Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Δικαστική νίκη για την ΑΤΕ

Απόφαση για ρύθμιση χρεών προς το Δήμο Ιωαννιτών

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου. Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Ακυρώθηκε η πτήση λόγω κακοκαιρίας

Ληστεία στην Άρτα

Όπλα εντοπίστηκαν στα Ελληνοαλβανικά Σύνορα

Δικαστική νίκη για την ΑΤΕ

Υπέρ της ΑΤΕ εκδόθηκε η δικαστική απόφαση για την παλαιότερη απόκτηση από την τράπεζα μετοχικού ποσοστού 7,7% της «Δωδώνη», εκτός από το αρχικό 60% που κατείχε. Όμως συνέχεια θα έχει η δικαστική διένεξη των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, με την Αγροτική Τράπεζα, καθώς οι δικαστές απορρίπτουν την ένσταση των συνεταιριστικών οργανώσεων, όμως τους παρέχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν σε πρωτόδικο βαθμό. Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων ο διοικητής της ΑΤΕbank, Θ. Πανταλάκης καλεί τους επικεφαλείς των Ενώσεων σε συνάντηση την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του, ώρα 11:00 το πρωί.

Απόφαση για ρύθμιση χρεών προς το Δήμο Ιωαννιτών

Απόφαση για ρύθμιση οφειλών έλαβε η Δημοτική Αρχή Ιωαννιτών. Η απόφαση αφορά χρέη που προέρχονται από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι και τον Ιούλιο του 2011, ενώ όπως έκανε γνωστό με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Νίκος Μάντης, η Δημοτική Αρχή άμεσα θα φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για ανάλογη ρύθμιση χρεών που αφορούν στην περίοδο προ του 2009.
Να σημειωθεί ότι στο Δήμο υπάρχουν βεβαιωμένα χρέη συμπολιτών ακόμη και από το 1993.
Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων εξήντλησε όλα τα περιθώρια που προβλέπονται από το Νόμο αποφασίζοντας το ανώτερο όριο μηνιαίων δόσεων που ανέρχεται στις είκοσι (20). Το ελάχιστο ύψος κάθε δόσης φτάνει στα 300 ευρώ.
Η ρύθμιση που αποφασίστηκε αφορά σε όλες τις περιπτώσεις οφειλών, πλην εκείνων που προέρχονται από πρόστιμα αυθαιρέτων.
Ανάλογα με τη ρύθμιση, μπορεί να υπάρξει μείωση προσαυξήσεων από 70% μέχρι και 85%.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου. Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου, σε 1500 πόλεις της Ευρώπης και σε τέσσερις του Καναδά, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή πεζοί και να μειωθεί η χρήση του αυτοκινήτου

Από τις εννέα το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι, της Πέμπτης, στα πλαίσια της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο θα παραμείνει κλειστό για τα αυτοκίνητα το εμπορικό κέντρο των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα η κίνηση θα απαγορευθεί στις οδούς Μιχαήλ Αγγέλου, Μελανίδη, Βλαχλείδη, Οπλαρχηγού Πουτέτση, Γρηγορίου Σακκά και Ζυγομάλλη.

Πρόκειται για τις οδούς που περιλαμβάνονται στο δίκτυο πεζοδρομήσεων του Δήμου, έργο που έχει εγκριθεί ήδη από το ΕΣΠΑ και χρηματοδοτείται στο σύνολό του, με το ποσό των 5,9 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση να αποφευχθεί το παρκάρισμα στους συγκεκριμένους δρόμους πριν την ώρα έναρξης της απαγόρευσης.

Ακυρώθηκε η πτήση λόγω κακοκαιρίας

Ακυρώθηκε η χθεσινοβραδινή πτήση της Olympic Air από τα Ιωάννινα προς την Αθήνα λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Το αεροσκάφος απογειώθηκε κανονικά από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, αλλά στην διαδρομή του προς τα Γιάννινα, λόγω της κακοκαιρίας, επέστρεψε στην Αθήνα.. Στην Ήπειρο επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενώ η θερμοκρασία υα υποχωρήσει αισθητά 6-9 βαθμούς.

Ληστεία στην Άρτα

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό δύο άγνωστων δραστών, οι οποίοι χθες το βράδυ  στη Σγάρα Άρτας,  αφού  διέρρηξαν σπίτι  ιδιοκτησίας  ημεδαπού, εισήλθαν εντός αυτού και με τη χρήση μαχαιριού και με άσκηση σωματικής βίας προκάλεσαν  σωματικές βλάβες σε δύο ημεδαπές, ηλικίας 77 και 78 ετών και αφαίρεσαν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα. Επίσης,  οι δράστες αφαίρεσαν από αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι  δύο  τραπεζικά βιβλιάρια. Οι παθούσες μεταφέρθηκαν για παροχή των πρώτων βοηθειών στο  Γενικό Νοσοκομείο Άρτας όπου και  νοσηλεύονται. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βουργαρελίου Άρτας.

Όπλα εντοπίστηκαν στα Ελληνοαλβανικά Σύνορα

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας εντόπισαν προ ημερών, σε ορεινή, δύσβατη και δασώδη περιοχή στον Αμάραντο Κόνιτσας του Νομού Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ειδικά διαμορφωμένο χώρο,  όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο  πολεμικά τυφέκια  τύπου Kalaznikof, μία χειροβομβίδα, αμυντικού τύπου. ΤρεIς γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου kalasnikof με  εξήντα έξι (66)  φυσίγγια και μία ξιφολόγχη.
Ο χώρος είχε τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση από αστυνομικούς, πλην όμως κανένας δεν εμφανίστηκε για την παραλαβή  των  όπλων. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων δραστών.