Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Σε πρόσληψη συμβούλου ιδιωτικοποίησης για τη ΔΩΔΩΝΗ προχωρά η ΑΤΕ

Ξεκίνησε τη λειτουργία του ο ΧΥΤΑ Ελληνικού

Μέσω της αναδιάρθρωσης των Τελωνείων θα ενισχυθεί η Κακκαβιά

Εκδήλωση για την οικονομία από τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

Απόπειρα κλοπής σε βάρος ταχυδρομικού υπαλλήλου

Σε πρόσληψη συμβούλου ιδιωτικοποίησης για τη ΔΩΔΩΝΗ προχωρά η ΑΤΕ

Την πρόσληψη συμβούλων για την έναρξη της διαδικασίας πώλησης της συμμετοχής της ΑΤΕbank στην Atebank Romania και στην εταιρία Δωδώνη ΑΕ, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ATEBank, όπως τονίζετε σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας, λίγες ημέρες μετά την συνάντηση του Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας κ. Πανταλάκη με τους εκπροσώπους των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου, κατά την οποία και τους είχε ανακοινωθεί η οριστική απόφαση της Τράπεζας για πώληση της Δωδώνης. Καθήκον του συμβούλου θα είναι η αποτίμηση των μετοχών ώστε να προχωρήσει η πώληση του μεριδίου της ΑΤΕ.  

Ξεκίνησε τη λειτουργία του ο ΧΥΤΑ Ελληνικού

Στις 12 χθες το μεσημέρι εισήλθε χθες το πρώτο απορριμματοφόρο στο ΧΥΤΑ Ελληνικού. Ήταν η πρώτη μέρα, δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ, ενός από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά έργα στο Νομό Ιωαννίνων.  Νωρίτερα στην είσοδο του ΧΥΤΑ συγκεντρώθηκαν κάτοικοι του Ελληνικού που διαμαρτυρήθηκαν για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Σήμερα, μεταφέρθηκαν τα πρώτα απορρίμματα, από τις Δημοτικές Ενότητες Μπιζανίου και Παμβώτιδας του Δήμου Ιωαννιτών, με προοπτική μέσα στις επόμενες ημέρες να μεταφερθεί το σύνολο των απορριμμάτων του Νομού. Η απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε ως αποτέλεσμα να μην κινηθούν σήμερα τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ιωαννιτών. Έτσι στον ΧΥΤΑ έγινε εναπόθεση απορριμμάτων από τις Δημοτικές Ενότητες όπου εργάζονται ιδιώτες
Ο ΧΥΤΑ θα δοκιμαστεί για ένα μήνα με ευθύνη της εταιρίας κατασκευής και στη συνέχεια θα αναλάβει την επίβλεψη ο δήμος Ιωαννιτών.

Η χωρητικότητα του ΧΥΤΑ ανέρχεται στις 814 χιλιάδες κυβικά μέτρα. Εκτιμάται ότι μπορεί να καλύψεις τις ανάγκες μιας δεκαετίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ ο χρόνος μπορεί να αυξηθεί με ένα ευρύ και πετυχημένο πρόγραμμα ανακύκλωσης.
Το έργο του ΧΥΤΑ χρηματοδοτήθηκε από το Γ’ ΚΠΣ και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα 12 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Ένα εκατομμύριο διατέθηκε για την προμήθεια του εξοπλισμού, ενώ στο 1,5 εκατομμύρια φτάνει ο προϋπολογισμός του έργου για την οδό πρόσβασης στον ΧΥΤΑ.

Μέσω της αναδιάρθρωσης των Τελωνείων θα ενισχυθεί η Κακκαβιά

«Δεν είναι εφικτή στην παρούσα φάση η ενίσχυση του Τελωνείου Κακαβιάς με προσωπικό πέραν αυτού που υπηρετεί ήδη εκεί, λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού συνταξιοδότησης τελωνειακών υπαλλήλων, κατά την τελευταία διετία σε συνδυασμό με την αναστολή των προσλήψεων, λόγω δημοσιονομικής κρίσης», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Σχετική ερώτηση είχε υποβάλει στο υπουργείο Οικονομικών ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει στο τελωνείο η έλλειψη προσωπικού, ενώ ζητούσε και επανασχεδιασμό των συνοριακών τελωνείων, Μέρτζανης και Δρυμάδων. Μετά από αυτή την απάντηση και την επικείμενη αναδιάρθρωση των τελωνείων σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών, τον Γεν. Διευθυντή Τελωνείων, τον Θ. Οικονόμου και τους βουλευτές της Ηπείρου.

Εξ’ άλλου την συνέχιση της λειτουργίας των τελωνείων Άρτας, Μέρτζιανης και Μαυροματίου, καθώς και την αναβάθμισή τους ζητά η 7η Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων, αντιδρώντας στις πληροφορίες για αναστολή λειτουργίας τελωνείων της περιφέρειας.

Εκδήλωση για την οικονομία από τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

Η ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η οικονομική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη διέξοδο από την κρίση».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7/10 στις 20:00 μ.μ. με κεντρικό ομιλητή τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της ΝΔ κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών.
Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 9 Οκτωβρίου το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών.
Στο φετινό συνέδριο, οι εργασίες του οποίου θα λάβουν χώρα στο ξενοδοχείο «Du Lac», η θεματολογία είναι πλούσια και αντανακλά τους προβληματισμούς σε διεθνές επίπεδο, ενώ θα παρουσιαστούν δεδομένα που αφορούν όλα τα νεότερα επιστημονικά και κλινικά επιτεύγματα.
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές, οι οποίοι θα αναφερθούν σε θέματα που αφορούν τη διάγνωση και θεραπεία της οστεοπόρωσης, τόσο τις τρέχουσες όσο και μελλοντικές θεραπείες, καθώς και σε αίτια δευτεροπαθούς οστεοπόρωσης.
Το συνέδριο απευθύνεται σε Ρευματολόγους, Ορθοπαιδικούς, Ενδοκρινολόγους, Γυναικολόγους και άλλες ειδικότητες που χειρίζονται ασθενείς με μεταβολικά νοσήματα των οστών, ενώ έχουν την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν και ειδικευόμενοι, φυσιοθεραπευτές και νοσηλευτές.
Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρα 9 το πρωί.

Απόπειρα κλοπής σε βάρος ταχυδρομικού υπαλλήλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα  για τον εντοπισμό  τριών (3) αγνώστων  δραστών οι οποίοι χθες το πρωί  στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο  και με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε  υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. και  με την απειλή όπλων,  αποπειράθηκαν  να κλέψουν τον ταχυδρομικό σάκο.  Οι δράστες  μόλις αντιλήφθηκαν ότι ο ταχυδρομικός σάκος δεν περιείχε χρήματα,  διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς  να αφαιρέσουν κάτι.