Εκατό κιλά ηρωίνης σε φορτηγό μεταφοράς ζώων… Τεράστια επιτυχία για το Λιμενικό της Ηγουμενίτσας

HGOYM1ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, που έχει κατασχεθεί στην Ήπειρο, εντόπισε το λιμενικό στην Ηγουμενίτσα.

Πρόκειται για εκατό κιλά ηρωίνης, την οποία μετέφερε φορτηγό σε ειδικές κρύπτες.

Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ναρκωτικής ουσίας και τις συλλήψεις οδηγού και συνοδηγού Φ/Γ οχήματος μεταφοράς ζώων προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση τωνHGOYM2

οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής και μετά από ένδειξη αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκαν εκατό κιλά και διακόσια τριάντα γραμμάρια (100,230 kgr) μεικτού βάρους, πιθανόν ηρωίνη.

Η ανωτέρω ναρκωτική ουσία ήταν κατανεμημένη σε εκατόν ενενήντα (190) πακέτα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο σασί του Φ/Γ οχήματος. Το εν λόγω Φ/Γ όχημα ήταν άφορτο.

Ο 37χρονος αλλοδαπός οδηγός καθώς και ο 35χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του οχήματος συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, το Φ/Γ όχημα, τα χρηματικά ποσά των 1.500 ευρώ και 400 δολαρίων Η.Π.Α. καθώς και τέσσερις (04) συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

HGOYM3

HGOYM5