ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017 – ΩΡΑ 7:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

 

ΘΕΜΑΤΑ:

1.        Διοικητικός Απολογισμός
2.        Οικονομικός απολογισμός
3.        Προκήρυξη Εκλογές σωματείου Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
           

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέες και νέοι, εργαζόμενες μητέρες, ιδιωτικοί υπάλληλοι και εμποροϋπάλληλοι, άνεργες και άνεργοι του κλάδου.

Το κάλεσμα του σωματείου για την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση που πραγματοποιείται την Κυριακή 5 Νοέμβρη 2017, ώρα 7:30 το απόγευμα, απευθύνεται σε όλους εσάς που εργάζεστε στον κλάδο του και έχει δεχτεί τη λυσσαλέα επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης σε συνθήκες παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης στην οικονομία.

Αυτή τη περίοδο γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να συσπειρωθούμε γύρω από το κλαδικό μας σωματείο και να δώσουμε μαζική αγωνιστική απάντηση  καθώς ήδη η κυβέρνηση – ΕΕ- ΔΝΤ- κεφάλαιο, έχουν αποφασίσει σκληρά αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που θα επιβάλουν αθλιότερες συνθήκες μέσα στους χώρους δουλειάς, νέα φορολεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, νέο τσεκούρι στις συντάξεις. Είναι μέτρα που θα έρθουν να προστεθούν σε όσα ήδη έχουν ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις, εφαρμόζονται και τα ζούμε στο πετσί μας.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη μπροστά στο κλείσιμο της αξιολόγησης σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ και με την στήριξη όλων των αστικών κομμάτων να δώσει τη χαριστική βολή στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους εργασιακούς χώρους, να μας στερήσει κάθε δικαίωμα για συλλογική δράση και οργάνωση αγώνων,  υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας . 

Γι’ αυτό δεν μένει χρόνος αναμονής, περιθώριο για νέες αυταπάτες για νέες υποχωρήσεις στη λογική ότι «τίποτα δεν γίνεται», ότι «υπάρχουν και χειρότερα» . Εμείς οι εργαζόμενοι προτάσσουμε τις δικές μας ζωές, τις δικές μας ανάγκες, τις κοινές μας αγωνίες. Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα, γινόμαστε δραστήρια μέλη του Σωματείου μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέες και νέοι, εργαζόμενες μητέρες, απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, άνεργες και άνεργοι του κλάδου.

Η συμμετοχή μας στην Εκλογοαπολογιστική γενική μας συνέλευση και στις εκλογές του σωματείου θα ενισχύσει τη δράση του κλαδικού σωματείου που καθημερινά παλεύει ενάντια στο εμπορικό κεφάλαιο και τα τσιράκια του μέσα στο κίνημα, δηλαδή τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό. Το σωματείο αποτελεί αποκούμπι και ασπίδα απέναντι στην εργοδοσία και την πολιτική που ενισχύει το κεφάλαιο και τσαλαπατά τις ζωές μας. Δυναμώνει με την μεγαλύτερη οργάνωση των συνάδελφων, με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, ζωντάνια, μαχητικότητα, ξεπερνώντας δυσκολίες που υπάρχουν.  Να μην επιτρέψουμε να περάσει ο φόβος, η συναίνεση, η υποταγή, να γίνουμε περισσότεροι στον οργανωμένο αγώνα. Αξίες μας είναι η συλλογικότητα, η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια. Δύναμη μας είναι η θέληση να ζούμε μια ανθρώπινη ζωή με δικαιώματα.  

Δυναμώνοντας το κλαδικό μας σωματείο δυναμώνουμε την πάλη μας.

Δεν δεχόμαστε κανένα περιορισμό στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση και θα αγωνιστούμε για αυτό. Δεν θα απλώσουμε τα χέρια για να μας περάσουν αλυσίδες.

Το Σωματείο μας, στηρίζει και στηρίζεται από το ΠΑΜΕ δρώντας στην πρώτη γραμμή για την  υπεράσπιση και  εκπλήρωση όλων των σύγχρονων  αναγκών μας στη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, τον πολιτισμό και την ειρήνη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν χαρίζουμε τίποτα. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει! Οργανώνουμε τον αγώνα μας συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά!

Παλεύουμε για :

·      Να έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι σταθερή και μόνιμη δουλειά, με σταθερό χρόνο εργασίας και συγκροτημένα δικαιώματα, να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας .

·      Να μην δείξουμε καμία ανοχή στο απαράδεκτο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων που μας διαιρεί, μας καθιστά εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων με διαφορετικούς όρους εργασίας.

·      Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

·      Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

 

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΡΗ

ΩΡΑ 7:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, Έλληνες και μετανάστες,

Σας καλούμε όλους να συσπειρωθείτε στις γραμμές του Συνδικάτου, για να ανακτήσουμε τη δύναμή μας, να σηκώσουμε κεφάλι. Για να δυναμώσει ο αγώνας για το μεροκάματο, την στήριξη των ανέργων. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά, σε ένα εισόδημα που θα καλύπτει τις ανάγκες μας. Δεν είναι λύση ο συμβιβασμός με αυτή την κατάσταση.

Οι κατασκευαστές, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ενωμένοι χτυπάνε κάθε δικαίωμα, κάθε κατάχτηση που αποσπάσαμε.

Η πείρα και των τελευταίων χρόνων απέδειξε ότι, όσο οι εργαζόμενοι περιμένουν λύσεις από την εναλλαγή των κυβερνήσεων ή αναζητούν ατομικές λύσεις, είναι μακριά από τα συνδικάτα, η κατάσταση πάει από κακό στο χειρότερο. Η απαξίωση της συλλογικής οργάνωσης, της αλληλεγγύης και η ηττοπάθεια απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι οι χειρότεροι εχθροί.

Σκέψου συνάδελφε,

Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και ενώ τα επιτεύγματα της επιστήμης είναι τεράστια, αντί αυτά να μπαίνουν στην υπηρεσία των εργαζομένων, ώστε όλοι να έχουμε δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες, μπαίνουν στην υπηρεσία των εργοδοτών για να βγάζουν περισσότερα κέρδη.

Παρόλο που οι ανάγκες για έργα ικανοποίησης σύγχρονων λαϊκών αναγκών  είναι τεράστιες, ο οικοδόμος δε «σταυρώνει» μεροκάματο γιατί το κεφάλαιο επενδύει σε τομείς που θα του αποφέρουν περισσότερα και πιο γρήγορα κέρδη. Γι΄ αυτό βλέπουμε όλες τις κατασκευαστικές εταιρείες να φτιάχνουν θυγατρικές, στην ενέργεια, την ανακύκλωση κ.ά.

Γι’ αυτό εμείς, τα συνδικάτα με ταξικό προσανατολισμό, λέμε ότι ο αγώνας μας πρέπει να στρέφεται ενάντια στους κεφαλαιοκράτες, ενάντια στην πολιτική που τους υπηρετεί και πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτοί δε μπορούν χωρίς εμάς, εμείς μπορούμε χωρίς αυτούς.

Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Πότε καταφέραμε να κερδίσουμε κάτι;

Όταν όλοι οι οικοδόμοι ήταν οργανωμένοι, συσπειρωμένοι στο συνδικάτο και πάλευαν ή όταν ο καθένας μας περίμενε εξ ουρανού σωτήρες;

Πότε οι εργάτες έπαιρναν ένα αξιοπρεπές και στην ώρα του μεροκάματο;

Όταν αγωνίζονταν οργανωμένοι και διεκδικούσαν κάτω από την καθοδήγηση του συνδικάτου ή όταν, κάτω από το φόβο της ανεργίας, αφήνανε να περνάει ο καιρός και έμεναν απλήρωτοι 6 μήνες και 1 χρόνο;

Μόνο με τον αγώνα πλάι σε ένα ισχυρό Συνδικάτο κερδίσαμε αξιοπρεπή μεροκάματα, επιδόματα, χαμηλότερα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, το 7ωρο και άλλα.

Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Κυβέρνηση και αφεντικά θέλουν τους εργάτες ανοργάνωτους, φοβισμένους για να μπορούν να τους ξεμοναχιάζουν και να περνάνε τους εκβιασμούς τους.

Όταν οι οικοδόμοι «ξηλώνανε τα πεζοδρόμια» με τις απεργίες τους, το κάνανε γιατί ήταν οργανωμένοι, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους και δεν περίμεναν από άλλους να τους λύσουν τα προβλήματα.

Κανένας δεν πρόκειται να μας λυπηθεί. Ό,τι καταχτήσαμε το κερδίσαμε με τον αγώνα μας.

Παλεύουμε για:

ü  Να παρθούν μέτρα για να ανοίξει η δουλειά και να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια. Να γίνουν τώρα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, σχολεία, νοσοκομεία, κ.ά. Να επαναλειτουργήσει ο ΟΕΚ βάζοντας μπροστά προγράμματα για κατασκευή σύγχρονων φτηνών λαϊκών κατοικιών.

ü  Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, ιδιαίτερα τώρα, λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης ανεργίας, αλλά και λόγω του μεγάλου ποσού που συγκεντρώθηκε στο ΙΚΑ από τις νομιμοποιήσεις των αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων. Μας κλέβανε τότε, μας κλέβουν και τώρα.

ü  Μέτρα τώρα για την προστασία όλων των ανέργων, όπως έκτακτο βοήθημα, επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους και για όλο το διάστημα της ανεργίας, μείωση των προϋποθέσεων για τη χορήγησή του. Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.

ü  Δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους άνεργους οικοδόμους και τις οικογένειές τους.

ü  Νομιμοποίηση των μεταναστών. Ίσα δικαιώματα. Δικαίωμα μεταφοράς των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσής τους με την υπογραφή διακρατικών συμφωνιών.

ü  Αυξήσεις στα μεροκάματα.

ü  Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης

Συσπειρωθείτε μαζικά στις γραμμές του Συνδικάτου.

Πάρτε μέρος στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου την Παρασκευή 27 Οκτώβρη

στις 7:30 το απόγευμα.

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος.