Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Η 9η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών στα Ιωάννινα

Περιοδεία στην Ήπειρο του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή

Κλειστές σήμερα οι Δ.Ο.Υ Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Πλαστογράφησε ιατρικές συνταγές για να προμηθευτεί ναρκωτικά

Συνελήφθησαν 35 λαθρομετανάστες με προορισμό την Ηγουμενίτσα

Στην πειθαρχική επιτροπή θα απολογηθεί ο ΠΑΣ

Η 9η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών στα Ιωάννινα

Η 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών, με αφετηρία τα Σέρβια της Κοζάνης, διατρέχει από τις 27 Αυγούστου όλη την Ελλάδα, στα χέρια των νέων εθελοντών αιμοδοτών, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.      
Οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών των Ιωαννίνων και άλλοι φορείς που σχετίζονται με την εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας, Δωδώνης και Κόνιτσας συμμετέχουν φέτος για 9η συνεχή χρονιά στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία. Η λαμπαδηδρομία θα καταλήξει στα Γιάννινα, στην Κεντρική Πλατεία, απέναντι από την περιφέρεια Ηπείρου, τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, όπου οι λαμπαδηδρόμοι θα ανάψουν το βωμό και θα ακολουθήσει εκδήλωση με χορευτικά των Συλλόγων και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζίτσας.
Την ίδια μέρα, από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, στα πλαίσια της 9ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, διοργανώνεται ανοιχτή αιμοληψία στην Περιφέρεια Ηπείρου με τη συμμετοχή των αιμοδοσιών και των δύο Νοσοκομείων μας (Πανεπιστημιακού και Χατζηκώστα).

Περιοδεία στην Ήπειρο του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Την Παρασκευή το μεσημέρι 23 Σεπτεμβρίου ο κ. Χουντής πρόκειται να επισκεφθεί τη Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» όπου θα έχει συνάντηση με το Σωματείο των εργαζομένων της εταιρίας και φορείς των συνεταιριστών κτηνοτρόφων με θέμα την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρίας. Το απόγευμα της ίδια ημέρας θα έχει συνάντηση με την “Επιτροπή Αγώνα” του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (εκπροσώπους ΔΕΠ – 2 συλλόγων εργαζομένων και φοιτητών). Στις οχτώ το βράδυ θα πραγματοποιήσει Ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα : «Οικονομική Κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη: Η απάντηση της Αριστεράς» στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας και θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων και τοπικών φορέων. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα πραγματοποιήσει ομιλία στη αίθουσα «Πάνθεον» του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ηγουμενίτσας.

Κλειστές σήμερα οι Δ.Ο.Υ Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι Δ.Ο.Υ. Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας λόγω της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης των εφοριακών. Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εφοριακών Υπαλλήλων Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας κάνει γνωστό ότι πραγματοποιεί την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 στην Πρέβεζα. Για το λόγο αυτό οι Δ.Ο.Υ. Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας – Πάργας – Φαναρίου και οι Κτηματικές Υπηρεσίες Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας θα είναι κλειστές.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Στα πλαίσια του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2011-2012, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2011, με θέμα «Κρίσεις. Συνέχειες και ασυνέχειες στην ιστορία», η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας πραγματοποιεί εκδηλώσεις στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας
Στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, θα εγκαινιασθεί περιοδική έκθεση με τίτλο «Η αυτοκρατορία σε κρίση. Οικονομική κρίση στη Νικόπολη κατά την ύστερη αρχαιότητα», στην οποία θα εκτεθούν νομισματικά σύνολα (θησαυροί) του 3ου και 4ου αι. μ.Χ., πλαισιωμένα από πλούσιο εποπτικό υλικό. Η έκθεση θα έχει διάρκεια 2 μήνες.
-Την Κυριακή, 25.09.2011, και ώρα 19.00 μ.μ. θα δοθεί διάλεξη από την κ. Αικατερίνη Λιάμπη, Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα «Φαινόμενα οικονομικών κρίσεων κατά την αρχαιότητα».

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας
-Το Σάββατο, 24.09.2011, θα εγκαινιασθεί περιοδική έκθεση με θέμα «Συνέχειες και ασυνέχειες στην ιστορία της Αμβρακίας». Η έκθεση θα έχει διάρκεια 2 μήνες.
-Το απόγευμα της ίδιας ημέρα, Σάββατο, 24.09.2011, και ώρα 19.00 μ.μ., θα δοθεί διάλεξη από την κ. Αικατερίνη Λιάμπη. Θα ακολουθήσει θεματική ξενάγηση στην ενότητα του μουσείου που αναφέρεται στο τέλος της Αμβρακίας. Και τις δύο ημέρες εορτασμού (24-25/09/2011) η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πλαστογράφησε ιατρικές συνταγές για να προμηθευτεί ναρκωτικά

Δικογραφία σε βάρος 46χρονου για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, πλαστογραφία και κλοπή σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας
Το πρωί της Τρίτης καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ότι άγνωστος δράστης έκλεψαν από το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας τη σφραγίδα ειδικευόμενης ιατρού Παθολογίας, μία σφραγίδα της Παθολογικής Κλινικής και ένα μπλοκ ιατρικών συνταγών ναρκωτικών χαπιών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 46χρονος, κάνοντας χρήση ιατρικής συνταγής από το μπλοκ, στην οποία υπήρχε η σφραγίδα της ιατρού και πλαστογραφημένη η υπογραφή της, προμηθεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου δύο κουτιά ναρκωτικών χαπιών από φαρμακείο στην Πρέβεζα. Επιπρόσθετα, στην κατοχή του βρέθηκε ιατρική συνταγή στην οποία αναγράφονταν ψευδή στοιχεία ασθενή και η οποία ήταν θεωρημένη με την προαναφερθείσα σφραγίδα της Παθολογικής Κλινικής.

 

Συνελήφθησαν 35 λαθρομετανάστες με προορισμό την Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν, στο 92ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από Αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, 12 παράνομοι μετανάστες (3 υπήκοοι Αφγανιστάν, 4 υπήκοοι Μπαγκλαντές και 5 υπήκοοι Πακιστάν). Ειδικότερα, ο οδηγός του Ι.Χ. φορτηγού αυτοκίνητου, κλειστού τύπου, με πινακίδες Πολωνίας, ο οποίος αναζητείται, δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης για τροχονομικό έλεγχο, εισήλθε σε χωματόδρομο όπου και εγκατέλειψε το όχημα του.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ. Φορτηγό βρέθηκαν 35 συνολικά αλλοδαποί μετανάστες, ασιατικής καταγωγής, από τους οποίους συνελήφθησαν (12), καθώς από τον έλεγχο των εγγράφων τους διαπιστώθηκε η μη νόμιμη είσοδος και παραμονή στη χώρα μας.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι 35 αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο όχημα από περιοχή της Αττικής με προορισμό την Ηγουμενίτσα και στο τέλος της διαδρομής θα πλήρωναν άγνωστο χρηματικό ποσό ο καθένας.

Στην πειθαρχική επιτροπή θα απολογηθεί ο ΠΑΣ

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League κλήθηκε προς απολογία ο ΠΑΣ Γιάννινα για τα όσα ακούστηκαν εις βάρος του διαιτητή Αναστάσιου Σιδηρόπουλου στην αναμέτρηση για το 3ο ματς του Πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα των Ιωαννίνων κατηγορείται ότι έχει παραβεί τα άρθρα 1 και 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.