Εκτός ΕΟΠΥΥ δύο γιατροί από την Ήπειρο για την υπερσυνταγογράφηση

GIATROI EOPYYΥπερσυνταγογράφηση, προκλητή ζήτηση κατευθυνόμενης συνταγογράφησης και υπερβολική ή κατευθυνόμενη διενέργεια παρακλινικών εξετάσεων… Είναι οι λόγοι που οδηγούν εκτός ΕΟΠΥΥ 59 γιατρούς σε όλη την Ελλάδα.

Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται και δύο γιατροί της Ηπείρου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πρόκειται για έναν γιατρό στο Νομό Ιωαννίνων κι έναν δεύτερο στο Νομό Θεσπρωτίας.

Από τον πρώτο έλεγχο που είχε γίνει, είχαν διαπιστωθεί πέντε περιπτώσεις γιατρών με υπερβολικά μεγάλο αριθμό συνταγογραφήσεων ή εξετάσεων. Και οι πέντε κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις. Σε τρεις περιπτώσεις οι εξηγήσεις κρίθηκαν επαρκείς σε άλλες δύο όμως όχι με αποτέλεσμα να διακόπτεται για τέσσερις μήνες η συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Η διακοπή της σύμβασης έγινε με απόφαση του Προέδρου του Οργανισμού, ενώ όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση του Υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα, οι φάκελοί τους αποστέλλονται στη Γενική Επιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για περαιτέρω έλεγχο.

“Οι παραβάσεις των συγκεκριμένων ιατρών αφορούν σε περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης, προκλητής ζήτησης κατευθυνόμενης συνταγογράφησης και υπερβολικής ή κατευθυνόμενης διενέργειας παρακλινικών εξετάσεων”, σημειώνει το υπουργείο.