Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Ιωάννινα: Κανονικά θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα

Ιωάννινα: Η περιφέρεια Ηπείρου επενδύει στον Τουρισμό

Πρέβεζα: Έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της Πεδιάδας Αχέροντα.

Πρέβεζα: Διατηρείται το παράρτημα του ΙΓΜΕ

Πρέβεζα: Ολοκλήρωση των μελετών για σύνδεση με την Εγνατία

Ιωάννινα: Οι επιπτώσεις του δυτικού άξονα στην Περιφέρεια Ηπείρου

Ιωάννινα: Λίθινα εδώλια στις γωνιές της Ηπείρου

Ηγουμενίτσα: Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Ήπειρος:  1.103 έλεγχοι της τροχαίας με 161 βεβαιωθείσες παραβάσεις!

Ιωάννινα: Κανονικά θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα

Με αφορμή την ανησυχία δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων στο Νομό Ιωαννίνων σχετικά με την καταβολή τους, όπως αποτυπώνεται με δεκάδες τηλεφωνήματα που γίνονται καθημερινά στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών,  από το Δήμο γίνεται γνωστό ότι τα προνοιακά επιδόματα θα καταβληθούν κανονικά, στο τέλος του μήνα.

«Τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα και η καταβολή των επιδομάτων αυτών δεν εξαρτάται από το συνολικότερο ζήτημα της 6ης δανειακής δόσης που αναμένει η χώρα μας. Η αρμόδια υπηρεσία έχει προχωρήσει την απαραίτητη διαδικασία ώστε η πληρωμή των επιδομάτων να γίνει στην ώρα της», σημειώνει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Μάντης.

Ιωάννινα: Η περιφέρεια Ηπείρου επενδύει στον Τουρισμό

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Τουριστική Έκθεση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου με τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.

Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας ήταν ο αρμόδιος για θέματα τουρισμού, Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, ενώ την έκθεση το Σάββατο επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης είχε συναντήσεις με επιχειρηματίες του κλάδου, δημάρχους, και άλλους φορείς. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα μας έχει επηρεάσει και τον τουριστικό κλάδο. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι σταδιακά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί και ο τουρισμός να επανακτήσει το χαμένο έδαφός του. Η Περιφέρεια Ηπείρου – υπογράμμισε – επενδύει στον τουρισμό, έχοντας στόχο την ενδοπεριφερειακή ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη

Εξ’ άλλου με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισε την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την Τουριστική προβολή της Ηπείρου, με αποσαφήνιση των όρων της διακήρυξης. Η πράξη είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, και κατά των όρων της διακήρυξης, που είχαν συνταχθεί από την πρώην Κρατική Περιφέρεια, είχε ασκηθεί προσφυγή και αίτηση αναστολής του διαγωνισμού.

Πρέβεζα: Έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της Πεδιάδας Αχέροντα.

Έργα εκτελούνται στην ζώνη από τον Μεσοπόταμο μέχρι τη  Νέα Γέφυρα Γλυκής στον Αχέροντα τα οποία περιλαμβάνουν καθαρισμό της ζώνης πλημμυρών, ενίσχυση αναχωμάτων, συντήρηση αγροτικών δρόμων και καθαρισμούς της κοίτης του ποταμού με την απομάκρυνση νησίδων και ξένων σωμάτων.

Από τις αρχές του μήνα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας εκτελούν τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ενώ το έργο θα συνεχιστεί για δύο χρόνια. Από τις παρεμβάσεις αυτές θα ανακουφιστούν οι περιοχές που πλήττονται συνήθως από τις πλημμύρες, (Κλεισούρα, Μουζακέικα, Κορώνη, Σταυροχώρι, Καναλάκι, Καστρί, κα). Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε ότι είναι η καλύτερη εφικτή αντιμετώπιση του προβλήματος με τα μέσα που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα έως ότου προωθηθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα.

Πρέβεζα: Διατηρείται το παράρτημα του ΙΓΜΕ

Υπό τη σκέπη του νέου ερευνητικού φορέα με την ονομασία Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης Ανάπτυξης θα βρίσκεται από εδώ και στο εξής το ΙΓΜΕ, σύμφωνα με την  Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος. Το  ΙΓΜΕ μετονομάζεται σε ΙΓΜΕΜ – Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών και  διατηρεί τα παραρτήματά του μεταξύ αυτών και της Ηπείρου  που εδρεύει στην Πρέβεζα.

Πρέβεζα: Ολοκλήρωση των μελετών για σύνδεση με την Εγνατία

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μελέτης  του έργου που αφορά το τμήμα Θεσπρωτικό – Αυχένας Νταλαμάνι- Γέφυρα Μπακόλα, προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για το τμήμα του δρόμου που βρίσκεται στην ΠΕ Πρέβεζας και θα συνδέσει το νομό Πρέβεζας με την Εγνατία Οδό, μέσω Θεσπρωτικού. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση έγκρισης η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εδαφολογικές και γεωλογικές μελέτες. Βασικός στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 ώστε το έργο να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται  στην ουσία για τη  σύνδεση της Εγνατίας οδού, με τον νομό Πρέβεζας, αφού αντίστοιχο τμήμα, από την Τύρια, ήδη υλοποιείται από την περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Οι επιπτώσεις του δυτικού άξονα στην Περιφέρεια Ηπείρου

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013» εκπονείται από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου η μελέτη «Εκτίμηση χωρικών επιπτώσεων του οδικού άξονα της Δυτικής χώρας στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα της Περιφέρειας Ηπείρου».

 Η παρουσίαση της μελέτης, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011, ώρα 12.00μμ, στα Ιωάννινα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ιωάννινα: Λίθινα εδώλια στις γωνιές της Ηπείρου

Ντοκιμαντέρ με τίτλο «Λίθινα εδώλια στις γωνιές της Ηπείρου» το οποίο αποτυπώνει τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου θα παρουσιάσει μέσα στον Δεκέμβριο στην Ήπειρο το Σωματείο «Διάζωμα». Με επιστολές που απέστειλε ο πρόεδρος του “Διαζώματος” Σταύρος Μπένος προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, τους Δημάρχους Ιωαννίνων και Πρέβεζας κ.κ. Φιλ.Φίλιο και Χρ. Μπαϊλη  καθώς και άλλους αιρετούς, γνωστοποιεί ότι θα γίνουν δύο παρουσιάσεις του ντοκυμαντέρ στα Ιωάννινα στις 10 Δεκεμβρίου και στην Πρέβεζα στις 11 Δεκεμβρίου. Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί ένα ακόμη ντοκιμαντέρ για τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου το οποίο γυρίστηκε για λογαριασμό της ΕΡΤ και θα προβληθεί με ειδική άδεια στις εκδηλώσεις των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας.

Ηγουμενίτσα: Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων  θα πραγματοποιηθεί στην Εγνατία  Οδό από τον κόμβο του Νεοχωρίου έως τον κόμβο των Ιωαννίνων,  από τις 8 το πρωί της Τετάρτης  23 Νοεμβρίου, έως τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου,  λόγω εργασιών. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων το διάστημα αυτό  θα διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, μέσω της Εθνικής Οδού Νεοχωρίου – Νεράϊδας. Οι εργασίες αφορούν στην τοποθέτηση έξι γεφυρών στήριξης εξοπλισμού του συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας.

Ήπειρος:  1.103 έλεγχοι της τροχαίας με 161 βεβαιωθείσες παραβάσεις!

Την παρελθούσα εβδομάδα, από 14-11-2011 έως 20-11-2011, στην Ήπειρο διενεργήθηκαν: Εξακόσιοι είκοσι τρείς (623) έλεγχοι σε οδηγούς αυτοκινήτων
Τετρακόσιοι ογδόντα (480) έλεγχοι σε οδηγούς δικύκλων.  

Βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν ενενήντα μία (161) παραβάσεις η πλειονότητα των οποίων αφορά σε παραβάσεις ορίων ταχύτητας.