Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Σύντομες ειδήσεις από την Ήπειρο

Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας επισκέφθηκε ο υφυπουργός Υγείας

Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας επισκέφθηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλης Τιμοσίδης ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα. Ο υφυπουργός είχε συνάντηση με  διοίκηση, εργαζόμενους στο νοσοκομείο και τοπικούς φορείς. -Για την κτιριακή επέκταση του Νοσοκομείου ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η προμελέτη αφού, όπως είπε, δεν υπάρχει έτοιμη μελέτη, Τόνισε όμως ότι υπάρχει δυνατότητα εκπόνησης μελέτης αφού το τομεακό πρόγραμμα υγείας έχει διαθέσιμα κονδύλια περίπου 430 εκατ. Ευρώ.
Για τη στελέχωση του νοσοκομείου απάντησε ότι σε λίγες μέρες αναλαμβάνουν υπηρεσία 10 νέοι ειδικευμένοι γιατροί, ενώ για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων υποστήριξε ότι κανένα νομαρχιακό νοσοκομείο.  

Συνάντηση Β. Αργύρη με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ για το φυσικό αέριο

Σε επαφές που είχε ο επικεφαλής της Παράταξης «Ήπειρος Τόπος να Ζεις» κ. Αργύρης με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, επιβεβαιώθηκε ότι είναι δέσμευση η παροχή Φυσικού Αερίου στην Ήπειρο και η ίδρυση ΕΠΑ για την περιοχή.

Για παραπληροφόρηση όμως κατηγορεί τον κ. Αργύρη η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία επικαλούμενη τα παρακτικά της βουλής επισημαίνει «ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για έλευση φυσικού αερίου στην Ήπειρο».

Δεν συμφώνησαν οι επικεφαλής για την ΑΔΕΙ

Δεν κατέληξε σε συμφωνία η συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος με τους επικεφαλής των παρατάξεων και με αντικείμενο την συνεχιζόμενη κατάληψη του Δημαρχείου από τους πρώην εργαζόμενους της ΑΔΕΙ. Η θέση της Δημοτικής Αρχής ήταν η άσκηση πολιτικής πίεσης ώστε να δοθεί λύση μέσω σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, ενώ οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ζήτησαν να επιστρέψουν οι πρώην συμβασιούχοι στην εργασία τους.

Ετοιμάζεται για ανακύκλωση ο Δήμος Ιωαννιτών

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και με στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, θα συναντηθούν την Πέμπτη 31 Μαρτίου, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπάγκας, ώστε να αναπτυχθούν και να στηριχθούν προγράμματα ανακύκλωσης και στο Δήμο Ιωαννιτών, σύμφωνα με απόφαση που έχει λάβει παλαιότερα και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Νέες επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο

Επενδυτικές προτάσεις συνολικού ύψους 17.346.325,35€, εγκρίθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε με την προεδρία της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα στα γραφεία της Περιφέρειας. Οι επιχειρήσεις που εντάχθηκαν ενισχύουν κυρίως τους τομείς του τουρισμού, και της αγροτοκτηνοτροφίας στην Ήπειρο.

100.000 € για το αρδευτικό της Παραμυθιάς

Λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Παραμυθιάς εξαιτίας των ζημιών που έχουν υποστεί τα αντλιοστάσια, εξετάζει η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με την Π.Ε. Θεσπρωτίας και το Δήμο Σουλίου. Για το σκοπό αυτό κλιμάκιο τεχνικών της έχει επισκεφτεί την περιοχή και εκπόνησε μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών, το κόστος των οποίων προϋπολογίστηκε σε 100.000 ευρώ. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζήτησε από την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, την έγκριση αντίστοιχης πίστωσης από το Περιφερειακό Ταμείο, για την οποία υπήρξε θετική ανταπόκριση, με στόχο οι επισκευές να γίνουν πριν την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου

Το εγγειοβελτιωτικό έργο βαθυπέδου Αμμουδιάς Πρέβεζας

Σύμφωνα με έγγραφο της αναδόχου εταιρείας που κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, η ολοκλήρωση όλων των υπολειπομένων εργασιών και οι σχετικές δοκιμές για την καλή λειτουργία του εγγειοβελτιωτικού έργου βαθυπέδου Αμμουδιάς Πρέβεζας, θα έχουν γίνει μέχρι την 20η Μαΐου 2011. Οι διαβεβαιώσεις της κατασκευαστικής εταιρείας δόθηκαν σε απάντηση οχλήσεων των αγροτών της περιοχής, για την παράδοση του έργου πριν την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου.