Ελεύθερος χτες ο παιδίατρος… στη δημοσιότητα σήμερα τα στοιχεία του!!!

boylgarosΕλεύθερος αφέθηκε ο παιδίατρος που κατηγορούνταν για την κατοχή και τη διακίνηση σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, μετά την απολογία του στον Ανακριτή και στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση έχει τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Στον Βούλγαρο παιδίατρο, που δραστηριοποιούνταν στα Γιάννινα τέθηκαν περιοριστικοί όροι.

Σ’ αυτούς περιλαμβάνεται η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, τακτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση ύψους 20 χιλιάδων ευρώ.

Ο παιδίατρος είχε συλληφθεί την προηγούμενη Δευτέρα μετά από εξάμηνη παρακολούθηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Την υπεράσπιση του 47χρονου Βούλγαρου έχει αναλάβει τελικά ο διακεκριμένος Γιαννιώτης δικηγόρος Δημήτρης Μπούκας.

Στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Μπύκας, απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στην ουσία της υπόθεσης παρά περιορίστηκε στην ανακοίνωση της απόφασης του εισαγγελέα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται η έρευνα των αρχείων που βρέθηκαν στον υπολογιστή του γιατρού.

Όσο για τον ίδιο υποστήριξε ότι ο λαγαριασμός που εντοπίστηκε ανήκει σε φίλο του που βρίσκεται στη Βουλγαρία!

Μπορεί να επιστρέψει στο ιατρείο του ανά πάσα στιγμή ο παιδίατρος… Με δεμένα τα χέρια ο Ιατρικός Σύλλογος

Αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το πορνογραφικό υλικό που εντοπίστηκε στον υπολογιστή του ο 47χρονος παιδίατρος.

Κατά την απολογία του στον Εισαγγελέα ο παιδίατρος, σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost.gr υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί ανήκουν σε φίλο του από τη Βουλγαρία.

Εισαγγελέας και ανακριτής συμφώνησαν κι άφησαν ελεύθερο τον παιδίατρο θέτοντάς του περιοριστικούς όρους, οι οποίοι δεν εμποδίζουν άμεσα να επιστρέψει στο ιατρείο του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος προς το παρόν είναι με τα χέρια δεμένα καθώς δεν μπορεί, άμεσα τουλάχιστον να κινήσει καμία διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντιπροσωπεία της διοίκησης έκανε παράσταση στον Εισαγγελέα υπηρεσίας και ζήτησε να αποσταλούν δια της επίσημης οδού τα στοιχεία του γιατρού.

Ο Σύλλογος θα επανέλθει τη Δευτέρα στην Εισαγγελία, προκειμένου στη συνέχεια να παραπέμψει την υπόθεση στο Πειθαρχικό.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακολουθούσε επί έξι μήνες τον παιδίατρο και στην επίσημη ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα έκανε λόγο για τον εντοπισμό σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Αποκαλυπτικός ήταν και ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης σε δηλώσεις που έκανε τονίζοντας ότι πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές υποθέσεις στην Ελλάδα.

Ο παιδίατρος παρόλα αυτά, μετά την τριήμερη κράτηση, αφέθηκε ελεύθερος διατηρώντας το δικαίωμα να επιστρέψει στο ιατρείο του όποια στιγμή επιθυμεί!

Αυτός είναι ο Βούλγαρος παιδίατρος που κατηγορείται για την παιδική πορνογραφία

Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, η οποία επικυρώθηκε με αντίστοιχη διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 47χρονου αλλοδαπού, παιδιάτρου, ο οποίος συνελήφθη την 28.04.2014, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κακουργηματικής μορφής πορνογραφία ανηλίκων.

Πρόκειται για τον (επ.) ZAHARIEV (ον.) ZVETLOZAR του Gueorguiev και της Jorgania, που γεννήθηκε στις 10.10.1967 στη Βουλγαρία.

BOYLGAROS1

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, με χρήση διαδικτύου, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρήση ανήλικου που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, από υπαίτιο που ενεργεί κατά συνήθεια.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 15 ημερών, σύμφωνα με την διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται ο αριθμός κλήσης 11012, καθώς και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. ΕξαBOYLGAROS3σφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.