως μέσα στους προσεχείς μήνες θα έχουν παρθεί όλες οι αποφάσεις.

 

Δημόσια Διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχέδιο

Tην Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί η 1η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης με θέμα ημερήσιας διάταξης:
«Συζήτηση και διατύπωση γνώμης της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης επί του σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου περιόδου 2012-2014».

Το κείμενο του Στρατηγικού Σχεδιασμού, όπως εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Ηπείρου, είναι ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου (www.php.gov.gr) για διαβούλευση και για γνώση του περιεχομένου του.

Η πρόσκληση έχει αποσταλεί στα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, στους επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στους Εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Η συνεδρίαση είναι ανοικτή και μπορεί να την παρακολουθήσει όποιος πολίτης το επιθυμεί.

Όχι σε εφεδρεία και απολύσεις από τη Σύγκλητο

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεδρίασή της συζήτησε την νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ύστερα από την ψήφιση του Νόμου για τα ΑΕΙ.

Η Σύγκλητος επιβεβαιώνει την απόφασή της να στηρίξει προσφυγές για όλες τις πράξεις που θα εκδοθούν και θα βασίζονται στις διατάξεις του Νόμου 4009/11.  σύμφωνα με απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων στις 2/9/2011.
Επίσης, στην απόφασή της, η Σύγκλητος εκφράζει τη ριζική αντίθεσή της σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο απόλυσης ή εφεδρείας εργαζομένου στο Ίδρυμα ή διαγραφής φοιτητών.
Η Σύγκλητος του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τέλος, θεωρεί ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην έκδοση δελτίου ειδικού εισιτηρίου για τους φοιτητές του Ιδρύματος και υποστηρίζει τις ενέργειες της Πρυτανείας και των Προέδρων των Τμημάτων, για να δοθεί αυτή η δυνατότητα στο Πανεπιστήμιο.

Συνελήφθησαν να κλέβουν ακτινίδια

Δυο Αλβανούς υπηκόους, 26 και 25 ετών αντίστοιχα, συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης στην Άρτα το πρωί της Δευτέρας καθώς μετά από έρευνα προέκυψε πως οι συλληφθέντες είχαν αφαιρέσει το πρωί της ίδιας ημέρας από κτήμα καλλιέργειας ακτινιδίων σε αγροτική περιοχή της Άρτας ποσότητα  διακοσίων πέντε (205) κιλών ακτινιδίων, τα οποία και μετέφεραν, με Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 26χρονου.

Συνελήφθη δραπέτης

Στη σύλληψη ενός 31χρονου Έλληνα, δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, προχώρησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά.
Ο δραπέτης ο οποίος αναζητούνταν από τις 17 Αυγούστου συνελήφθη στην Ανατολή. Ο 31χρονος είχε παραβιάσει 9ημερη τακτική άδεια, που του είχε χορηγηθεί από το κατάστημα κράτησης Τρικάλων, στο οποίο κρατείτο, εκτίοντας ποινή κάθειρξης πέντε ετών και τεσσάρων μηνών για ληστεία, παράνομη οπλοφορία και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.