Εκστρατεία ενημέρωσης στην Θεσπρωτία ξεκινά η ΔΕΠΑ

agwgos-fysikoy-aerioy-2-thumb-large

Τη διαβεβαίωση ότι θα ιδρυθεί Εταιρεία Παροχής Αερίου Ηπείρου, έδωσαν σε ανεπίσημη συνάντηση στην Ηγουμενίτσα που είχαν με εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, τα στελέχη της ΔΕΠΑ κ.κ. Νάτσικας Αντώνιος, Αναπλ. Δ/ντης Διεθνών Σχέσεων, Κοσμάς Ευάγγελος Δ/ντης Εταιρικής Επικοινωνίας και Τυρογιάννης Κών/νος, Προϊστάμενος Αδειοδοτήσεων.

Μάλιστα στην προσπάθεια τους να ενισχύσουν τη διαβεβαίωση αυτή τόνισαν ότι σε κάθε περιοχή της Ελλάδας από την οποία πέρασε αγωγός, δημιουργήθηκε ΕΠΑ και υπάρχει παροχή φυσικού αερίου.

Η συνάντηση

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της ΔΕΠΑ σε  μια προσπάθεια «ανάπτυξης ανοιχτού θεσμικού διαλόγου» για το έργο Υποθαλάσσιος Αγωγός Φυσικού Αερίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας τόνισαν ότι «για το άμεσο μέλλον έχει τεθεί ως προτεραιότητα η υλοποίηση ολοκληρωμένης εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού της Θεσπρωτίας για το Εθνικής Σημασίας έργο, τις προοπτικές ανάπτυξης που συνεπάγονται της υλοποίησής του και τα οφέλη για την τοπική κοινωνία» και κάλεσαν τα ΜΜΕ «να συνδράμουν στην προσπάθεια για έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση».

 

Η χωροθέτηση

Απαντώντας στις αιτιάσεις των τοπικών ΜΜΕ για τη χωροθέτηση του σταθμού συμπίεσης, τόνισαν ότι η ΔΕΠΑ είναι πρόθυμη να εξετάσει- και ήδη το κάνει- και τη θέση που προτάθηκε από τους τοπικούς φορείς στη Βουλή, στο Φλωροβούνι. Μάλιστα τόνισαν ότι παρ’ όλο που η θέση αυτή απέχει 9,5 χλμ από το σημείο προσαιγιάλωσης, αν πληροί τα τεχνικά κριτήρια από άποψη γεωλογικής σταθερότητας κλπ. θα επιλεγεί, εφόσον αποτελεί πρόταση των τοπικών φορέων.

Όσον αφορά τη θέση προσαιγιάλωσης αυτή είπαν μπορεί τα μετατοπιστεί 100 μέτρα νοτιότερα, παραμένοντας όμως στην Ομπρέλα1.

 

Συνάντηση με το Δήμαρχο

Νωρίτερα, τα στελέχη της ΔΕΠΑ είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινο και Δημοτικούς Συμβούλους, στο Δημαρχείο, ενώ την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν ανάλογες συναντήσεις στα Ιωάννινα με εκπροσώπους των ΜΜΕ.