ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Νομίζουμε πως δεν υπάρχει αμφιβολία για όποιον κρίνει αντικειμενικά, πως, ο Εμπορικός Σύλλογος δικαιώνεται στις εκτιμήσεις και στις διαπιστώσεις του.
Σας είπαμε με κατηγορηματικό τρόπο από το 2012 πως η συγκυβέρνηση θα καταργήσει ολοκληρωτικά την κυριακάτικη αργία. Τώρα, βλέπετε πόσο γοργά, βήμα – βήμα προχωρούν σε αυτόν τον στόχο, ως αχυράνθρωποι

των πολυεθνικών. Με τον τελευταίο νόμο καταργούν την κυριακάτικη αργία σε 3 Περιφέρειες της χώρας. Στις αρχές του 2015, θα την καταργήσουν πανελλαδικά.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου έχει κάνει γνωστό ότι είναι πλήρως αντίθετο με τους νόμους που επιτρέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Πιστεύουμε ότι με τα επιχειρήματά μας, αλλά και την κοινή λογική, πείσαμε τη συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων να μην παρασυρθούν και να προστατεύσουν την κυριακάτικη αργία.

Το ίδιο ζητάμε και για την Κυριακή 20 Ιουλίου. Να είναι όλα τα καταστήματα κλειστά.

Παρόλα αυτά, υπάρχει μια ελάχιστη μειοψηφία εμπόρων που επιθυμούν να εργάζονται και τις Κυριακές. Αυτό το είδαμε την Κυριακή των Βαΐων και την πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει ωράριο λειτουργίας στα μέλη του.
Μια από τις υποχρεώσεις των μελών είναι να το τηρούν, ώστε να διασφαλίζεται ο θεμιτός ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων.
Ο κάθε έμπορος αποφασίζει αν θέλει να τηρεί κανόνες υγιούς ανταγωνισμού ή να λειτουργεί με όρους ελεύθερης αγοράς, όπως επιζητούν οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα.
Πάντως, δεν μπορεί να θέλει και τα δυο, δηλαδή και να είναι μέλος και να αγνοεί τις αποφάσεις του Συλλόγου.

Τον Εμπορικό Σύλλογο τον έφτιαξαν έμποροι που ήθελαν να είναι μέρος ενός συνόλου με κοινούς κανόνες με σκοπό το κοινό συμφέρον κι όχι το διοικητικό του συμβούλιο, το οποίο υπάρχει για να εκφράζει αυτό το κοινό συμφέρον.

Προστατέψτε το κοινό μας συμφέρον που είναι η διαφύλαξη της κυριακάτικης αργίας. Ακυρώστε στην πράξη τους νόμους για επταήμερη δουλειά, που θα μας οδηγήσει μια ώρα αρχύτερα στα λουκέτα.