Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Έλληνας αστυνομικός

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αστυνομικός από την Ηγουμενίτσας, ο οποίος όντας στην φρουρά του βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα συνελήφθη το Σάββατο από την Αλβανική Αστυνομία. Ο 35χρονος ανθυπαστυνόμος δεν είχε δηλώσει το υπηρεσιακό του όπλο στα σύνορα εκτιμώντας ότι λόγω της ιδιότητάς του δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος συνόδευε τον βουλευτή της ΝΔ στους Βουλιαράτες για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Σε ένα από τα συνεχή μπλόκα της Αλβανικής Αστυνομίας, στο χωριό Κρανιά, ο Έλληνας αστυνομικός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Σαράντα κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ο αστυνομικός οδηγήθηκε τελικά την Κυριακή στις δικαστικές αρχές και μετά την ακροαματική διαδικασία αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να παρουσιάζεται κάθε δεκαπενθήμερο στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Σαράντα.

Ο Έλληνας αστυνομικός είχε μαζί του το υπηρεσιακό του περίστροφο και έξι σφαίρες. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του δεν γνώριζε ότι απαιτούνταν ειδική άδεια από τις αλβανικές αρχές.

Η ανακριτική έρευνα πάντως θα συνεχιστεί και αναμένεται να περαιωθεί μέσα σε έναν μήνα, σύμφωνα με το Αλβανικό δίκαιο.  

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της υπόθεσης. Σημείωσε ότι επρόκειτο για μία παρανόηση που οδήγησε στην συγκεκριμένη περιπέτεια και εξέφρασε την ελπίδα να κλείσει οριστικά με την ολοκλήρωση της ανάκρισης και την απόφαση της δικαιοσύνης.