Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

altΕπιστρέφουν οι κλεμμένες εικόνες

Επίσκεψη σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

Άμεση αποκατάσταση του κτιρίου της Όασης

Δενδροφύτευση του παραλίμνιου

Κατεψυγμένα… λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Νεκρός εντοπίστηκε ο 80χρονος συζυγοκτόνος

Συνελήφθη 49χρονος για βιασμό 70χρονης

Επιστρέφουν οι κλεμμένες εικόνες

Μέσα στο επόμενο 10ήμερο, αναμένεται να επιστρέψουν στη χώρα μας, οι έξι κλεμμένες από μοναστήρια του Νομού Ιωαννίνων αγιογραφίες, που εντοπίστηκαν πρόσφατα σε γκαλερί του Λονδίνου μέσω της ιστοσελίδας της. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΤ3 στο Λονδίνο, οι πέντε από τις κλεμμένες εικόνες βρίσκονται ήδη στα χέρια της βρετανικής αστυνομίας, ενώ και μία έκτη από αυτές που ταυτοποιήθηκαν αρχικά, αναμένεται να παραδοθεί στη Σκότλαντ Γιαρντ, καθώς είχε πουληθεί μέσω της γκαλερί. Η βρετανική αστυνομία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα παραδώσει τις έξι εικόνες στις ελληνικές αρχές σε ειδική τελετή και στη συνέχεια αναμένεται η επιστροφή τους στην Ελλάδα και στα Γιάννινα.
Η γκαλερί του Λονδίνου αρνείται κάθε εμπλοκή της σε κύκλωμα κλεμμένων εικόνων.

Επίσκεψη σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

Επίσκεψη σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στη Μακεδονία, διοργάνωσε η ΔΕΠΑ, στα πλαίσια της ενημέρωσης για το σχεδιαζόμενο έργο του Ελληνοϊταλικού Αγωγού Φυσικού Αερίου. Στην επίσκεψη συμμετείχαν δημοσιογράφοι από την Ήπειρο, αλλά και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινος και 3 τοπικοί σύμβουλοι της Πέρδικας. Στόχος της επίσκεψης ήταν να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες ιδία άποψη για το μέγεθος των εγκαταστάσεων, τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις και την ασφάλειά τους. Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας,  επεσήμανε ότι ο ίδιος βλέπει θετικά την χωροθέτηση του σταθμού στη θέση Φλωροβούνι, αφού αυτή καλύπτει και την απόφαση των κατοίκων της Πέρδικας και βρίσκεται εκτός των διοικητικών της ορίων.«Παραπληροφορημένοι» δήλωσαν οι τοπικοί σύμβουλοι της Πέρδικας που συμμετείχαν, στην επίσκεψη και τόνισαν ότι χρειάζεται σωστή ενημέρωση και ίσως και ανάλογες επισκέψεις κατοίκων της περιοχής σε εγκαταστάσεις ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις.

Το θέμα του φυσικού αερίου πρόκειται να συζητηθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την προσεχή Τετάρτη, με εισήγηση της «Λαϊκής Συσπέιρωσης», ενώ την ίδια ώρα έχει προγραμματίσει κινητοποιήσεις η «κίνηση πολιτών» που αντιδρά στην κατασκευή του έργου.

Άμεση αποκατάσταση του κτιρίου της Όασης

Την απόφαση της Δημοτικής Αρχής, να προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση του κτιρίου της Όασης και στην λειτουργία της με την μορφή εστιατορίου και καφενείου, ανακοίνωσαν ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Ι Γιώργος Παπαδιώτης και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς.

Ήδη στο χώρο εκτελούνται εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού ενώ από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου ολοκληρώθηκε η μελέτη ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου. Η μελέτη που εγκρίθηκε ήδη και από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, περιλαμβάνει παρεμβάσεις και σε ένα μικρό τμήμα της πλατείας ώστε με τον τρόπο αυτό να αναδειχθεί το κτίριο. Παράλληλα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες θα ξεκινήσει η μελέτη για την επαναφορά της Όασης στην αρχική της μορφή και από τον Δήμο θα κινηθεί η διαδικασία για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, καθώς πρόκειται για μία από τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης. «Το κτίριο είναι διατηρητέο και έχουμε υποχρέωση να αποκαταστήσουμε με τον πιο αξιόπιστο τρόπο. Διατηρητέα είναι και η χρήση του ως εστιατορίου και καφενείου», τόνισε στην διάρκεια σχετική συνέντευξης τύπου ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς.

Δενδροφύτευση του παραλίμνιου

Στη δεντροφύτευση του παραλίμνιου ποδηλατόδρομου- πεζόδρομου θα προχωρήσει σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών, με αφορμή και την Παγκόσμια ημέρα δασοπονίας.
Η πρωτοβουλία αυτή έχει την στήριξη επιχειρηματιών της πόλης, οι οποίοι προσέφεραν δωρεάν 250 πλατάνια αλλά και δεκάδων εθελοντών και μαθητών, που ξεκινούν από τις 9 το πρωί, την δεντροφύτευση.

Κατεψυγμένα… λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Συνελήφθη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, ένας 45χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι μετέφερε μεγάλη ποσότητα τσιγάρων, κρυμμένη κάτω από το φορτίο (συσκευασίες από φελιζόλ με ψάρια- λαυράκια) και σε συσκευασίες όμοιες με αυτές του φορτίου, χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης. Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό όχημα και η εν λόγω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της καταμέτρησης των λαθραίων τσιγάρων, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων, η ποσότητα ανέρχεται στα 301.950 πακέτα τσιγάρα, μίας επωνυμίας.

Νεκρός εντοπίστηκε ο 80χρονος συζυγοκτόνος

Χθες το πρωί στην συμβολή των ποταμών Καλαρύτικου και Αράχθου του Δ.Δ. Τζουμέρκων – Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Α.Δ. Ιωαννίνων με την συνδρομή ανδρών της ΕΜΑΚ ανασύρθη πτώμα ανδρός, το οποίο είχε εντοπιστεί απογευματινές ώρες του Σαββάτου από εκδρομείς ομάδας RAFTING. Επρόκειτο για τον 81χρόνο ημεδαπό, ο οποίος την 15-03-2011 στην Βαπτιστή Ιωαννίνων διέπραξε ανθρωποκτονία σε βάρος της 76χρονης ημεδαπής συζύγου του και αναζητείτο. Έφερε τραύμα στο κεφάλι και αναγνωρίστηκε από μέλη της οικογένειάς του.

Συνελήφθη 49χρονος για βιασμό 70χρονης

Το Σάββατο το βράδυ στο Μορφάτι Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Α.Τ. Παραμυθιάς συνελήφθη ένας 49χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατελήφθη να κατέχει ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 15 εκατοστών και να στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων. Επιπλέον από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ανωτέρω δράστης την 30-01-2011 στο Ραχούλι Θεσπρωτίας είχε εισέλθει σε οικία 71χρονης ημεδαπής και με τη χρήση βίας αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό και ήλθε σε συνουσία μαζί της παρά τη θέλησή της. Ο συλληφθείς  με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ το μαχαίρι κατασχέθηκε από την Υ.Α. Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.