Εκδήλωση για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού με παράδοση νέου Απινιδωτή στο Γαρδίκι Σουλίου

Με μεγάλη επιτυχία και με  σύνθημα «Γίνε κι εσύ εθελοντής», πραγματοποιήθηκε εχτές εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γαρδικίου, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  και απηύθυναν χαιρετισμό   οι Βουλευτές Θεσπρωτίας  Μάριος Κάτσης και Βασίλειος Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Νικόλαος Κάτσιος και η Αντιδήμαρχος Σουλίου Βάσω Ντούκα. Το παρόν έδωσαν επίσης η Πρόεδρος και τα Μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γαρδικίου Σούλα Τσίτσιου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε.  Ανδρέας Νταής, ο πρώην Δήμαρχος Αχέροντα Θανάσης Παππάς, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Σώματος Παραμυθιάς Ευάγγελος Μπέλλος, ο Υποδιοικητής του ΑΤ Παραμυθιάς Κώστας Τσιάκος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών διαμερισμάτων, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

     Η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη έκανε ειδική αναφορά στον Εθελοντισμό και στις πρωτοβουλίες της ΠΕ Θεσπρωτίας προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες ώστε κυρίως στις μέρες μας να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους προς στο κοινωνικό σύνολο και στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Ευχαρίστησε στη συνέχεια τον Σύλλογο, τους απλούς εθελοντές  πολίτες και την ΟΛΗΓ Α.Ε. για τη δωρεά του απινιδωτή, καθώς και τους εθελοντές χρήστες απινιδωτή οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν με έξοδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

    Στη συνέχεια παραδόθηκε από την Πρόεδρο του Συλλόγου  και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗΓ ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής, ο οποίος από σήμερα θα βρίσκεται προς χρήση στο πρατήριο Λάππα στο Γαρδίκι. Η Πρόεδρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δράσεις και το εθελοντικό έργο του Συλλόγου και ιδιαίτερα στην τράπεζα αίματος που λειτουργεί στο Γαρδίκι, καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν πιο ενεργά στις εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο στο Γαρδίκι. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗΓ αναφέρθηκε στη θετική ανταπόκριση του Οργανισμού και την συμβολή του στην αγορά του απινιδωτή στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες.   Ακολούθησε κεντρική ομιλία από  τη Γιατρό Έφη Τζίμα  σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα οφέλη και τη διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή πιστοποιητικών από την εθελόντρια εκπαιδεύτρια Αννίτα Σιώχου στους εθελοντές χρήστες ΑΕΑ που εκπαιδεύτηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.  

Η ΠΕ Θεσπρωτίας ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση.